23 / 04 / 2024

konut piyasası 2019

konut piyasası 2019

Merkeze uzak müstakil ve büyük evlerden merkezdeki pek çok imkânı bünyesinde barındıran konutlara yönelim olduğunu söyleyen gayrimenkul uzmanı Songül Toprak Özsan, zaman yönetiminin öneminin arttığını vurguluyor...

Sektör temsilcileri özel bankalardan faiz indirimi bekliyor!

Merkez Bankası'nın yapmış olduğu indirimler gayrimenkul sektörüne umut oldu. Sektör derneklerinin başkanları faiz indirimine özel bankaların da katılmasını bekliyor. 

Konut almak için doğru zaman!

Konut kredisi faizlerinin düşmesiyle gayrimenkul sektörü canlandı. Bursa'da müteahhitlik yapan Mustafa Altın, kredi faizlerinin düşmesiyle birlikte alım gücünün artabileceğini söyledi. 

Konut sektöründe son durum ne? 

Ülke ekonomisinde en çok yatırımı alan ve en önemli istihdamı yaratan sektör inşaat oldu. Şuan ekonomiye dair bir çok şey doğrudan inşaat sektörüyle alakalı. İnşaat sektörünün temsilcileri önümüzdeki dönemde bir hareketlenme olacağını söylüyor.

Konut sektörü 2020'de canlanacak! 

Ekonomide yaşanan sıkıntıları değerlendiren uzmanlara göre 2020 yılında tüm sektörlerde düzelme yaşanacak. Nef Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Selçuk Çelik, 2020 yılında konut satışlarının artacağını belirtti. 

İnşaat sektörü yeniden ivme kazanacak! 

Büyük patronlar ve CEO'lar ekonomide hızlı bir yükselme havası var diyor. Ötelenen konut taleplerini satışa dönecek. Yılın ikin yarısının daha verimli geçmesi bekleniyor. 

Gayrimenkulde fark yaratan stratejiler!

İşlerin durma noktasına geldiği gayrimenkul sektöründe şirketler, stokta kalan konutları eritmek için farklı strateji geliştirme yarışına girdi. Kimi şirket gurbetçilere yönelirken, kimi yaşlılara yönelik rezidansa yöneldi, kimileri de satılmayan evleri öğrenci evlerine çeviriyor.

Konut piyasasında son durum ne?

Eva Gayrimenkulün aylık olarak yayınladığı Periskop 2019 Nisan sayısı çıktı. Periskop’un Nisan sayısında güncel verilerle konut piyasasındaki son duruma yer verildi.

Konut sektörü nereye gidiyor?

Eva Gayrimenkulün aylık olarak yayınladığı Periskop 2019 Mart sayısı çıktı. Periskop’un Mart sayısında güncel verilerle konut piyasasındaki son duruma yer verildi.

İstanbul'da konut piyasası canlandı! 

sahibindencom ve Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) iş birliğinde hazırlanan “sahibindex Konut Piyasası Görünümü” raporu yayımlandı. 

İstanbul konut piyasası Haziran 2021'de ne oldu? 

MinLlab tarafından her ay düzenli olarak yayınlanan İstanbul Konut Piyasası Değerlendirme Raporu Haziran ayı raporu yayınlandı.

İstanbul konut piyasası Mayıs 2021'de ne oldu? 

Mintlab tarafından her ay düzenli olarak yayınlanan İstanbul Konut Piyasası Değerlendirme Raporu Mayıs ayı raporu yayınlandı. 

Konut piyasasındaki toparlanma yavaşladı mı?

Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) ve sahibindencom işbirliği ile hazırlanan “Konut Piyasası Görünümü” raporunun ikincisi açıklandı. Yayınlanan rapora göre Ocak'ta konut piyasasındaki toparlanma hız kesti.

ABD'de konut piyasası endeksi Aralık ayında beklentinin altına indi!

ABD'de konut piyasası endeksi, Aralık ayında bir önceki aya göre 4 puan azalışla 86 değerine düşerek piyasa beklentilerinin gerisinde kaldı. 

ABD'de konut piyasası endeksi Kasım ayında rekor kırdı!

ABD'de konut piyasası endeksi, Kasım ayında rekor tazeleyerek bir önceki aya göre 5 puan artışla 90 değerine çıktı. 

ABD'de konut piyasası endeksi Ekim'de rekor kırdı!

Amerika Birleşik Devletleri'nde konut piyasası endeksi Ekim ayında önceki aya oranla 2 puan artarak 85 değerine çıktı ve tüm zamanların en yüksek rakamına ulaştı. 

İkinci el konut piyasasında yeni dönem başlıyor!

İkinci el taşıt satışından sonra konut piyasasında da yeni dönem başlayacak. Yapılacak değişikliklerle emlak piyasasında suni fiyat artışları da önlenecek...

ABD'de konut piyasası endeksi eylülde rekor seviyeye yükseldi!

ABD'de konut piyasası endeksi eylülde rekor seviyeye yükseldi. Açıklanan verilere göre; ABD'de konut piyasası endeksi, eylülde bir önceki aya göre 5 puan artarak 83 değerine çıktı.

ABD'de konut piyasası endeksi ağustosta 6 puan yükseldi!

ABD'de konut piyasası endeksi, ağustosta bir önceki aya oranla 6 puan yükselerek 78 değerine ulaştı.

ABD'de konut piyasası endeksi Temmuz ayında yükselişini sürdürdü!

ABD'de konut piyasası endeksi, Temmuz ayında bir önceki aya göre 14 puan artarak 72 değerine çıktı. 

ABD'de konut piyasası endeksi Haziran ayında rekor seviyede yükseldi!

ABD'de konut piyasası endeksi, Haziran ayında bir önceki aya göre 21 puan arttı ve 58 değerine çıktı...

ABD'de konut piyasası endeksi mayısta 7 puan arttı!

ABD'de konut piyasası endeksi, mayıs ayında bir önceki aya göre 7 puan artarak 37 değerine çıktı ve piyasa beklentisinin üzerinde seyretti.

konut piyasası 2019 Haberi

konut piyasası 2019

Milliyet Gazetesi yazarlarından Songüş Hatısaru bugün köşesinde "Ev alma zaman al" başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının detayları;

Yaşadığımız çağda gelir düzeyi ne olursa olsun herkesin yoksunluğundan yakındığı tek bir şey var: Zaman! Hele bir de metropolde yaşıyorsanız, trafiğiydi, kalabalığıydı derken en basit faaliyetleri yapmak bile sihirbaz olmayı gerektiriyor. Düşünün, bir şirketin genel müdürüsünüz. Şehrin merkezindeki plazada bulunan ofisinizden çıktınız, arabanıza bindiniz. Planınız 15 kilometre doğudaki spor salonunda bir saat egzersiz yapıp 30 kilometre kuzeydeki evinize gitmek... Normalde bütün bunları iki saat içinde yapıp akşam yemeğine yetişmeniz gerekir. Ancak bir metropolde kimi zaman 15 kilometre ötedeki spor salonuna gitmek bile iki saati bulabilir!

İlk kriter

Her adımdaki ilk kriterimiz zaman artık. Bu da hemen her şeye yön veriyor. Piyasalara bile!.. Bunların başında...