19 / 04 / 2024

konut satışları 2021

konut satışları 2021

“Türkiye'nin Gayrimenkul Platformu” GYODER, gayrimenkul sektörünün alt segmentlerini 3'er aylık periyotlar şeklinde masaya yatıran ‘GYODER Gösterge Türkiye Gayrimenkul Sektörü 2021 4. Çeyrek Raporu'na göre konut satışı 2021 4. çeyrekte tarihin en yüksek seviyesine ulaştı.

2021'in konut satış röntgenini çektik!

TÜİK tarafından açıklanan 2021 yılı konut satış istatistikleri verilerine göre, Türkiye genelinde 2021 yılında toplam 1 milyon 491 bin 856 konut satış sonucu el değiştirdi. Peki en çok konut hangi ilde satıldı? 2021'de kaç sıfır konut satıldı? İşte merak edilen detaylar...

2021 yılında 1.5 milyon konut satıldı!

TÜİK tarafından 2021 yılına ilişkin konut satış verileri yayınlandı. Buna göre 2021'de Türkiye genelinde 1 milyon 491 bin 856 konut satıldı.

Enflasyona karşı konuta talep artıyor!

Döviz kurundaki dalgalanmalara rağman emlak sektöründe canlılık devam ediyor. TÜİK’in açıkladığı veriler baz alındğında konut satışlarındaki artış göze çarpıyor.

Türkiye 2021'deki konut satışıyla Avrupa lideri oldu!

Türkiye'de konut satışlarında 2021'de 1 milyon 492 bin adetle tüm zamanların en yüksek ikinci zirvesine ulaşıldı. Türkiye, bu rakamla Avrupa'da en çok konut satışı yapılan ülke oldu.

Konutta Ege Bölgesi gözde oldu!

Ege Bölgesinde konut satışlarında lider Denizli oldu. Denizli’nin 2 bin 41 konut satışı ve yüzde 80.9 oranında artışla ilk sıraya listede, İzmir 11 bin 116 konut satışı ve 69.1 artış ile ikinci, Aydın 4 bin 97 konut sayısı ve yüzde 59.9’luk artışla üçüncü oldu.

Döviz kurlarındaki hareketlilik konut satışlarını nasıl etkiledi?

Merakla beklenen konut satış rakamları resmen açıklandı. Peki döviz kurlarındaki hareketlilik konut satışlarını nasıl etkiledi?

Konut sektörünün 3. çeyrek karnesi!

“Türkiye'nin Gayrimenkul Platformu” GYODER, gayrimenkul sektörünün alt segmentlerini 3'er aylık periyotlar şeklinde inceleyen ‘GYODER Gösterge Türkiye Gayrimenkul Sektörü 2021 3. Çeyrek Raporu'na göre yabancıya konut satışı Eylül'de tarihin en yüksek rakamını gördü. 

Dövizdeki artış konut sektörünü nasıl etkiliyor?

İMO Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Gökçe, belirsizliğe dikkat çekerek “Konut kredi faizlerinin yüksek olması ve dövizin devamlı olarak yükselmesi, konut satışlarının düşmesiyle sonuçlanıyor” açıklamasında bulundu. 

Yabancıya konut satışlarında hangi şehirler ilk sırada?

Türkiye'de yabancıya yapılan konut satışları giderek artıyor. İstanbul'dan sonra Antalya yabancıya konut satışında talep gören şehirler arasında yer alıyor.

Konut satışlarında yabancıların payı giderek artıyor!

Türkiye genelinde yabancıların konut alımları giderek artıyor. Ekim ayında yabancıya yapılan konut satışı yüzde 12.1 artış gösterdi. 

Vedat Arslan: Pandemi öncesi konut satış rakamlarına döndük!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından resmen açıklanan konut satış istatistiklerini masaya yatıran Aremas Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan, tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi öncesi satış rakamlarına dönüldüğünü dile getirdi. 

Yabancıya konut satışındaki artış sektöre can suyu olacak!

Konut sektörü temsilcileri 2021 Ekim'e ilişkin konut satış verilerini değerlendirdi. Sektörün önde gelen isimleri, yabancıya konut satışına dikkat çekerek, ekspertiz sorununun çözülmesi gerektiğini ve yeni atılacak adımların önemli olduğunu belirtti.

İkinci el konut satışı toplam satışların yüzde 70’ini oluşturdu!

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) ve Yeni Nesil Gayrimenkul Değerleme Ve Lokasyon Analizi Platformu Endeksa tarafından hazırlanan "İkinci El Konut Piyasası Raporu”na göre; ikinci el konut satışları yüzde 37 yükseldi. 

İkinci el konut satışları ilk 9 ayda arttı!

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, 2021'in ilk 9 ayında toplam satışların 287 bin 156 adedinin 1. el, 661 bin 982 adedinin ise 2. el konutlardan oluştuğunu aktardı ve "Satışlardaki detaylara bakıldığında satışlardaki artış sadece 2. el konutlarda gerçekleşti" dedi.

Karadeniz'de konut satışlarındaki artış şaşırttı!

Türkiye'de bulunan Karadeniz Bölgesi pandemi nedeniyle konut satışlarında yükseliş yaşadı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine bakıldığında 2021 senesinin, Doğu Karadeniz Bölgesi taşınmazlarının satışlarında yüzde 44 oranında yükseliş yaşandığı görüldü. 

