28 / 03 / 2024

konut maliyetleri

konut maliyetleri

İnşaat maliyet endeksi Ağustos ayında aylık bazda yüzde 1,98, yıllık bazda ise yüzde 116,98 yükseldi. İşte ayrıntılar...

Ev yaptırmak ya da ev almak isteyenlere kötü haber! Durma noktasına geldi

Türkiye'de yüksek döviz kuru ve yüksek enflasyon nedeniyle artan maliyetler inşaat sektöründe işlerin durma noktasına gelmesine neden oldu. Sektördeki krizin fotoğrafını çeken Türkiye Müteahhitler Birliği, girdi maliyetlerinin savaşla birlikte kritik bir hal aldığını söyledi.

Önce arsa, sonra ev sahibi olmak gayrimenkulde altın formül oldu! Bu riskleri sakın gözden kaçırmayın! 

Artan konut maliyetleri, gayrimenkulde önce arsa, sonra ev sahibi olmayı altın formül haline getirdi. Peki nelere dikkat edilmeli? İşte ayrıntılar...

Konut satışlarının artması inşaat ve arsa maliyetleri ile kredi faizlerinin düşmesine bağlı!

Yükselen konut fiyatlarının, sektörü istenmeyen bir seviyeye taşıdığına dikkat çeken Bahaş Holding CEO’su Abdüssamet Bahadır ''Konut satışlarının artması inşaat ve arsa maliyetleri ile kredi faizlerinin düşmesine bağlı'' dedi.

1,5 milyon TL'lık konut kredisine hangi banka ne kadar taksit yapıyor?

Konut kredisi çekmek için plan yapan vatandaşlar bankaların verdiği son kredi maliyetleri hakkında araştırma yapıyorlar. Buna göre, 1,5 Milyon Türk Lirası konut kredisi hangi bankada kaç Türk Lirası taksitle verilmekte?

Konut fiyatları tırmanışa geçti! Sektörden ev almak isteyenler elini çabuk tutsun uyarısı geldi!

Ülke genelinde yüksek kredi maliyetleri ve artan girdi maliyetleri, kiralık ve satılık konut piyasasını önemli ölçüde etkiliyor. Yüksek maliyetler, kiracıları daha ekonomik evlere yönlendirirken, konut sahiplerini de fiyatlarını rekabet koşullarına göre gözden geçirmeye zorluyor.

Bu şehirlerdeki konut kira fiyatları İstanbul'daki kiraların yarısı kadar! İşte kira fiyatlarının en ucuz olduğu iller..

Ülke genelinde yaşam maliyetleri her geçen gün artarken, barınma en büyük sorun olarak gündemde yer alıyor. Yüksek konut kira fiyatları vatandaşların omuzlarında büyük yük haline geldi. Özellikle İstanbul'daki kiralar cep yakmaya başladı.

Vakıfbank’tan konut kredisi müjdesi! 3 milyon TL'nin aylık taksitleri ne kadar?

Vakıfbank, 3 milyon lira konut kredisi alacakların ödeyeceği aylık taksiti açıkladı. Ev fiyatlarının yüksekliği nedeniyle konut sahibi olma hayali kuran vatandaşlar için kredi maliyetleri büyük bir öneme sahip. Peki, 3 milyon TL’nin aylık taksit ödemeleri ne kadar? İşte detaylar...

Konut sektörü temsilcilerinden ‘Faizleri artırmayın’ çağrısı!

Amerika’da Mortgage Bankacıları Birliği (MBA), Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR) ve Ulusal Konut İnşaatçıları Birliği (NAHB), artan konut maliyetleri yüzünden ABD Merkez Bankasına (Fed) faiz artırımlarına son verme çağrısında bulundu.

İnşaat maliyetlerinin artışı ev fiyatlarını nasıl etkiliyor? Konut fiyatları düşer mi?

Türkiye'de son iki yıldır konut fiyatlarındaki artış devam ediyor. Yeni ev almak isteyenler fiyatlarda düşüş beklerken inşaat maliyetleri yıllık yüzde 62,25 arttı. Peki, konut fiyatları düşecek mi? İşte detaylar...

150 metrekarelik bir konutun maliyeti 4 milyon TL'den başlıyor! Sektörden sosyal konut çağrısı! 

Artan inşaat ve arsa maliyetleri sonrası müteahhit de konut üretiminde temkinli davranmaya başladı. Açıklanan rakamlara göre, 150 metrekarelik bir konutun maliyeti 4 milyon TL'den başlayan fiyatlara yükseldi. Sektör temsilcileri önerilerini sıraladı... 

Konut fiyatları nereye gidiyor?

Konut fiyatlarındaki artış sürerken konut satışları düşüyor. İnşaat maliyetleri yükselişini ise yükselişine devam ediyor. Peki konut fiyatları nereye gidiyor?

İnşaat maliyeti bir yılda yüzde 117,07 yükseldi! Konut maliyetleri katlanıyor! 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Ekim 2022'ye ilişkin İnşaat Maliyet Endeksi verileri resmen açıklandı. Peki inşaat maliyetleri Ekim'de arttı mı? İşte ayrıntılar...

Konut maliyetleri katlanıyor! İnşaat maliyet endeksi Ağustos'ta yüzde 116,98 arttı!

İnşaat maliyet endeksi Ağustos ayında aylık bazda yüzde 1,98, yıllık bazda ise yüzde 116,98 yükseldi. İşte ayrıntılar...

Goldman Sachs: Faizler arttıkça konut piyasasındaki düşüş devam edecek!

ABD merkezli yatırım bankası Goldman Sachs Group'un ekonomistlerine göre borçlanma maliyetleri yükseldikçe ve potansiyel alıcılar piyasadan çekilmeye devam ettikçe ABD konut piyasasındaki gerileme sürecek. 

konut maliyetleri Haberi

konut maliyetleri

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından, Ağustos 2022'ye ilişkin inşaat maliyet endeksi verileri açıklandı. Buna göre, endeks Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 1,98, geçtiğimiz senenin aynı ayına göre ise yüzde 116,9 yükseldi. 

Bir önceki aya göre malzeme endeksi yüzde 2,23, işçilik endeksi yüzde 1,16 artış gösterdi. Ayrıca geçtiğimiz senenin aynı ayına göre; malzeme endeksi yüzde 129,61, işçilik endeksi yüzde 83,84 arttı. 

İşte İnşaat maliyet endeksi Ağustos 2022 verileriyle ilgili tüm merak edilenler...

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan Ağustos 2022'ye ilişkin inşaat maliyet endeksi verilerine göre bina inşaatı maliyet endeksinde de önemli değişiklikler yaşandı. 

Buna göre bina inşaatı maliyet endeksi, Ağustos 2022'de  bir önceki aya göre yüzde 2,25, geçtiğimiz senenin aynı ayına göre ise yüzde 113,05 yükseldi. Bir önceki aya göre malzeme...