25 / 04 / 2024

konut satışları Temmuz 2020

konut satışları Temmuz 2020

Koronavirüs salgını sebebiyle durağanlaşan konut sektörü, düşük faiz kampanyalarıyla canlandı. Peki salgın sürecinde Türkiye'de gurbetçilere satılan konut sayısı ne oldu? Kovid-19 gurbetçilere konut satışını etkiledi mi?

Konut satışında geçen yıla göre yüzde 23,5’lik artış!

‘GYODER Gösterge’ Türkiye Gayrimenkul Sektörü 2020-2. Çeyrek Raporu yayınlandı. Rapora göre, konut satışları, 2020 yılının aynı döneminde 624 bin adede ulaşarak yüzde 23,5’lik bir artış sağladı.

2 ayda 140 milyar TL'lik konut satıldı!

Kamu bankaları öncülüğünde hayata geçirilen düşük faiz oranlı kredi kampanyası sayesinde son iki ayda 420 bin adet konut satılırken, sektör temsilcileri bu satışlar sayesinde yaklaşık 90 milyar TL'lik yastıkaltı tasarrufun reel sektöre aktarıldığını belirtiyor...

İpotekli konut satışları Temmuz'da 10 kat arttı!

Konut kredisi faiz oranlarının düşmesiyle konut satışları, Temmuz 2020'de son yılların en yüksek seviyesine ulaştı. Temmuz'da ipotekli konut satışı on kat, ikinci el konut satışları yüzde 174 arttı...

Konut satışlarında 2.5 milyonu aşabiliriz!

TÜGEM Başkanı Hakan Akdoğan, “Konut kredisi faiz oranlarının tarihin en düşük seviyede verilmesi sonrasında, ev sahibi olmak isteyenler için büyük bir fırsat oldu. Yıl sonu toplam satışlarda 2.5 milyonu aşabiliriz” dedi.

Türkiye genelinde konut fiyatları yüzde 19,5 arttı!

Endeksa verilerine göre, Temmuz ayında rekor seviyede konut satışı oldu ve Türkiye genelinde konut satış fiyatları yüzde 19,5 arttı.

Konut stoğu eridi! Yeni rekorlar yolda!

Konut satışlarında tüm zamanların rekoru kırıldığını söyleyen Kristal Türkiye Ülke Başkanı Mustafa Emrah Özdemir, ''Faizlerde bir miktar yükseliş söz konusu ama ağustos ayında da konut talebinin yüksek olacağını öngörüyoruz'' dedi.

Ucuz konut kredisiyle 2 ayda 231 bin satış!

Ucuz ve avantajlı krediyle iki ayda 231 bin konut satıldı. Konut satışlarında 2. el konuta talep daha da arttı...

Ev'de çifte rekor!

Kamu bankaları tarafından konut kredi faizlerinin düşmesiyle çifte rekor yaşandı. Temmuz'da hem kredili satışta hem toplam satışta tüm zamanların rekoru kırıldı.

Altan Elmas: Konutta tarihi rekor geldi!

KONUTDER Yönetim Kurulu Başkanı ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas Türkiye genelinde konut satışları 2020 Temmuz verilere hakkında değerlendirmede bulundu.

Ahmet Erkutoğlu: Konut satışlarında yeni rekora imza atabiliriz!

AYİDER Başkan Yardımcısı Mimar Ahmet Erkurtoğlu, ''Yıl sonunda yeni bir konut satış rekoruna daha imza atabiliriz'' diye konuştu.

Berat Albayrak: Konut satışları Temmuz'da tarihi rekor kırdı!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, temmuz ayı konut satış istatistiklerine ilişkin olarak "Konut satışları temmuzda tüm zamanların en iyi rakamlarına ulaşarak tarihi rekor kırdı." dedi.

2020 Temmuz'da 229 bin 357 konut satıldı!

Türkiye genelinde konut satışları 2020 Temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 124,3 artarak 229 bin 357 oldu.

Temmuz ayında 365 bin 179 gayrimenkul satıldı!

Temmuz ayında 365 bin 179 gayrimenkul satışı yapıldı. İlk yedi ayda toplam gayrimenkul satış sayısı 1 milyon 423 bin 627'ye ulaştı.

Konut satışları 2020'nin 2. çeyreğinde yüzde 14 arttı!

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) ve teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu Endeksa işbirliği ile hazırlanan 2020 yılı 2. çeyreğine ilişkin “İkinci El Konut Piyasası Raporu” yayınlandı...

İpotekli konut satışları Temmuz'da yüzde 7,95 arttı! 

İpotekli konut satışları Temmuz'da bir önceki ay ile karşılaştırıldığında yüzde 7,95 oranında yükseldi. İşte o rakamlar...

Konut satışları Temmuz'da 100 bini aştı: Ev alanlar kredi ile değil peşin ödeyerek aldı! 

