23 / 04 / 2024

Konut kredisi kullanma şartları 2019

Konut kredisi kullanma şartları 2019

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK),Bankaların Kredi İşlemlerine İlişkin Yönetmelik’te önemli değişiklikler yaptı. Yapılan değişikliğe göre enerjiyi verimli kullanan konutlara yüksek konut kredisi verilecek. 

Konut kredisi alma şartları 2021!

Ev sahibi olmak için birçoğumuz bankaların yolunu tutuyor. Mortgage kredisinin bütün taksitlerinin ödemesi tamamlandığında, borçlunun borcu bittiğinde, ipotek durumu ortadan kalkıyor. Peki konut kredisi kullanma şartları neler? İşte konut kredisi alma şartları 2021...

Ziraat Katılım konut kredisi faizini yüzde 0,98'e indirdi!

Aktif olarak kredili olarak çalıştığı firmalarından konut satın alacak müşterilere aylık yüzde 0,98 kar oranı ve 120 aya varan vade seçenekleriyle 500 bin TL’ye kadar konut finansmanı kullanma imkanı sunacak Ziraat Katılım konut kredisi faizini indirdi.

Konut alıcılarının banka kredisi kullanma oranı azaldı!

Güneş Gazetesi yazarlarından Mehmet Canıtatlı bugünki yazısında konut alıcılarının banka kredisi kullanma oranının azalması sonucu firmaların kampanyalarını değerlendirdi.

Konut kredisi kullanma yaşı 18'e düştü!

Konut alımında araştırmalar özellikle son yıllarda markalı konut projelerine artan ilginin konut kredileri kullanma yaş aralığını 18’e kadar çektiğini gösteriyor. Türkiye 2014 Eylül itibariyle 41 milyar 904 milyon liralık konut ile tüketici kredisi kullan

Konut kredisi masrafları 2015 nelerdir?

Konut kredisi, konutun teminat altına alınması şartıyla verilen bir tüketici kredisi olarak karşımıza çıkıyor. Kredi kullanma sürecinde bazı masrafların ödenmesi gerekiyor. Peki, konut kredisi masrafları 2015 nelerdir?

Konut kredisi dosya masrafı iadesi için ne gerekli?

Konut kredisi kullanma sürecinde, bankalar tüketicilerden bazı isimler altında birtakım masraflar talep edebiliyor. Ancak dosya masrafının iadesi istenebiliyor. Peki, konut kredisi dosya masrafı iadesi için ne gerekli?

Eski binaya konut kredisi kullanılır mı?

Konut kredisi kullanma sürecinde bankalar, kredi kullanacak kişide ve kredi kullanılacak meskende birtakım koşullar arıyor. Peki, evde hangi özelliklere bakılır? Eski binaya konut kredisi kullanılır mı?

Konut kredisi dosya masrafı iadesi mahkeme kararı!

Konut kredisi kullanma sürecinde, bankalar dosya masrafı gibi ekstra giderleri tüketiciden talep edebiliyor. Ancak, ödenen bu ücretin iadesi mümkün. İşte, tüketici kredisi dosya masrafı iadesi mahkeme kararı!

Konut kredisi çekme yaşı kaç?

Konut kredisi kullanma yaşı 18'e düştü. Sektör uzmanları, bunda, konut arzında yaşanan artış, faiz hadlerindeki gerileme, gençlerin eskiye oranla aile evinden daha erken yaşta ayrılması ile gelir seviyesindeki artışın etkili olduğunu belirtti.

Konut kredisi kullanma yaşı 18'e kadar düştü!

"Ev"lenmek isteyen gençler 18 yaşında banka kapısında. Konut arzında yaşanan artış ile faiz hadlerindeki gerileme, konut kredisi kullanma yaşını 18'e düşürdü.

Birden fazla konut kredisi kullanılabilir mi?

Bir kimsenin aynı anda birden fazla ev alması durumunda, 2. ev için kredi kullanma olasılığının ne olduğu merak edilen hususlar arasında yer alıyor. Peki, birden fazla konut kredisi kullanılabilir mi? İşte yanıtı..

Konut kredisi kullanma şartları nelerdir?

Konut kredisi kullanmak isteyen kimselerin ve kredi kullanılmak istenen konutun bazı kıstaslara uygun olması gerekiyor. Peki, konut kredisi kullanma şartları nelerdir? Konut kredisi için ne gerekir?

Konut kredisi kullanma süreci!

Konut kredisi, belirli aşamalar sonucunda kullanılan bir kredi türüdür.Peki konut kredisi kullanma süreci nasıl işler?Konut kredisi alabilme şartları nelerdir?İşte,konut kredisi kullanma süreci..

Konut kredisi kullanma şartları 2019 Haberi

Konut kredisi kullanma şartları 2019

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK),Bankaların Kredi İşlemlerine İlişkin Yönetmelik’te yaptığı değişiklikler Resmi Gazete’de dün yayımlandı.

Kamu bankalarına kullandırılan krediler, Bankacılık Kanunu’ndaki kredi sınırlamasının dışında bırakılırken, enerji tasarrufu yüksek binalar için kullanılan konut kredisi oranı yüzde 90’a kadar yükseltildi. 

Konut kredilerinde ve konut teminatlı kredilerde, kredi tutarının konutun değerine oranının yüzde 80’ini aşamayacağına ilişkin hüküm korundu. Ancak, enerji verimliliği yüksek konutlar için ayrıcalık sağlandı. Buna göre, enerji kimlik belgesi bulunan, enerji performansı A sınıfı olan konutlar için, konut değerinin yüzde 90’ına, enerji performansı B sınıfı olan konutlar için de yüzde 85’ine kadar kredi kullandırılabilecek.

Konut kredilerine yeni düzenleme!

Bankaların Kredi İşlelerine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair...