25 / 04 / 2024

konut satışları son durum 2021

konut satışları son durum 2021

Sektör temsilcileri, ilk 11 ayda yabancılara konut satışından elde edilen kazancın yaklaşık 8.5 milyar dolar düzeyinde olduğunu öngörürken, sene sonunda bunun 10 milyar dolara ulaşması hedefleniyor.

2021 Eylül'de 147 bin 143 konut satıldı!

Türkiye genelinde konut satışları Eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,6 artarak 147 bin 143 oldu.

Emlak kriziyle boğuşan Çin'de konut satışlarının düşmesi bekleniyor!

Fitch Ratings, büyük bir emlak kriziyle boğuşan Çin'in konut piyasasında 2024'te yeni konut satışlarında yüzde 5 - yüzde 10'luk bir düşüş bekliyor. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

ABD'de bekleyen konut satışlarında son 5 ayın en büyük düşüşü!

ABD’de Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR) tarafından açıklanan rakamlara göre ABD’de bekleyen konut satışları 2024 yılının Ocak ayında yüzde 4,9 ile 5 ayın en büyük düşüşünü gösterdi.

Konut satışlarındaki düşüş kira bedellerini yükseltti!

Son iki yıldır konut satışlarında düşüşe dikkat çeken İzmir Emlak Kulübü Derneği Başkanı Rıdvan Akgün konut alanların olmadığı sürece kira fiyatlarında artışların devam edeceğini belirtti. 

ABD'de 2. el konut satışları son 5 ayın zirvesinde!

Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre ABD'de 2. el konut satışları, 2024 yılının Ocak ayında yüzde 3,1 artış göstererek piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşti.

Esenyurt’ta konut satışlarında son 9 yılın en sert düşüşü!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konuta erişim zorluğu ve artış gösteren fiyatlar en çok dar ve orta gelirli vatandaşları vurdu. Açıklanan rakamlara göre Esenyurt konut satışlarının en çok düştüğü ilçe oldu.

Konut satışlarında büyük düşüş! Paralar gayrimenkule değil faize gitti! 

Yaptığı açıklamada konut satışlarının son üç aydır düşük seviyelerde seyrettiğini dile getiren İzmir Emlakçılar Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, "Paralar emlaka değil faize gitti" dedi.

Singapur'da konut satışları son 15 yılın en düşük seviyesinde!

Singapur'da yeni özel konut satışları 2023 yılında son 15 senenin en düşük seviyelerine geriledi. İşte konu ile ilgili detaylar...

Toronto'da konut satışları son 23 yılın en düşük seviyesine geriledi

Toronto'da konut satışları 23 senenin en az seviyesine kadar gerilerken ortalama konut fiyatı da yüzde 5,4 kadar düştüğü açıklandı. Buna göre, 2023 yılının başında Kanada’da konut rakamlarındaki yükseliş nedeni ile yabancılara satış yasaklanmıştı. İşte haberin detayları...

Besa Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bezci: Konut satışları kısmen yavaşlayacak!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın 500 baz puan artışı kararından sonra Besa Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Efe Bezci, faizleri değerlendirerek, son faiz artışlarının konut satışlarını kısmet yavaşlatacağını açıkladı.

Konut satışlarının 8 yıllık bilançosu! İlk 10 ayda 1 milyon aşılamadı!

Konut satışlarındaki düşüş devam ediyor. Türkiye'de son 8 yılda konut satışları ilk kez ilk 10 ayda 1 milyon aşılamadı. 

İpotekli konut satışları da yabancıya konut satışları da düştü! Konut sektöründe son dakika!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, Eylül 2023'e ilişkin konut satış rakamlarını değerlendirdi. Yazıcı, hem ipotekli konut satışlarının hem de yabancıya satışların düştüğünü belirtti. İşte ı rakamlar...

Kredili konut satışları eylülde dip yaptı! 2019'dan bu yan en düşük oran görüldü! 

Yüksek faiz oranları, konut satışlarını etkiledi. Kredili konut satışları dip yaparken, geçmiş yılların aynı dönemleri ile kıyaslandığında son 8 yılın en düşük eylül ayı satışı kaydedildi.

ABD'de yeni konut satışları yüzde 8,7 azalışla beklentilerin altında kaldı!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan son dakika rakamlarına göre, ABD'de yeni konut satışları yüzde 8,7 azalış göstererek, beklentilerin altında kaldı.

konut satışları son durum 2021 Haberi

konut satışları son durum 2021

Sektör temsilcileri, ilk 11 ayda yabancılara konut satışından elde edilen kazancın yaklaşık 8.5 milyar dolar düzeyinde olduğunu öngörürken, sene sonunda bunun 10 milyar dolara ulaşması hedefleniyor. Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; vatandaşlık amaçlı alımlar ek olarak, özellikle İstanbul'da benzer metropollere göre dolar bazında hala düşük kalan metrekare fiyatları ile yatırımın hızlı geri dönüş potansiyelinin yatırım amaçlı yabancı ilgisini çeken etkenlerden olduğu vurgulanıyor.

TÜİK tarafından dün açıklanan verilere göre, yabancılara konut satışı Kasım ayında 2020'nin aynı ayına göre yüzde 48.4 arttı ve 7 bin 363 adet olarak kaydedildi. Bu sayı, verinin açıklanmaya başladığı 2013'ten bu yana en yüksek alımı ortaya koyuyor.

SON BİR AYDA SATIŞLAR ARTTI

Gayrimenkul satış firması Golden Sign'ın Kurucu Ortağı Gül Gül, yabancıların konut talebinde...