29 / 03 / 2024

konut kredisi olan ev nasıl satılır

konut kredisi olan ev nasıl satılır

Kredi kullanarak bir ev satın aldığınızı ve henüz kredi borcu bitmeden evi satmak istediğinizi düşünelim. İşte 3 maddede kredi borcu olan evin satışı..

Akbank'tan 300 bin TL'lik "İlk Evim Konut Kredisi" fırsatı!

Özel bankalar arasında olan Akbank, konut kredisinde de sıkça araştırılan bankaların başında geliyor. Konut kredisi çekmek isteyenler bankaların sunduğu güncel faiz oranlarını takip ederken, Akbank 300 bin Türk Lirası İlk Evim Konut Kredisi tablosunu duyurdu.

Konut kredisi bu sefer Akbank'tan geldi! 120 ay vadeli bakın ne kadar veriyor

Bankalar tarafından hızla devam eden konut kredilerine bu kez de Akbank imza attı. Düşük faizli ve uzun vadede sunduğu konut kredisi kampanyasıyla ev almak isteyenlere fırsat sundu. Ev almak isteyenlere umut olan bu krediye başvuru talebi arttı.

Garanti BBVA'dan konut kredisi kampanyası! 500 bin TL için vade oranı açıklandı!

Garanti BBVA, ev almak isteyen müşterileri için 20 yıl vadeli konut kredisi maliyet hesaplama tablosunu kullanıma sundu. 500 bin TL'ye kadar olan konut kredisi için 240 ay vadeli taksit seçeneği sunulmaktadır.

Çalışmayan kişiye konut kredisi çıkar mı? Bir kişi iki defa konut kredisi çekebilir mi?

Kredi konusu özellikle konut kredisi konusu şu aralar gündemde olan konulardan biridir. Peki konut kredisine dair bunları biliyor muydunuz? İşte detaylar!

0.89 ve 0.99 faizli konut kredisi nasıl alınır? 0.99 faizle 178 bin TL cepte kalıyor! 0.99 faizli ev kredisi hesaplama

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, önceki gün Kabine Toplantısının ardından hem vatandaşa hem de inşaatçılara yönelik olan paketleri duyurdu. Peki 0.89 ve 0.99 faizli konut kredisi nasıl alınır? İşte 0.99 faizli konut kredisi hesaplama...

Konut kredisi maaşın yüzde kaçı 2022?

Sabit geliri olan kimselerin konut kredisi başvuruları genellikle diğer şartların da uyması halinde onaylanıyor. Ancak aylık taksitlerin maaşın belli bir oranını geçmemesi gerekiyor. Peki, konut kredisi maaşın yüzde kaçı 2022?

Konut kredisi faiz oranları Aralık ayına nasıl başladı? 

Konut fiyatlarının her geçen gün artmasından vatandaşlar endişe duysa da konuta olan talep azalmadı. Sektörün hareketlendiği bu dönemde vatandaşların imdadına konut kredisi faiz oranları yetişiyor. Peki, konut kredisi faiz oranları yeni aya nasıl başladı?

Konut kredisi faiz oranları Kasım'ın üçüncü haftasında ne oldu?

Gözler Merkez Bankası'ndan alınacak faiz kararlarına çevrilirken ev alacak alan olan vatandaşlar da konut kredisi faiz oranlarını araştırmalarına devam ediyor. Peki bankalarda son durum ne?

Konut kredisi faizleri Ekim 2021'de ne oldu?

Ev sahibi olmak isteyen kişiler konut kredisi faiz oranlarını araştırıyor. Konut fiyatlarının tavan yapmasıya birlikte, kredilere olan talep de arttı. Peki bankların güncel konut kredisi faizleri ne oldu? 

Konut kredisi faizleri Eylül'ün ilk haftasında ne oldu?

Konut sahibi olmak isteyen ve bunun için de konut kredisi kullanacak olan kişiler önce faiz oranlarını, kredi çekme koşullarını ve konut kredisinin nasıl çekildiğini araştırıyor. Peki birçok vatandaş tarafından merak edilen konut kredisi faizleri ne oldu? En uygun konut kredisi faizi hangi bankada?

En düşük konut kredisi faiz oranı hangi bankada?

Konut kredisi faiz oranlarında hareketli günler yaşanmaya devam ediyor. Ev sahibi olmak isteyen vatandaşların kurtarıcı olan konut kredisi faiz oranları güncellendi. İşte bankalarda son durum...

​​​​​​​Konut kredisi faiz oranları yeni haftaya nasıl başladı?

Konut kredisi ile ev alacak olan vatandaşlar en uygun konut kredisini veren bankayı araştırmaya devam ediyor. Peki konut kredileri yeni haftaya nasıl başladı? İşte detaylar..

Ev alacaklar dikkat! Konut kredisi nasıl çekilir?

Nakit ihtiyacı olan ve taşınmaz almak isteyen vatandaşlar çoğu zaman konut kredisi çekmeyi tercih ediyor. Peki konut kredisi nasıl çekilir? İşte detaylar...

konut kredisi olan ev nasıl satılır Haberi

konut kredisi olan ev nasıl satılır

Taşınmaz mal alım satım işlemleri için elinde yeterli nakit parası bulunmayan kimseler bankaların konut kredisinden faydalanabiliyor. Bankalar, kredi kullanılan ev üzerinde ipotek kuruyor. İpotek, borcun tamamlanması halinde kaldırılıyor.

Ev sahibi olmak isteyen kimselerin başvurduğu yollardan biri de "kredi borcu olan evi satın almak" oluyor.Peki, kredi borcu olan evin satışı nasıl yapılır? Kredili evi nakit parayla satın alınabilir mi? diyorsanız işte sorunuzun yanıtları...

1- Kredi borcu olan ev satılabilir mi?

Kredi ile alınan ev satılabiliyor. Bu durumda; İster, ev üzerindeki ipotek kaldırılırak satış yapılır; ister tüketici kredisi kullanarak ipotek kaldırılır; ya da ipotekli ev borcu ile birlikte devredilebiliyor. 
 

2- Kredi borcu devam eden konut nakit olarak nasıl satılır? 

Bu yöntemile satış işlemi yapılacaksa  satıcıya kredi borcu dışında ödenecek olan tutar, bankaya yatırılıyor ve bunun...