19 / 04 / 2024

konut satışları rekoru

konut satışları rekoru

Kasım 2020 itibari ile konut satışları geçen yılın toplamını aştı. 2020'de rekor konut satış rakamına ulaşılcağı öngörülüyor. Satışlara paralel olarak fiyatlar da artıyor...

Konutta tarihi rekora son 1 ay!

Türkiye’de Kasım ayında yapılan konut satışı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 18.7 azalarak 112 bin 483 oldu. Fakat yılın 11 ayındaki satışlar, 2019 yılının tamamında yapılan satışları geride bıraktı.

Ali Dumankaya: Konut satışında bu yıl da rekor bekliyoruz!

DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, TÜİK 2015 konut satış istatistiklerini değerlendirdi. Dumankaya, siyasi istikrarla birlikte ekonomik istikrarın beraberinde geldiğini ve bunun da yılın son döneminde konut satışlarına yansıdığını söyledi.

Konut satışlarında tüm zamanların Mart rekoru resmen kırıldı!

Türkiye'de gerçekleşen konut satışlarında geçen ay 134 bin 170 adetle tüm zamanların mart ayı rekoru kırılmış oldu. İşte sektörün uzman isimlerinin konuyla ilgili görüşleri...

Pandemiye rağmen konut satışları durmadı!

Tüm dünyayı olumsuz etkiliyken koronavirüs konut satışlarını durdurmadı. 2020'de 1 milyon 499 bin 316 konut satışıyla tüm zamanların rekoru kırılmış oldu.

Konut satışlarında tüm zamanların aylık rekoru kırıldı!

Temmuz ayında konut satışlarında 229 bin 357 adetle tüm zamanların aylık rekoru kırıldı. Kamu bankalarının düşük maliyetli destekleri de bugüne kadar görülen en yüksek ipotekli satış rakamını da getirdi.

Konut satışlarında son 5 yılın rekoru!

İstanbul’da, Haziran ayında 28 bin 799 konut satışı gerçekleşti. Konut satışlarında, Mayıs ayına göre yüzde 277, bir önceki yılın Haziran ayına göre ise yüzde 186 artış yaşandı.

GYODER ve KONUTDER'den 'konut satışları' değerlendirmesi!

GYODER Başkanı Kalyoncu, düşük faiz oranlarının konut satışlarında rekoru getirdiğine dikkat çekerek, "En önemlisi de hem vatandaşımız konut sahibi oldu hem de gayrimenkul sektörü zorlu bir dönemde büyük moral kazandı" diye konuştu.

Konut satışlarında tarihi rekora devam!

Konut satışları yılın 11 ayında,2015’m aynı dönemine göre yüzde .5 artarak 1.2 milyona dayandı. Beklentiler, satış rakamının yıl sonunda 1.3 milyonu bularak tarihi rekoru kırması yönünde. Aynı tablo 2017 de de bekleniyor.

Konut satışlarında son üç yılın artış rekoru kırıldı!

Geçen yıllarda olduğu gibi 2015’te de konut satışları açısından iyi bir dönem geçiriliyor. Hatta son üç yılın artış rekoru kırılmış durumda.

Konut satışları hız kesmiyor! Kim alıyor bu evleri?

2015’te de konut satışları açısından iyi bir dönem geçiriliyor. Hatta son üç yılın artış rekoru kırılmış durumda. Peki kim alıyor bu evleri? Piyasa nereye gidiyor?

Ertuğrul Bul: Konut satışlarındaki artış riskleride arttırıyor!

FU Gayrimenkul Genel Müdürü Ertuğrul Bul, TÜİK verilerine göre yılın ilk dört ayı sonucunda konut satışları 416 bin 535 olarak gerçekleşirken bu rakamın son 3 yılın rekoru olduğunu belirtti.

Kredi faizlerindeki artış konut satışlarını olumsuz etkiledi!

İnşaat Malzemeleri Sanayicileri Derneği'nin (İMSAD) 2014 Ağustos Sektör Raporu verilerine göre, konut satışları 2014 Temmuz ayında yaşanan yüzde 20.2'lik keskin düşüşle birlikte yılın ilk yedi ayında yüzde 9.7 geriledi...

Yapı Kredi Koray GYO Ağustos 2014 Konut Satışlarını açıkladı!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Ytaırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Yapı Kredi Koray GYO Ağustos 2014 Konut Satışlarını açıkladı.

Türkiye İMSAD: Kredi faizlerindeki artış ve siyasi istikrar beklentisi konut satışlarını olumsuz etkiledi!

Türkiye İMSAD’ın 2014 Ağustos Aylık Sektör raporuna göre, 2014’ün ilk yedi ayında konut satışları yüzde 9,7 oranında geriledi ve yeni konut fiyatlarındaki yıllık fiyat artışı yüzde 5,2 oldu...

Temmuz ayında konut satışları yüzde 20 düştü!

Faiz ortamının yanı sıra seçimler, tatilin geride kalmasıyla satışların artması gündemde Yüksek faiz oranları, ramazan ayındaki durgunluk, seçim süreci ve yaz tatili, temmuz ayında konut satışlarını yüzde 20.2 düşürdü.

konut satışları rekoru Haberi

konut satışları rekoru

Dün TÜİK Kasım 2020'ye ilişkin konut satış istatistiklerini açıkladı. Verilere göre, 2020'nin 11 ayında 1 milyon 393 bine ulaşan konut satışları geçen yıla göre yüzde 21 arttı.

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Abdurrahman Yıldırım bugünkü köşesinde konut satışlarını kaleme aldı. 

İşte Abdurrahman Yıldırım'ın 'Kredi, tüketim ve vergi patlaması' başlıklı yazısı...

Dün kasım ayına ait konut satışları ile Merkezi Yönetim Bütçe verileri açıklandı. Sadece açıklama değil aynı zamanda iki verinin iyi gelmesinin arkasında yatan neden de hemen hemen aynı.

2020 yılında pandeminin şokunu atlatmak için ekonomiye bol ve ucuz kredi boca edildi. Negatif faiz uygulandı. Hem ucuz kredi hem de alternatif arayışı ile insanlar gayrimenkule, konuta, otomobile, dayanıklı tüketime yöneldi. Sonuçta pandemiyle geçirdiğimiz bir yılda konut satışları tarihi rekoruna ulaştı. Konut fiyatları da öyle.

KARANTİNA ALTINDA...