İzmir'de yabancıya konut satışları arttı mı?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre yabancılara yapılan konut satışları 2021 yılında önceki seneye oranla yüzde 43,5 yükseldi. Toplam konut satışları içinde yabancıların payı yüzde 3,9 olarak belirlendi. İzmir ise yabancıya konut satışında şehirler arasında 7. sıraya yerleşti.

Arsa, tarla ve iş yeri satışları 2021'de rekor kırdı!

Türkiye genelinde arsa, tarla ve iş yeri gibi konut dışı gayrimenkul satışları 2021'de önceki yıla göre yüzde 29,6 artarak 1 milyon 528 bin adede ulaştı ve tüm zamanların rekorunu kırdı.

ABD'de 2. el konut satışları geçen ay beklenenden fazla düştü!

Açıklanan resmi verilere göre, 2. el konut satışları, 2021'de yüzde 8,5'lik artışla 6,1 milyona yükselerek 2006 yılından  bu yana en yüksek yıllık seviyeye ulaşmış oldu.

Konut satışlarında rekor üstüne rekor kırılıyor!

Güvenli yatırım arayışı ve ‘fiyatlar daha da yükselir’ endişesi konut satışlarını hızlandırdı. 2021’in son ayında 226 bin 503 konut satışıyla yılın zirvesine ulaşıldı. Bu seviye aynı zamanda, hem tarihin en yüksek ikinci aylık satışı, hem de tüm zamanların en iyi aralık ayı satış rakamı oldu.

Dövizdeki artış konut satışlarını nasıl etkiledi?

Konut satışları 2021 genelinde duraklasa da senenin son ayında satışlarda beklenmeyen oranda bir yükseliş kaydedildi. Bu yükseliş, ucuz kredilerin verildiği 2020 yılının yaz aylarındaki aylık artışa benzer, dikkat çeken bir artış olarak dikkat çekti.

Konut satışlarının Aralık 2021 karnesi!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, 2021 Aralık konut satış verilerine ilişkin açıklamalarda bulundu. İpotekli satışların yüzde 209,34 arttığını belirten Yazıcı, konut satışlarına ilişkin detayları paylaştı.

ABD'de konut satışları Kasım'da beklenenin altında kaldı!  

 Resmi olarak açıklanan rakamlara göre, ABD'de yeni konut satışları, Kasım 2021'de aylık olarak yüzde 12,4 yükseldi. Ancak 744 bine ulaşan rakam beklentileri karşılayamadı. 

Konut satışları rekor kırdı! İşte nedeni!

Kamu bankalarının faiz indiriminden sonra Kasım 2021'de 179 bin adetle senenin en yüksek konut satış rakamı elde edildi. Sektör temsilcileri konut satışlarındaki rekorun nedenlerini açıkladı. Konut satışları neden rekor kırdı?

ABD'de bekleyen konut satışları Ekim ayında beklentileri aştı!

Resmi olarak açıklanan rakamlara göre ABD'de bekleyen konut satışları endeksi, Ekim 2021'de aylık bazda yüzde 7,5 arttı.

ABD'de yeni konut satışları Ekim ayında beklentileri karşılayamadı!

Resmi olarak açıklanan rakamlara göre ,ABD'de yeni konut satışları, Ekim 2021'de aylık bazda yüzde 0,4 artışla 742 bine çıkmasına rağmen beklentileri karşılayamadı...

İpotekli konut satışları Ekim 2021'de ne oldu?

TÜİK tarafından açıklanan Ekim 2021 konut satış istatistiklerine göre; konut satışları 147 bin 143 olarak gerçekleşti. Peki ipotekli satışlar ne oldu? İşte ayrıntılar...

Konut satışları ivme kazandı!

Era Real Estate Türkiye Ülke Müdürü Alphan Manas, TÜİK tarafından açıklanan Ekim 2021 konut satış istatistiklerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Konut satışlarının yılbaşından beri toparlanmada olduğunu belirten Manas, yabancıya konut satışına dikkat çekti.

konut satışları 2021 Haberi

konut satışları 2021

“Türkiye'nin Gayrimenkul Platformu” GYODER, gayrimenkul sektörünün alt segmentlerini 3'er aylık periyotlar şeklinde masaya yatıran ‘GYODER Gösterge Türkiye Gayrimenkul Sektörü 2021 4. Çeyrek Raporu' yayınlandı. Rapordaki verilere göre; konut satışı 2021 4. çeyrekte tarihin en yüksek seviyesine ulaştı.

İşte GYODER Gösterge Türkiye Gayrimenkul Sektörü 2021 4. Çeyrek Raporu'nda tespit edilen veriler:

İnşaat ve Gayrimenkul Sektörüne Bakış

2020 yılından itibaren küresel bir risk olan salgından etkilenmiş olmasına rağmen 2021 başı itibarıyla toparlanmaya başlamıştır. Salgın ve buna bağlı aşılama süreci, ekonomi yönetimleri ile finansal karar alıcılar açısından çok dikkatli izlenmesi gereken bir durum arz etmektedir. Diğer sektörlerde olduğu gibi inşaat ve gayrimenkul sektörleri de gerek iş yapış gerekse talep yönlü olarak salgından etkilenmiştir. Küresel olarak salgın önemli bir sorun olsa da 2021 yılının ikinci...