26 / 04 / 2024

konut satış oranları

konut satış oranları

Konut kredisi faizlerinin düşüşü gayrimenkul piyasasını nasıl etkileyecek? TÜİK verilerine göre Temmuz ayında 102 bin 236 adet konut satıldı.

2019'un ilk çeyreğinde gayrimenkul sektörü yüzde 2.7 büyüdü!

Yapı sektörü ve ekonomi çevreleri tarafından dikkatle izlenen aylık sektör raporunu açıklandı. İMSAD Mayıs 2019 Sektör Raporu’nda, gayrimenkul sektörünün yüzde 2.7 büyüdüğü ifade edildi.

Yeni konut satın almanın tam zamanı!

Kamu bankalarının öncülüğünde başlatılan kampanyalar ile konut kredisi faizleri yüzde 2'nin altına çekildi. Bu düzenlemelerle konut satış oranları yeniden artmaya başladı. 

Konut satışları son iki yıldır çok hızlı yükseliyor!

TÜİK'in tapu kayıtlarından oluşturduğu verilere göre, ekim ayında 130 bin 274 konut satıldı. Geçen yılın aynı ayında satılan konut sayısı 104 bin 98’di. Buna göre ekim ayında konut satışları yıllık bazda yüzde 25,1 artış gösterdi.

Konut artışı herkes için moral oldu!

Türkiye genelinde konut satışları 2016 Eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17,8 artış gösterdi. Konuyla ilgili sektör temsilcileri görüşlerini açıkladı..

Konut satışlarının artmasıyla yeni binalara ihtiyaç duyuluyor!

Konut satışında iller arasında ilk 10 içinde yer aldığı tahmin edilen Kayseri'de bu yıl eylül ayına kadar 18 bin 862 konut satışı yapıldı. TÜİK verilerine göre, ilde 2013'te 27 bin 109,2014 yılında 28 bin 375 ve 2015'te de 30 bin 652 konut satıldı.

Konut satışları bayramda da hız kesmedi!

İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Güleroğlu, "Birçok emlak komisyoncusu bayram tatilinde de çalışmaya devam etti. Çok sayıda satış sözleşmesi imzalandı" dedi.

Tamer Özyurt: Konut satışlarının bir miktar artması sevindirici!

Özyurtlar Şirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt, Türkiye genelinde konut satışlarının bir miktar artmasını sevindirici bulduklarını bildirdi.

Faizlerin düşmesi konut satışlarını patlatır!

Merkez Bankasının faiz indirimini memnuniyetle karşılayan konut sektörü temsilcileri, bu kararın da etkisiyle satışların ikinci çeyrekten itibaren daha da hızlanacağını belirtiyor.

Konutlar satılıyor, evlilik yaşı yükseliyor, boşanmalar artıyor!

Yeni Söz Gazetesi köşe yazarı Lütfi Bergen bugün köşesinde "Konutlar satılıyor, boşanmalar artıyor" başlıklı yazısına yer verdi. İşte "Konutlar satılıyor, boşanmalar artıyor" başlıklı yazının detayları..

Konya’da 2015 yılında 30 bin 641 adet konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu Konya Bölge Müdürlüğü 2015 yılı Aralık ayında Konya'da satılan konut sayısını açıkladı. Buna göre, Konya’da 2015 yılında 30 bin 641 adet konut satıldı.

Hamit Demir: Konut satışında adım adım rekora gidiyoruz!

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Demir: "2015, siyasi belirsizlikler nedeniyle kayıp yılı olmasına rağmen konut satışında adım adım rekora gidiyoruz" şeklinde açıklama yaptı.

Konut satışları yüzde 20.1 geriledi!

Türkiye genelinde konut satışları Eylül ayında faizlerdeki yükseliş ve seçim öncesi beklemeye geçen talebin yanı sıra; bir haftalık bayram tatilinde satış yapılamamasının etkisiyle bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 20.1 geriledi.

Türkiye’de Mayıs ayında 107 bin 888 konut satıldı!

Konut satışlarında, İstanbul 21 bin 576 konut satışı ile en yüksek paya (yüzde 20) sahip oldu. Satış sayılarına göre İstanbul’u, 12 bin 816 konut satışı (yüzde 11,9) ile Ankara izledi.

Ankara'da konut satış oranları yüzde 32 arttı!

TÜİK'in açıkladığı mart ayı konut satış oranları, Ankara'daki 'canlanmayı' gözler önüne serdi. Konut satışlarında Türkiye genelinde yüzde 32.4 gibi bir artış olurken, başkentte de önceki yıla göre satışlar yüzde 32 arttı.

