19 / 04 / 2024

Konut satışları 2018

Konut satışları 2018

KONUTDER Başkanı ve SUR YAPI Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, konutta ertelenen taleplerin satışa döneceğini ve tüketicilerin kazançlı çıkacağını söyledi.

Konutta ihtiyaç sahibi faizi umursamadı!

2018 yılı konut satışları hakkında değerlendirme yapan Nef Yönetim Kurulu Başkanı Timur, "Konutta ihtiyaç sahibi faizi umursamadı" diyerek, rakamların kendilerini şaşırttığını ifade etti. 

Faizsiz ev alma sistemi sektörü hareketlendirdi!

Birevim Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çiftçi, son dönemlerdeki konut alımında faizlerin yüksek seviyelere çıkmasıyla ilgili konuştu. Çiftçi, ''Faizsiz ev alma sektörü gayrimenkul piyasasında ciddi hareketlilik sağladı" diye konuştu.

Konutta KDV ve tapu harcı indirimi kalıcı olacak mı?

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu başkanlarıyla bir araya geldi. Toplantıda, konutta başlatılan KDV ve tapu harcı indiriminin kalıcı hale getirilmesi gündeme geldi.

Gayrimenkul sektörü daha da güçlenecek!

Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, gayrimenkul sektöründeki gelişmeleri değerlendirdi. Özyurt, “Özkaynaklarıyla yol alanlar krizden daha güçlü çıkacaktır” mesajını verdi.

Abdülkadir Akkuş: Konut satışları yeni kampanyalarla artacak!

Akkuş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Akkuş Kasım ayında konut satışları oranında yaşanan bu azalmanın kampanyaların bitiş ve yeniden başlama sürecine denk gelmesinden kaynaklandığını söyleyebiliriz.Yeni kampanyalar ve düzenlemelerle konut satışlarının artmasını bekliyoruz." dedi..

Konut satışları Kasım ayında yüzde 27 düştü!

Konut satışları Kasım ayında yüzde 27 oranında azalarak 89 bin 626 oldu. Konut satışlarında, İstanbul 16 058 konut satışı ve %17,9 ile en yüksek paya  sahip oldu. 

Yüksek faizler konut satışlarını olumsuz etkiliyor!

"Gündem 2018 Yurt Dışı Müteahhitlik Hizmetleri" programında konuşma yapan TMB Başkanı Mithat Yenigün, konut satışlarının tüm kampanyalara karşın yüksek banka faizlerinin alternatif getirisi nedeniyle olumsuz etkilendiğini söyledi...

Konutta panikleme süreci atlatıldı son çeyrekte satışlar patlar!

Hürriyet Emlak Projeland CEO’su Andrew Olejnik “Türkiye'nin en yüksek potansiyel taşıyan 10 küresel gayrimenkul pazarından birisi. Panikleme süreci atlatıldı, piyasalarda daha pozitif bir hava var. Son çeyrekte pazarın hızlı bir yükselişe geçmesi kaçınılmaz” diye açıklama yaptı.

İnşaat maliyetleri arttı, konut satışları düştü!

Yıllarca Türk ekonomisinin lokomotif konumunda olan inşaat sektöründe, işler yavaşladı. İnşaat maliyetlerinin artması, konut satışlarının düşmesine neden oldu. Konu ile ilgili olarak sektöre temsilcileri, devlet desteği beklediğini söyledi.

3 çeyrekte 1 milyonu aşkın konut satışı moral verici bir rakam!

TÜİK, 2018 yılı Eylül ayı konut satış rakamlarını açıkladı.  Sektör temsilcilerinden MİNT Yönetim Kurulu Başkanı Sefer Altıoğlu rakamları değerlendirdi....

7 soruda Türkiye'de konut satış grafiği 2018!

Türkiye'de 2018 yılının ilk 8 ayında toplam 875 bin 64 adet konut satıldı. Peki bu rakamlar 2017'ye göre arttı mı, azaldı mı? Konut satışlarında yeni bir rekor kırılacak mı? Kampanyalar konut satışlarını nasıl etkiliyor. İşte 7 soruda Türkiye'de konut satış grafiği 2018...

İstanbul'un en çok konut satılan adresi değişmiyor!

Türkiye genelinde 2018 yılının ilk 8 ayında 875 bin 64 adet konut satılırken, bu konutların en çoğu İstanbul'da satıldı. Peki İstanbul'un en çok konut satılan ilçesi hangisi?

Konut satışları patlayacak!

Türk vatandaşı olabilmek için 1 milyon dolarlık gayrimenkul yatırımı yapma şartı 250 bine indi. Konut sektörü temsilcileri bu düzenle ile yabancıya yapılan satışların artacağını düşünüyor. 

İpotekli konut satışına faiz etkisi!

TÜİK tarafından açıklanan Ağustos 2018 Konut Satış İstatistikleri verilerine göre, Türkiye genelinde ipotekli konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 67,1 oranında azalış kaydettti 

Van’da konut satışları 2019’da arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2019’un konut satış rakamlarını açıkladı. Van’da konut satışları 2019 yılında 2018 yılına göre arttı. Van Emlakçılar Dayanışma Derneği Başkanı Orhan Özdek Van’daki konut satışlarının artmasıyla ilgili değerlemeler yaptı

Konut satışları baz etkisiyle yükseldi!

