28 / 03 / 2024

konut satışları ağustos 2020

konut satışları ağustos 2020

Property TR Genel Müdürü Yusuf Boz, 'Türkiye'de Son Zamanlarda Gayrimenkul Sektörü' konulu yazısını kaleme aldı. İşte o yazı...

Türkiye'de en çok konut bu illerde satıldı!

Pandemi sürecinin ardından düşen konut faizleriyle adeta bir patlama yaşayan gayrimenkul sektöründe hareketlilik hızlandı. 2020 yılının Ağustos ayında Türkiye'de en çok konutun satıldığı iller belli oldu...

Konutta yeni rekor beklentisi!

2020'nin ilk 8 ayında 1 milyon 25 bin konut satıldı. Sektör temsilcileri yılın geri kalanında 500 bin daha konut satılabileceğini ve yeni bir rekor kırılarak satışların 1.5 milyona ulaşabileceğini söylüyor...

Konut satışları yüzde 42,6 arttı!

Pandemi sürecinin ardından gayrimenkul sektöründeki hareketlilik hız kesmiyor. Açıklanan TÜİK Ağustos konut satışları rakamlarına göre satışlar hızla artarken, 2020 yılı Ağustos ayında 170 bin 408 adet konut satıldı.

Konut satışları 1 milyonu geçti!

İlk sekiz ayda toplam konut satışı 1 milyon 24 bin 534 olarak açıklandı. Bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 43 artış yaşanıyor. Aynı dönemde tüm gayrimenkul türlerinde ise satış sayısı 1 milyon 727 bin 613'e ulaştı. 

Hakan Bucak: Konut sektörü satış hızını artırdı!

Ağustos 2020 konut satış istatistiklerini yorumlayan Mars Investment Kurucu Genel Müdürü Hakan Bucak, ''Pandemi nedeniyle aslında minimum 3 ay talep kaybı ve resmi işlem kaybı yaşayan konut sektörü satış hızını artırdı'' dedi.

Zeynep Tandoğan: Konuta yüksek talep devam edecek!

Konut satış rakamlarını değerlendiren Hürriyet Emlak Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Müdürü Zeynep Tandoğan, ''Faiz oranları kabul edilebilir seviyelerde olduğu sürece Ağustos ayında da gördüğümüz gibi yüksek talep devam edecektir'' dedi.

Emlakta Anadolu farkı!

Hürriyet Emlak'ın Ağustos 2020 Emlak Endeksi verilerine göre, bir yıllık sürede satılık konut fiyatlarının en çok artış gösterdiği illerin başında Gaziantep, Antalya, Eskişehir, Çorum ve Sakarya geldi.

Düşük faiz konutta stok eritti!

Haziran-Ağustos döneminde kamu bankalarının konut alımını teşvik eden düşük vade oranlarıyla verdikleri krediler konut satışlarını artırdı ve mevcut stokların erimesini sağladı.

2020'nin ilk yarısında 624 bin konut satıldı!

‘GYODER Gösterge Türkiye Gayrimenkul Sektörü 2020 2. Çeyrek Raporu’na göre, ekonomide toparlanma işaretleri konut satış rakamlarında gözlemleniyor. 2020 yılının aynı döneminde konut satış rakamları 624 bine ulaştı.

Konut fiyatları en çok o ilde arttı!

Temmuz ayında Türkiye'de rekor konut satışı yapılırken, 229 bin 357 adet satışı gerçekleşti. Temmuz ayında toplam 73,5 milyar TL civarında konut satış işlem hacmi yaşandı.

Aycan Fenercioğlu konut satışlarındaki düşüşün nedenlerini açıkladı! Birincisi yüksek faiz...

Fenercioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Aycan Fenercioğlu inşaat sektörü ve kentsel dönüşümle ilgili önemli açıklamalar yaparak konut satışlarındaki düşüşün nedenlerini açıkladı. 

Konut satışlarının 8 yıllık bilançosu! İlk 10 ayda 1 milyon aşılamadı!

Konut satışlarındaki düşüş devam ediyor. Türkiye'de son 8 yılda konut satışları ilk kez ilk 10 ayda 1 milyon aşılamadı. 

ABD'de yeni konut satışları yüzde 12,3 artışla beklentileri aştı!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan rakamlara göre, ABD'de yeni konut satışları, Eylül ayında aylık bazda yüzde 12,3 artış göstererek, 759 bine çıktı. Böylece de piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşmiş oldu.

ABD’de konut satışları öngörülenden fazla düştü!