Amerika'da ikinci el konut satışlarında düşüş yaşandı

ABD'de ikinci el konut satışları, yükselen mortgage faiz oranları ve düşen konut stokunun etkisi ile geçen sene 1995'ten bu yana en düşük seviyesini gördüğü kaydedildi.

Kredili konut satışları eylülde dip yaptı! 2019'dan bu yan en düşük oran görüldü! 

Yüksek faiz oranları, konut satışlarını etkiledi. Kredili konut satışları dip yaparken, geçmiş yılların aynı dönemleri ile kıyaslandığında son 8 yılın en düşük eylül ayı satışı kaydedildi.

Konut satın alınabilirlik endeksi 65,2'den 46’ya geriledi! 

Gayrimenkul değerlemede dijital teknolojilerin gelişmiş olanaklarını kullanan Endeksa, konut fiyatları, hane halkı geliri, kredi faiz oranları ve kredi taksit tutarlarını göz önüne alarak hazırladığı ve merakla beklenen Türkiye geneli için konut satın alınabilirlik endeksini yayınladı. 

ABD`de ikinci el konut satışları 10'uncu ayda da düştü!

ABD mevcut konut satışları, Kasım ayındaki yüksek ipotek (ipotek) oranları nedeniyle aylık bazda yüzde 7,7 düşerek art arda 10'uncu ayda düştü.

ABD'de yeni konut satışları yüzde 17,6 azaldı!

ABD'de yeni konut satışları, artan mortgage (konut kredisi) faiz oranları ile konut fiyatlarının etkisiyle 2022 Eylül'de aylık bazda yüzde 10,9 azalışla 603 bine geriledi.

ABD'de yeni konut satışları yüzde 28,8 arttı!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de mortgage oranlarına rağmen yeni konut satışları Ağustos ayında yüzde 28,8'lik artış gösterdi.

İkinci el konut satışları 26 ayın en düşük seviyesinde! Böylesi görülmedi

Ülkede konut fiyatlarının yükselişinin devam etmesi ile birlikte artan faiz oranlarının konut talebini azaltması ile ikinci el konut satışları temmuzda aylık % 5, 9'luk düşüş gösterdi.

ABD'de ikinci el konut satışları 2 yılın en düşük seviyesinde!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de konut fiyatlarının rekor seviyelere çıkması ve son zamanlarda sık sık gündeme gelen mortgage faiz oranlarının artmasıyla ikinci el konut satışları Mayıs ayında aylık bazda yüzde 3,4 düştü.

Kredisiz konut satışlarında Mart rekoru kırıldı! 

Konut kredisinde faiz oranlarının yükselmesiyle birlikte peşin konut alımları artış kaydetti. 2021 Mart ayında  89 bin 426 kredisiz konut satışıyla tüm zamanların en yüksek Mart rakamı görüldü.

Faiz oranları konut satışlarını nasıl etkiliyor?

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Akdoğan konut satışlarıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Son 6 ayda ipotekli konut satışları ne oldu? 

Konut kredilerinde faiz oranlarının artmasıyla konut satışlarında yarı yarıya azalma yaşandı. Öyle ki ipotekli konut satışlarında yüzde 92 düşüş yaşandı. 

Faiz oranları konut satışlarını nasıl etkiledi?

Koronavirüsün etkisiyle Haziran ayında düşen kredi faiz oranlarının, Ağustos'tan itibaren yavaş yavaş yükselmesi ile konut satışları düşüş eğilimine geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan konut satışı açıklaması!

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada, "Otomobil üretiminden konut satışına, kurulan şirket sayısından kapasite kullanım oranlarına kadar her alanda ümit verici gelişmelerle karşı karşıyayız." dedi.

konut satış oranları Haberi

konut satış oranları

Türkiye istatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre, temmuz ayında 102 bin 236 adet konut satıldı. Bu sayı geçen yılın aynı ayında satılan konut'sayısının yüzde 17,5 altında kalıyor. Geçen yıl temmuz ayında 123 bin 878 adet konut satılmıştı.

Ekonomist Dergisi'nde yer alan habere göre; konut satışları yılbaşından bu yana hep geçen yılki seviyesinin altında kaldı. Konut satışlarında yıllık bazda yaşanan düşüş haziran ayında yüzde 48,6'yı bulmuştu. Bu derin düşüşten sonra temmuz ayındaki yüzde 17,5'lik gerileme bir toparlanma işareti sanılabilir. Ancak gerçekte durum pek öyle değil. Çünkü haziran ayındaki büyük düşüşte dokuz günlük uzun bayram tatilinin de etkisi vardı. Dolayısıyla bu düşüşün aynen devam etmesi zaten mümkün değildi. Böyle bir geçici faktörün yokluğunda gerçekleşen temmuz ayındaki düşüş de epeyce derin bir seviyede bulunuyor.

FAİZ...