19 / 04 / 2024

Konut kredisi temmuz 2018

Konut kredisi temmuz 2018

Konut kredisi faiz oranları 1,48 seviyelerine ulaştı. Aylık faiz oranlarının artması maliyeti yüzde 22 artırdı. Ev alacaklar ise faizlerin düşmesini bekliyor.

Konut kredisi faiz oranları Temmuz 2021'de ne oldu?

Ev alacak vatandaşlar tarafından merak edilen konut kredisi faizleri Temmuz ayında ne oldu? İşte banka banka faiz oranları...

Bankaların konut kredisi faiz oranlarında deprem!

2007 yılında konut kredilerinin yasal hale getirilmesiyle, kredi talepleri patladı. Geçtiğimiz sene Haziran ayında kamu bankalarının başlattığı düşük faiz oranlı konut kredileriyle rekor rakamlarda kredi kullanımları kaydedildi. Peki bankaların konut kredisi faiz oranları Temmuz 2021'de ne oldu?

Konut kredisi kullanımında rekor artış!

Temmuz 2020'de 100 bin kişi ilk defa konut kredisi kullandı. Haziran ayında kamu bankaları tarafından başlatılan düşük faizli konut kredisi kampanyaları, konut kredisi kullanımını artırdı.

Temmuz 2020'de 100 bin kişi ilk defa konut kredisi kullandı!

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi üyesi kuruluşlar tarafından kullandırılan ticari krediler Temmuz'da 2 trilyon 733 milyar TL, bireysel krediler 792 milyar TL olarak kaydedildi. Temmuz 2020'de 100 bin kişi ilk defa konut kredisi kullandı.

Konut kredisi faizleri yıllık yüzde 11,66’ya yükseldi!

BDDK'nın temmuz ayına ilişkin bankacılık sektörü verilerine göre; konut kredisi faizleri yıllık yüzde 11,66’ya yükseldi.

Konut kredisi faizleri yükseliyor! 

En fazla ilgi çeken konut kredisi talebinde hız kaybı yaşandı.26 Haziran haftasında yüzde 5,38 artan konut kredisi talebi, 17 Temmuz haftasında yüzde 2,89'a kadar düştü. Kontu kredisi faiz kampanyalarında sona mı gelindi?

Konut kredisi faiz oranları Temmuz'da ne kadar oldu?

Kamu bankaları 4 yeni kredi paketini hayata geçirdi. Paket içerisinde şüphesiz en çok ön plana çıkan, 12 ay erteleme fırsatı da sağlayan konut kredisi faiz oranları oldu.

Uygun fiyatlı ev almak isteyenler dikkat! Konut kredisi faizleri ne oldu?

Koronavirüs salgını sürecinde olumsuz etkilenen emlak ekonomisinin yeniden hareketlenmesi amacıyla atılan adımlardan biri olan konut kredisi faizlerindeki indirim, Haziran'ın sonu ve Temmuz ayının ortalarında konut satışlarında ciddi artışa sebep oldu. Peki, 0.74 faizle konut kredisi şartları neler?

Günde 1.1 milyar TL konut kredisi kullanıldı!

Konut kredisi hacmi 3 Temmuz'da 239 milyar 44 milyon TL oldu. 29 Mayıs-3 Temmuz arasındaki 5 haftada bankalar her iş gününde ortalama 1.1 milyar lira tutarında yeni konut kredisi kullandırdı...

Konut kredisi faizlerinde son durum Temmuz 2020!

Kamu bankaları tarafından başlatılan kredi paketi sonrası rekor seviyede kredi kullanımı gerçekleşti ve konut satışlarında artış yaşandı. Vatandaşlar, bankaların güncel konut kredisi faiz oranlarını araştırıyor. Peki bankaların güncel kredi faiz oranları ne oldu? İşte detaylar...

Enflasyon endeksli konut kredisi faizi ne kadar oldu?

Enflasyon endeksli konut kredisi faizleri temmuz ayında TÜFE’de yaşanan artışa bağlı olarak arttı. Peki güncel faizleri ne kadar oldu?

Konut kredisi faizleri Temmuz'un ikinci haftasına nasıl başladı?

Konut kredisi faiz oranlarındaki kampanyayla birlikte konuta talep arttı. Peki konut kredi faiz oranları ne kadar? Bankaların konut kredisi faiz oranları ne oldu? İşte bankaların konut kredisi faiz oranları...

Konut kredisi faizleri Temmuz'un ilk haftasında ne oldu?

Ev ve araba almak isteyen vatandaşlar, kredi faiz oranları ile ilgili son dakika haberlerini merak ediyor. Peki konut kredisi faizleri Temmuz'un ilk haftasında ne oldu?

Konut kredisi temmuz 2018 Haberi

Konut kredisi temmuz 2018

Konut kredisi faiz oranları Temmuz ayı 5. kez güncellendi. Artış eğilimini sürdüren faiz oranları ağırlıklı olarak 1,48 seviyelerinde işlem görüyor.

Aylık faiz oranları artınca yıllık maliyet yüzde 20’ye ulaştı. Ortalama fiyatlarıyla hesaplandığında ise maliyetin yüzde 22 arttığı görülüyor. Ev almak isteyen vatandaşlar 10 yıl vadede her 100 bin liralık kredi için 326 lira daha fazla ödeyecek.

ARADAKİ FARK 38 BİN LİRA

Her 100 bin liraya yüzde 1,05 faiz ödeyen vatandaş 10 yıl sonunda toplam 176 bin 353 lira ödemiş oluyordu. Faiz oranlarının 1.48'e gelmesiyle ödeme 214 liraya çıkacak. Aradaki fark 38 bin lirayı buluyor. 

Yeni Şafak Gazetesi'nden Emine Açar'ın haberine göre, sektör temsilcileri, konutu kredi ile alacak vatandaşın ev almaktan vazgeçtiğini ifade etti. Bankacılar ise ev kredisi almak için gelenlerin yüksek geri ödeme...