19 / 04 / 2024

konut kredisini erken kapatma ücreti

konut kredisini erken kapatma ücreti

Yargıtay, sabit faiz oranlı konut kredilerinde borcun erken kapatılması halinde bankaların “erken kapama ücreti” almalarının hukuka aykırı olmadığına karar verdi. 112 milyar lirayı aşan konut kredileri konusunda tüketicilere kötü haber geldi...

Konut kredisi erken kapatma cezası nasıl hesaplanır? Konut kredisi erken ödeme nasıl yapılır 2024?

Kullandığı konut kredisini planlanan vadeden önce kapatmak isteyen vatandaşlar konut kredisi erken kapatmanın ayrıntılarını ve ceza hesaplamasını merakla araştırıyor. İşte konut kredisi erken kapatma ile ilgili detaylar...

Ünlü ekonomistten düşük faizli konut kredisini bekleyenleri hayal kırıklığına uğratacak açıklama!

Ziraat Bankası’nın önceki dönemlerde Genel Müdür Yardımcılığı görevini yapan Ekonomist Prof. Dr. Şenol Babuşcu, ekonomiye ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Şenol Babuşcu, düşük faizli konut kredisi bekleyenleri hayal kırıklığına uğratacak bir açıklama yaparak, “Öyle bir kredi gelmez” dedi.

1.20 faizli konut kredisi kampanyası başladı mı? Ev alacaklar dikkat! Düşük faizli konut kredisini kimler alabilir?

İlk defa konut sahibi olacakları yakından ilgilendiren düşük faizli konut kredisi kampanyası, son günlerde sık sık araştırılıyor. Peki 1.20 faizli konut kredisi kampanyası başladı mı? İşte detaylar...

Yeni evim konut kredisini kimler alabilir? Yeni evim konut kredisi başvuru şartları nelerdir?

Yeni evim konutu kredisi, ilk kez ev sahibi olacak kişilerin gündeminde yer alıyor. Ev almayı düşünenler işte yeni evim konut kredisine dair detaylar!

Konut kredisini bunları biliyor muydunuz? Ne kadar konut kredisi çekebilirim? En fazla kaç TL konut kredisi alabilirim?

Konut kredisine dair pek çok vatandaşın yanıtlanmasını istediği sorular sorulmaktadır. İşte Ne kadar konut kredisi çekebilirim? En fazla kaç TL konut kredisi alabilirim? İşte bu soruların yanıtları!

0.99, faizli konut kredisi nasıl alınır?

Kredi ile ev alma hayali kuranlar 0,99 faizli konut kredisini araştırıyor. Peki 0.99, faizli konut kredisi nasıl alınır? İşte yanıtı!

Konut seçerken dikkat edilmesi gereken 3 nokta!

Mimar Osman Dağ, konut alıcılarının dikkat etmesi gereken noktalara değindi. İşte konut seçerken dikkat edilmesi gereken 3 nokta...

​​​​​​​Konut kredisi faiz oranları yeni haftaya nasıl başladı?

Konut kredisi ile ev alacak olan vatandaşlar en uygun konut kredisini veren bankayı araştırmaya devam ediyor. Peki konut kredileri yeni haftaya nasıl başladı? İşte detaylar..

Konut kredisi faiz oranları düşecek mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Merkez Bankası’nın faiz indirimine gitmesi gerektiğini söylemesinin ardından gözler Merkez Bankası'nın alacağı kararlara çevrildi. Alınacak kararların konut kredisini nasıl etkileyeceği merak konusu oldu. 

Konut kredisi faiz oranları haftayı nasıl kapattı?

Koronavirüs salgınıyla beraber konut kredisi faiz oranlarında hareketlilik devam ediyor. Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar en uygun konut kredisini araştırıyor. Peki konut kredisi piyasasında son durum ne?

Merkez Bankası kararları konut kredisini nasıl etkiledi? 

Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 19'a yükseltmesini takip eden 19-26 Mart haftasında, ihtiyaç kredisinin ortalama faizi yüzde 23.55'e yükselirken konut kredisinde de faiz oranları arttı. 

Merkez Bankası faiz kararları konut kredilerini nasıl etkiler? 

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar Merkez Bankası tarafından verilen karar sonucunun konut kredisini nasıl etkileyeceğini merak ediyor. Peki, merkez bankası faiz kararı konut kredilerine nasıl yansır? İşte detaylar...

Konut kredileri tutarı 2020 sonunda 287.1 milyar TL'ye yükseldi!

Dünya gazetesi köşe yazarı Nevzat Saygılıoğlu bugünkü yazısında konut kredisini kullanımını kaleme aldı. İşte Saygılıoğlu'nun "Vatandaş niye borçlanıyor, niye borcu artıyor" başlıklı o yazısı...

konut kredisini erken kapatma ücreti Haberi

konut kredisini erken kapatma ücreti

YARGITAY 13. Hukuk Dairesi’nden, büyüklüğü 112 milyar lirayı aşan konut kredileri konusunda bankalara iyi, tüketicilere kötü haber geldi.


Yargıtay, sabit faiz oranlı konut kredilerinde borcun erken kapatılması halinde bankaların “erken kapama ücreti” almalarının hukuka aykırı olmadığına karar verdi. Yargıtay, banka aleyhine dava açıp 2 bin 16 liralık kredi erken kapama ücretini geri alan tüketicinin davasını oybirliği ile bozdu. Yargıtay’ın bu kararıyla bankalar ve finansman kuruluşları sabit faizli konut kredilerin vadesinden önce kapatılması halinde ücret alabilecekler. Ancak değişken faizli kredilerde böyle bir “erken kapama ücreti” tahsil edilemeyecek. Yargıtay son örnek kararı ile bankaların ve finansman kuruluşlarının “dosya masrafı” diye hiçbir hizmet vermeden tüketicilerden para tahsil edemeyeceklerini de bir kez daha kayıt altına aldı.


Ankara’da bir tüketici 5 yıl vadeli çektiği konut kredisini...