23 / 04 / 2024

Konut satışları müteahhid

Konut satışları müteahhid

Konutu iade eden tüketici parasını eski düzenlemede 90 günde geri alıyordu. Bu sürede 180 güne çıktı. Yeni düzenleme ile konut satışlarında müteahhidin hakları korumaya alındı.

Konut satışları yüzde 20,6 azaldı! 2023 Kasım'da 93 bin 514 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan konut satış rakamlarına göre 2023 Kasım'da 93 bin 514 konut satıldı. Açıklanan rakamlara göre konut satışları yüzde 20,6 azaldı...

2022 Kasım'da 117 bin 806 konut satıldı! Konut satışlarında yüzde 34.1'lik düşüş!

TÜİK tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye genelinde konut satışları Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 34,1 azalarak 117 bin 806 oldu.

Konut satışlarında tüm zamanların Mart rekoru resmen kırıldı!

Türkiye'de gerçekleşen konut satışlarında geçen ay 134 bin 170 adetle tüm zamanların mart ayı rekoru kırılmış oldu. İşte sektörün uzman isimlerinin konuyla ilgili görüşleri...

ABD'de konut satışları Kasım'da beklenenin altında kaldı!  

 Resmi olarak açıklanan rakamlara göre, ABD'de yeni konut satışları, Kasım 2021'de aylık olarak yüzde 12,4 yükseldi. Ancak 744 bine ulaşan rakam beklentileri karşılayamadı. 

Ulaşım yatırımları Sakarya'da konut satışlarını arttırdı!

Kuzey Marmara Otoyolu, İstanbul-İzmir Otoyolu ve Avrasya Tüneli gibi büyük yatırımların ülke ekonomisini önemli ölçüde artırdığını söyleyen İstanbul Kamu Özel Sektör İşbirliği Mükemmellik Merkezi Başkanı Eyüp Vural, özellikle Sakarya'da konut satışlarının arttığını dile getirdi. 

ABD'de bekleyen konut satışları Kasım ayında yüzde 2,6 azaldı!

ABD'de bekleyen konut satışları endeksi, Kasım ayında beklentilerin aksine aylık yüzde 2,6 oranında azaldı. 

ABD'de yeni konut satışları Kasım ayında beklenenden fazla azaldı!

ABD'de yeni konut satışları, Kasım ayında beklentilerin üzerinde düşüş göstererek aylık yüzde 11 azalışla 841 bine geriledi.

Mardin’de konut satışları kasım ayında yüzde 9,3 düştü!

Mardin’de konut satışları kasım ayında yüzde 9,3 oranında düşüş göstererek 647'ye geriledi. Şehirde konut alanların büyük bölümü ikinci el konutlarını seçti. Ocak ayından beri 11 aylık süreçte ise toplam 7 bin 910 konut satışı gerçekleşti.

Konut satışlarında tüm zamanların aylık rekoru kırıldı!

Temmuz ayında konut satışlarında 229 bin 357 adetle tüm zamanların aylık rekoru kırıldı. Kamu bankalarının düşük maliyetli destekleri de bugüne kadar görülen en yüksek ipotekli satış rakamını da getirdi.

Koronavirüs sonrası konut satışları artacak mı?

Gayrimenkul ve inşaat sektörü de koronavirüs salgınından etkilenen sektörlerden oldu. Peki koronavirüs, gayrimenkul ve inşaat sektörünü nasıl etkileyecek? Konut satışları ve konut fiyatları artacak mı? Gülin Coşkun, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu...

Konut satışlarında senet ve banka kredisi kullanımı arttı mı?

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Aralık 2019 sonuçları açıklandı. Peki konut satışlarında senet ve banka kredisi kullanımı arttı mı?

ABD'de yeni konut satışları Kasım'da yüzde 1,3 arttı!

ABD'de yeni konut satışları Kasım ayında yüzde 1,3 artış göstererek 719 bine ulaştı. Veriler ise piyasa beklentisinin altında kaldı. 

Karmod konut satışlarında yüzde 98 müşteri memnuniyeti sağladı!

Karmod, konut satışlarında yüzde 98 müşteri memnuniyeti sağladı, Hazır konut sektöründe yakalanan bu başarının, müşteri memnuniyeti adına yapılan çalışmaların sonucu olduğu belirtildi

Konut satışları müteahhid Haberi

Konut satışları müteahhid

28 Mayıs 2014’de yürürlüğe giren Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile ev alan vatandaşa 14 günde nedensiz ve tazminatsız cayma, proje teslimine kadar yani yaklaşık 36 ayda yüzde 2 tazminatla satıştan dönme hakkı verilmişti. O dönem sektör temsilcileri “kriz ve sıkışma dönemlerinde konut tüketicilerinin çok hızlı bir şekilde projelerdeki sözleşmelerden dönmeleri müteahhitleri zora sokar” yorumunu yapmıştı. Dün yapılan değişiklikle müteahhit firmalara destek sağlandı. Satıştan dönme için 24 ay üst sınır kabul edilirken, yüzde 2 olan tazminat kademeli olarak yüzde 8’e kadar arttı. 



PARA İADESİ 180 GÜN SONRA


Konutu iade eden tüketici parasını eski düzenlemede 90 günde geri alıyordu. Bu sürede 180 güne çıktı. Yeni düzenlemeyi değerlendiren Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Ömer Faruk Çelik, “Üreticinin bir kusuru varsa tüketicinin...