27 / 04 / 2024

Konut satışları hız kesmiyor Kim alıyor bu evleri

Konut satışları hız kesmiyor Kim alıyor bu evleri

2015’te de konut satışları açısından iyi bir dönem geçiriliyor. Hatta son üç yılın artış rekoru kırılmış durumda. Peki kim alıyor bu evleri? Piyasa nereye gidiyor?

İmar planları ertelendi, konut satışları düştü!

Mersin’de konut satışlarında düşüş sürürken, söz konusu düşüşte, yabancıya konut satışında kotanın dolması ve ertelenen imar planlarının etkisinin büyük olduğu öğrenildi. Planların uygulanmasıyla konut açığında düşüş bekleniyor.

Konut satışlarında yabancının payı son 3 yılın en düşüğü!

Açıklanan resmi rakamlara göre, yabancılara gerçekleştirilen konut satışları Ağustos ayında bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 42 azaldı ve 3 bin 58 oldu. Söz konusu bu rakamlara göre yabancının satışlardaki payı son 3 yılın en düşüğü...

ABD’de konut satışları Mayıs ayında yüzde 22,2 düştü!

National Association of Realtors (NAR) tarafından açıklanan resmi verilere göre, ABD'de bekleyen konut satışları endeksi, Mayıs ayında yüzde 2,7 azaldı. Yine açıklanan rakamlara göre, söz konusu satışlar yıllık bazda da yüzde 22,2’lik düşüş kaydetti.

Konut satışları en çok Beyoğlu, Beylikdüzü, Bakırköy ve Fatih'te azaldı! Beklenen deprem İstanbul'da satışları etkiledi

EVA Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Eylül Helin Gül, İstanbul'daki konut satışlarını mercek altına aldı ve satışların en çok azaldığı ilçelerin Beyoğlu, Beylikdüzü, Bakırköy ve Fatih olduğunu belirtti. İşte ayrıntılar...

Gayrimenkulde işler kesat! Konut satışlarının 2023’de yüzde 30 gerilemesi bekleniyor!

Gayrimenkul satışları yılın ilk dört ayında geçen yıllara kıyasla hız kesti. Son 3 yıldır yıllık 1,5 milyon adet seviyesinde gerçekleşen konut satışları nisan ayında yüzde 35,6 gerilerken, 2023 genelinde satışların yüzde 25 ile 30 arasında düşeceği tahmin ediliyor.

Deprem bölgesindeki konut satışlarında zirve Kayseri'nin!

Türkiye'de Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremin ardından inşaat faaliyetleri hız kazanırken, konut satışları da yeniden canlandı. Türkiye'de yapılan konut satışlarının yüzde 8,80’i afet bölgelerinde gerçekleşti.

Ön Ödemeli Konut Satışları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Ön Ödemeli Konut Satışları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31913 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Bugünkü Resmi Gazete'de yer alan bilgiye göre, Söz konusu yönetmelik 1 Ekim 2022 tarihinde yürürlüğe girecek.

İnşaat maliyetlerindeki artış tam gaz! Konut satışları maliyetlerden nasıl etkilenecek? Sektörü neler bekliyor?

Dünya Gazetesi köşe yazarı H. Bader Arslan, bugünkü köşesinde inşaat maliyetlerini ve konut satışlarını kaleme aldı. H. Bader Arslan, yakın zamanda yeni konut satışlarının artışa geçeceğine ilişkin bir sinyal olmadığına dikkat çekti. 

Konut satışlarındaki hız artarak devam edecek!

Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı H. İnanç Kabadayı bugün TÜİK tarafından açıklanan konut satış rakamları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte İnanç Kabadayı'nın konut satışları ile ilgili açıklamaları...

Konut satışlarında rekor üstüne rekor kırılıyor!

Güvenli yatırım arayışı ve ‘fiyatlar daha da yükselir’ endişesi konut satışlarını hızlandırdı. 2021’in son ayında 226 bin 503 konut satışıyla yılın zirvesine ulaşıldı. Bu seviye aynı zamanda, hem tarihin en yüksek ikinci aylık satışı, hem de tüm zamanların en iyi aralık ayı satış rakamı oldu.

Konut satışları 1 milyon barajını aştı!

Resmi olarak açıklanan rakamlara göre, konut satışları Ekim'de bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 14,9 artış gösterdi. AKYAPI Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Dinçel konut satış rakamlarıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Konut kredisi faizlerinin düşmesi konut satışlarını hızlandıracak!

Kamu bankalarının konut kredisi faizlerini indirmesinin yeni konut satışlarını da hızlandırması bekleniyor...

Konut satışları tam kapanmada hız kesmedi!

Gayrimenkul sektörü tam kapanma döneminde hız kesemedi. Özellikle yabancıya konut satışları online platformda arttı. Super Group Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gökçiler, yaşanan yoğunluk karşısında mutlu olduklarını dile getirdi.

Konut satışları hız kesmiyor Kim alıyor bu evleri Haberi

Konut satışları hız kesmiyor Kim alıyor bu evleri

Geçen yıllarda olduğu gibi 2015’te de konut satışları açısından iyi bir dönem geçiriliyor. Hatta son üç yılın artış rekoru kırılmış durumda. Yıl içinde yaşanan pek çok ekonomik, siyasal ve sosyal dalgalanmalara karşın satışlar aynı ivmede devam etti. Orta ve üstü gelir grubunda evi olanlar mutlaka yeni bir ev için de yatırım yapıyor. Bu grubun çoğu fiyatı açısından ikinci el ev alma yolunu seçerken, diğer kısım ise yeni projelerdeki özellikle lansman gibi fırsatlardan faydalanmak istiyor.


Futbolcunun gözdesi 


Gayrimenkul pek çok kesimden insan için önemli bir yatırım aracı. Kısa sürede yüksek meblağlar kazanan futbolcular, ünlü şarkıcılar bildiklerinden şaşmayarak paralarını bu alana yatırıyor. Kartal başta olmak üzere Pendik-Tuzla hattında ve çeşitli merkezlerde büyük ölçekli projelerini sürdüren Dap Yapı, futbolcuların son zamanlarda en çok tercih...