29 / 03 / 2024

konut satış oranları şubat 2020

konut satış oranları şubat 2020

Türkiye’de 2020 Şubat ayında 118 bin 753 konut satışı gerçekleşti. Verilere göre, konut satışlarında tüm zamanların Şubat ayı rekoru kırıldı...

Amerika'da ikinci el konut satışlarında düşüş yaşandı

ABD'de ikinci el konut satışları, yükselen mortgage faiz oranları ve düşen konut stokunun etkisi ile geçen sene 1995'ten bu yana en düşük seviyesini gördüğü kaydedildi.

Kredili konut satışları eylülde dip yaptı! 2019'dan bu yan en düşük oran görüldü! 

Yüksek faiz oranları, konut satışlarını etkiledi. Kredili konut satışları dip yaparken, geçmiş yılların aynı dönemleri ile kıyaslandığında son 8 yılın en düşük eylül ayı satışı kaydedildi.

Konut satın alınabilirlik endeksi 65,2'den 46’ya geriledi! 

Gayrimenkul değerlemede dijital teknolojilerin gelişmiş olanaklarını kullanan Endeksa, konut fiyatları, hane halkı geliri, kredi faiz oranları ve kredi taksit tutarlarını göz önüne alarak hazırladığı ve merakla beklenen Türkiye geneli için konut satın alınabilirlik endeksini yayınladı. 

ABD`de ikinci el konut satışları 10'uncu ayda da düştü!

ABD mevcut konut satışları, Kasım ayındaki yüksek ipotek (ipotek) oranları nedeniyle aylık bazda yüzde 7,7 düşerek art arda 10'uncu ayda düştü.

ABD'de yeni konut satışları yüzde 17,6 azaldı!

ABD'de yeni konut satışları, artan mortgage (konut kredisi) faiz oranları ile konut fiyatlarının etkisiyle 2022 Eylül'de aylık bazda yüzde 10,9 azalışla 603 bine geriledi.

ABD'de yeni konut satışları yüzde 28,8 arttı!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de mortgage oranlarına rağmen yeni konut satışları Ağustos ayında yüzde 28,8'lik artış gösterdi.

İkinci el konut satışları 26 ayın en düşük seviyesinde! Böylesi görülmedi

Ülkede konut fiyatlarının yükselişinin devam etmesi ile birlikte artan faiz oranlarının konut talebini azaltması ile ikinci el konut satışları temmuzda aylık % 5, 9'luk düşüş gösterdi.

ABD'de ikinci el konut satışları 2 yılın en düşük seviyesinde!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de konut fiyatlarının rekor seviyelere çıkması ve son zamanlarda sık sık gündeme gelen mortgage faiz oranlarının artmasıyla ikinci el konut satışları Mayıs ayında aylık bazda yüzde 3,4 düştü.

Kredisiz konut satışlarında Mart rekoru kırıldı! 

Konut kredisinde faiz oranlarının yükselmesiyle birlikte peşin konut alımları artış kaydetti. 2021 Mart ayında  89 bin 426 kredisiz konut satışıyla tüm zamanların en yüksek Mart rakamı görüldü.

Faiz oranları konut satışlarını nasıl etkiliyor?

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Akdoğan konut satışlarıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Son 6 ayda ipotekli konut satışları ne oldu? 

Konut kredilerinde faiz oranlarının artmasıyla konut satışlarında yarı yarıya azalma yaşandı. Öyle ki ipotekli konut satışlarında yüzde 92 düşüş yaşandı. 

Faiz oranları konut satışlarını nasıl etkiledi?

Koronavirüsün etkisiyle Haziran ayında düşen kredi faiz oranlarının, Ağustos'tan itibaren yavaş yavaş yükselmesi ile konut satışları düşüş eğilimine geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan konut satışı açıklaması!

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada, "Otomobil üretiminden konut satışına, kurulan şirket sayısından kapasite kullanım oranlarına kadar her alanda ümit verici gelişmelerle karşı karşıyayız." dedi.

konut satış oranları şubat 2020 Haberi

konut satış oranları şubat 2020

2020’ye rekor bir Ocak ayı ile başlayan konut satışlarında tüm zamanların Şubat ayı rekoru kırıldı. Buna göre, Türkiye’de 2020 Şubat ayında 118 bin 753 konut satışı gerçekleşti. Konut satışları 2020 Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 51.4 oranında artış yaşanmış oldu.

Milliyet Gazetesi'nden Duygu Erdoğan'ın haberine göre, 2019’un son çeyreği itibariyle özellikle kamu bankalarının başlattığı ‘düşük faiz’ hareketi, konut satışlarını hızlandırdı. 2019 Aralık da bu sayede tüm zamanların en çok konut satışı yapılan Aralık ayı olarak tespit edilmişti.

Bankaların konut kredisinde uyguladıkları faiz/finansman oranları da düşük seyrediyor. Bu sayede konut satışlarının belli bir ivmede artarak sürmesi tahmin ediliyor. Mevcut dönemde en düşük konut kredisi faiz oranı yüzde 0.93’ten başlarken sıfır konut için kamu bankalarının anlaşmalı firmalardan sağladıkları 0.79...