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre, kasım ayında ülkemizde 138 bin 372 adet konut satıldı. 2018 yılının kasım ayında bin 626 adet konut satılmıştı. Buna göre kasım ayında konut satışlarında yıllık bazda yüzde 54,4'lük artış yaşanmış durumda...

İpotekli konut satışlarında 'faiz indirimi rüzgarı'!

İpotekli konut satışlarında yıl sonuna bir ay kala 2018'in toplam rakamı geçildi. Kasım ayında 43 bin 911 ipotekli konut satışı, son üç yılın en yüksek kasım ayı rakamı olarak ortaya çıktı.

Konut satışları en fazla o ilde arttı!

TÜİK verilerine göre; 2019'un ilk 10 ayında 2018'in aynı dönemine göre konut satışlarında en yüksek artış yüzde 8,4 ile Bayburt'ta görüldü...

Başkentte konut satışları yüzde 15 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilere göre başkentte konut satışları yüzde 15 artış gösterdi. Satışlar Aralık 2018’den beri en yüksek seviyeye ulaştı.

Konut satışları 13 ay aradan sonra yükselişe geçti!

2018 Haziran’dan bu yana düşüş eğiliminde olan konut satışları kamu bankalarının faiz oranlarını 0,99’a indirmesiyle 13 ay aradan sonra yükselişe geçti. İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi ve KAMDER Başkanı Niyazi Gültekin konut satış istatistiklerini değerlendirdi. ..

Antalya'da konut satışları yüzde 36 düştü!

TUİK verilerine göre Antalya'da konut satışları 2018 yılının haziran ayında göre yüzde 36,5 oranında düşüş gösterek 3 bin 390 oldu. Kentte yabancılara ise 668 konut satıldı.

Konut satışları 2018'de 1.5 milyona dayandı!

Türkiye 2003 yılından itibaren gayrimenkul sektöründe iyi bir performans gösterdi. Bir önceki yıl 162 bin olan konut satışı 2018 yılında 1.5 milyona çıktı.

2019 Şubat ayında konut satışları düştü mü?

Konut satışları Şubat ayında, Ocak ayına göre hafif artsa da 2018'in aynı ayına göre yüzde 18 düşüş kaydetti. TÜİK verilerine göre Şubat ayında 78 bin 450 konut satıldı.

2018'de yabancıya konut satışı yüzde 78.4 arttı!

Türkiye genelinde 2018 yılında 1 milyon 375 bin 398 konut satış sonucu el değiştirdi. Konut satışları 2018 yılında bir önceki yıla göre yüzde 2.4 azaldı.

Antalya'da konut satışları yüzde 4.4 arttı!

Antalya'da konut satışları bir önceki yıla oranla yüzde 4.4 artış kaydederek 62 bin 940 oldu. Turizmin başkentinde, yabancılar ise 2018 yılında 7 bin 938 konut satın aldı.

2018'de kredili konut satışları düşüş gösterdi!

2018 yılında özellikle de yılın ikinci yarısından sonra yaşanan konut kredisi faiz artışı sonrasında konut kredisi kullandırılarak yapılan konut satışları oldukça azadı. Yıl içinde konut satışlarını teşvik için pek çok konut kampanyası ve konut kredisi indirimi uygulandı...

Konut kredisi kampanyaları sıfır konut satışlarını arttırdı!

2018 Aralık ayında sıfır konut satışları ilk kez ikinci el konut satışlarını geçti. Sıfır konutlarda yaşanan talep artışının ana nedeni sadece sıfır konutlara uygulanan konut kredisi kampanyaları oldu…

Konut satışları 2018 Haberi

Konut satışları 2018

2018 yılının ikinci yarısında büyüyen ekonominin kurdan kaynaklı dalgalanma sonucunda gerilediğini kaydeden KONUTDER Başkanı ve SUR YAPI Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, gayrimenkul sektörüyle ilgili görüşlerini paylaştı.

Yeni Akit Gazetesi'nden Mehmet Canıtatlı'nın haberine göre, sektördeki genel tabloyu ve beklentilerini anlatan Altan Elmas, “Eylül, ekim ve kasım ayları bunun yansımalarını gördük. Senenin sonunda tabloya bir bütün olarak baktığımızda ise konut satışlarında, küçük bir farkla da olsa başarılı bir sonuç elde edildi. Bu sürece hükümetin aldığı tedbirler ve uygulamaya soktuğu kararların da katkısı oldu. Tapu harcı ve KDV indiriminin yanı sıra yabancı alıcılara sağlanan imkânlar ile şirketlerin düzenlediği kampanyalar sektörde bir hareketliliğin yaşanmasına vesile oldu” açıklamasında bulundu.

Altan Elmas, konu ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

Bu sonuç dikkate alınmalı

''2018 satış rakamlarında belki bir...