Haziranda sert düşüş gösteren konut satışları Temmuz ayında yeniden 100 bin barajını geride bıraktı. Bu dönemde yüksek faizler sebebiyle kredili konut satışı yüzde 24 gerilerken, peşin ödemeli konut satışında yüzde 27,1 artış kaydedildi. 

Konut satışları yüzde 16,7 arttı! Temmuz'da 109 bin 548 konut satıldı! 

Konut satışları Temmuz 2023'te, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 16,7 arttı ve 109 bin 548 olarak gerçekleşti. İşte ayrıntılar...

İngiltere konut satışlarında sert düşüş! Pandemiden beri en düşük seviye

İngiltere'de konut satışları Temmuz ayında yüzde eksi 44'e düştü. Bu rakam pandemiden beri görülen en düşük seviye oldu.

Konut satışlarındaki düşüşün 5 nedeni!

Konut satışlarında Temmuz ayında başlayan gerileme sürüyor. Ekim ayında ülke genelinde satışlar bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 25.3 azaldı ve 102 bin 660 oldu. İşte konut satışlarındaki düşüşün 5 nedeni...

Konut satışları Temmuz ayında ne oldu? İlk defa satılan konut sayısı azaldı mı?

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, Temmuz 2022'ye ilişkin konut satış verilerini değerlendirdi. İşte o değerlendirmeler..

Konut satışlarında sert düşüş!

Türkiye'de konut satışlarında büyük oranda düşüş görüldü. Satışlar Temmuz ayında geçtiğimiz senenin aynı ayına oranla yüzde 12,9 azaldı ve 93 bin 902 oldu. Ayrıca bir önceki ayla kıyaslandığında da konut satışlarında yüzde 40'a yakın düşüş olduğu ortaya çıktı.

2022 Temmuz'da 93 bin 902 konut satıldı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye genelinde konut satışları Temmuz'da bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 12,9 azaldı ve 93 bin 902 oldu.

ABD'de bekleyen konut satışları Temmuz'da yüzde 1,8 azaldı!

ABD'de bekleyen konut satışları endeksinin Temmuz ayı verileri açıklandı. Buna göre, ABD'de bekleyen konut satışları endeksi 2021 Temmuz'da aylık bazda yüzde 1,8 geriledi ve piyasa beklentilerinin tersine düşüş sergiledi.

İnşaat malzeme fiyatları konut satışlarını olumsuz etkiliyor!

Temmuz ayında yapılan konut satışları hakkında değerlendirmede bulunan İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Müteahhitler Federasyonu Başkanı İsmail Kahraman, malzeme fiyatlarındaki artışın konut satışlarını olumsuz bir şekilde etkilediğini dile getirdi. 

ABD'de yeni konut satışları Temmuz'da yüzde 1 arttı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de yeni konut satışları, Temmuz 2021'de aylık yüzde 1 arttı ve 708 bine yükseldi.

ABD'de 2. el konut satışları yüzde 2 arttı!

Merakla beklenen rakamlara göre, ABD'de ikinci el konut satışları, Temmuz 2021'de aylık bazda yüzde 2 arttı ve 5,99 milyona çıktı.

Yabancıya konut satışında Temmuz rekoru!

TÜİK Temmuz 2021 konut satış verilerine göre; yabancıya konut satışları 2020 Temmuz'a göre yüzde 64 arttı ve 4.495 oldu. 2019'daki 4 bin 192 adet rakamını aşarak yabancıya satışta tüm zamanların en yüksek Temmuz satışı kaydedildi. 

konut satışları Temmuz 2020 Haberi

konut satışları Temmuz 2020

Kovid-19 salgını birçok sektörü olumsuz etkiledi. Emlak sektörü de salgından etkilenen sektörler arasında oldu. 

Pandeminin olumsuz etkilerinin engellenmesi amacıyla kamu bankalarının Haziran'da başlattığı düşük faizli konut kredisi kampanyası sonrası konutta rekor satışlar yaşandı.Milliyet'te yer alan habere göre; salgın sürecinde gurbetçilere satılan konut sayısı 3'te 1 oranında azaldı.

Salgının konut satışlarına etkisiyle ilgili açıklamalarda bulunan Sedat Kılınç İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Kılınç, salgının gurbetçilere konut satışlarını da olumsuz etkilediğini dile getirdi. 

Milliyet'te yer alan habere göre; Sedat Kılınç, bu yıl Kovid-19 salgını sebebiyle gurbetçilere konut satışlarının 3'te 1 oranında azaldığını belirtti.

Döviz kurlarının artmasına rağmen gurbetçilere konut satışlarının geçen yıla oranla azaldığını dile getiren Kılıç, "Sivas, Yozgat ve Nevşehir gibi Kayseri'ye yakın şehirlerde ciddi bir gurbetçi sayımız var. Yaz aylarında da...