National Association of Realtors (NAR), ağustosa yönelik bekleyen konut satışları endeksini kamuoyuyla paylaştı. Buna göre, ABD'de bekleyen konut satışları endeksi, ağustos ayında yüzde 7,1 oranıyla piyasa beklentilerinin üzerinde düşüş yaşadı.

ABD'de ikinci el konut satışlarında görülmemiş düşüş! 7 ayın en düşük seviyesine indi!

ABD'de ikinci el konut satışları, ağustos ayında yüzde 0,7 oranında azaldı. Böylece ocak ayından bu yana en düşük seviyesini gördü.

Konut satışlarında yabancının payı son 3 yılın en düşüğü!

Açıklanan resmi rakamlara göre, yabancılara gerçekleştirilen konut satışları Ağustos ayında bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 42 azaldı ve 3 bin 58 oldu. Söz konusu bu rakamlara göre yabancının satışlardaki payı son 3 yılın en düşüğü...

Konut satışları yine azaldı! Ağustos ayında 122 bin 91 konut satıldı!    

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, Türkiye genelinde konut satışları Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,1 azalarak 122 bin 91 oldu.

Kiler GYO'dan 3 yeni proje: Referans Ümraniye, Referans Pendik ve Referans Göktürk'te satışlar Ağustos'ta başlıyor!

Kiler GYO Referans Ümraniye, Referans Pendik ve Referans Göktürk projelerinde lansman ve satış sürecinin Ağustos ayında başlayacağını açıkladı. İşte ayrıntılar...

ABD'de yeni konut satışları Nisan ayında yüzde 4,1 artışla beklentileri aştı!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de yeni konut satışları, Nisan ayında aylık bazda yüzde 4,1 artış gösterdi ve 683 bine çıkarak beklentilerin üzerinde gerçekleşti.

Konut satışları düşüyor, fiyatlar da gerileyecek mi? Uzman isim açıkladı: Ev alacaklar harekete geçmeli mi?

Türkiye’de Nisan'da konut satışlarında önemli bir gerileme kaydedildi. Gayrimenkul Danışmanı Nilüfer Kas, konutta hareketliliğin yaşanmasının beklediği tarih ile gelecek günlerdeki konut fiyatı beklentilerine ilişkin açıklama yaptı. Peki ev almak için şu an doğru zaman mı?

ABD'de 2. el konut satışları beklentileri aştı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de 2. el konut satışları, Şubat ayında aylık bazda yüzde 14,5 arttı ve beklentilerin üzerine çıktı.

7 maddede konut satışlarında yaşanan düşüşün nedenleri! Uzmanlar açıkladı!

TÜİK tarafından, Eylül 2022 konut satışları istatistikleri de bugün açıklandı. Açıklanan verilere göre Eylül ayında son bir senenin en sert düşüşü kaydedildi. Peki konut satışları neden düşüyor? Uzmanlar 7 maddede açıkladı. İşte ayrıntılar...

ABD'de yeni konut satışları yüzde 28,8 arttı!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de mortgage oranlarına rağmen yeni konut satışları Ağustos ayında yüzde 28,8'lik artış gösterdi.

konut satışları ağustos 2020 Haberi

konut satışları ağustos 2020

Son dönemlerde konut satışlarında önemli gelişmeler yaşanıyor. Özellikle 2020 yılı itibariyle koronavirüs sebebiyle sektörde düşüş yaşanacağı ihtimali göz önünde olsa dahi, bunun gerçekleşmediğini dile getirmek mümkün. Kamu bankalarının düşük faiz ile sunduğu kredi imkanı pek çok kişi tarafından değerlendirildi. Zira 2020 yılı itibariyle ilk 8 ay içerisinde konut satışlarındaki artış yüzde 42,6 civarında seyretti. Bu doğrultuda 1 milyondan fazla insanın ev sahibi olduğunu söylemek mümkün. Sektör açısından PropertyTR olarak sizlere durumun gidişatı ile ilgili bazı bilgiler vereceğim.

Konut İçin Türk Alıcılardan Gelen Talepler

Özellikle dünya çapında yaşanan koronavirüs salgını nedeniyle pek çok sektörde önemli düşüşler yaşandı. Ancak Yusuf Boz olarak sizlere konut sektörü açısından tahmin edilen bir düşüş yaşanmadığını söylemem gerekir. Türkiye İstatistik Kurumunun da açıkladığı veriler doğrultusunda 2020 yılının Hakkari...