26 / 04 / 2024

Konut satışları yurtiçi üretim ve talebi destekliyor

Konut satışları yurtiçi üretim ve talebi destekliyor

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Yılın ilk çeyreğinde olduğu gibi yurtiçi talep kaynaklı büyüme söz konusudur. Otomotiv, beyaz eşya üretim satışları ile konut satışları yurtiçi üretim ve talebi destekleyen göstergeler olmuştur" dedi.

TOKİ'den 26 ilde ucuz konut satışları için tarih verildi...

TOKİ ihtiyaç sahibi olan vatandaşları ev sahibi yapmak için çalışmalarına devam ediyor. TOKİ'den yapılan açıklamada, Ankara, İstanbul, Erzurum, Adana ve toplam 26 ilde ucuz konut satışları için tarih verildiği kaydedildi.

Sektörden ipotekli konut satışlarının artması için faizler düşsün önerisi!

Türkiye genelinde gerçekleşen konut satış istatistikleri yayımlandı. Akar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Figen Akar konut satışlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Akar, ipotekli konut satışlarının artması için faizler düşsün önerisinde bulundu.

Gayrimenkulde işler kesat! Konut satışlarının 2023’de yüzde 30 gerilemesi bekleniyor!

Gayrimenkul satışları yılın ilk dört ayında geçen yıllara kıyasla hız kesti. Son 3 yıldır yıllık 1,5 milyon adet seviyesinde gerçekleşen konut satışları nisan ayında yüzde 35,6 gerilerken, 2023 genelinde satışların yüzde 25 ile 30 arasında düşeceği tahmin ediliyor.

Konut alacaklar dikkat! Konut satışlarına yeni düzenleme getirildi! İşte detaylar!

Konut satışlarına yeni düzenleme getirildi. Ön ödemeli konutlar için azami teslim süresinde değişiklik yapıldı. İşte detaylar!

Ön Ödemeli Konut Satışları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Ön Ödemeli Konut Satışları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31913 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Bugünkü Resmi Gazete'de yer alan bilgiye göre, Söz konusu yönetmelik 1 Ekim 2022 tarihinde yürürlüğe girecek.

Konut satışlarındaki gurbetçi ilgisi, yakın zamanda rakamlara yansıyacak! 

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, yaptığı açıklamada, yabancılara yapılan konut satışlarının artış trendinde olduğuna değinerek, gurbetçi ilgisinin rakamlara yansıyacağını söyledi. İşte o açıklamalar...

İzmir'de yabancıya konut satışları arttı mı?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre yabancılara yapılan konut satışları 2021 yılında önceki seneye oranla yüzde 43,5 yükseldi. Toplam konut satışları içinde yabancıların payı yüzde 3,9 olarak belirlendi. İzmir ise yabancıya konut satışında şehirler arasında 7. sıraya yerleşti.

Dövizdeki artış konut satışlarını nasıl etkiledi?

Konut satışları 2021 genelinde duraklasa da senenin son ayında satışlarda beklenmeyen oranda bir yükseliş kaydedildi. Bu yükseliş, ucuz kredilerin verildiği 2020 yılının yaz aylarındaki aylık artışa benzer, dikkat çeken bir artış olarak dikkat çekti.

Konut satışları rekor kırdı! İşte nedeni!

Kamu bankalarının faiz indiriminden sonra Kasım 2021'de 179 bin adetle senenin en yüksek konut satış rakamı elde edildi. Sektör temsilcileri konut satışlarındaki rekorun nedenlerini açıkladı. Konut satışları neden rekor kırdı?

LideBir'den yabancılara yapılan konut satışları iptal oldu iddiasına ilişkin açıklama!

Yabancılara yapılan ‘düşük değerli’ değerleme raporlarından dolayı konut satışlarının iptal olduğu ve ülkeye dolar girişinin engellendiğine ilişkin iddialara Lisanslı Değerleme Şirketleri Birliği Derneği (LideBir) tarafından açıklama yapıldı.

ABD'de ikinci el konut satışları 8 ayın en yükseğinde!

ABD'de ikinci el konut satışları 8 ayın en yükseğinde kaydedildi. Buna göre, ülkede ikinci el konut satışlarının Eylül ayında aylık bazda yüzde 7 yükseldiği açıklandı.

Ulaşım yatırımları Sakarya'da konut satışlarını arttırdı!

Kuzey Marmara Otoyolu, İstanbul-İzmir Otoyolu ve Avrasya Tüneli gibi büyük yatırımların ülke ekonomisini önemli ölçüde artırdığını söyleyen İstanbul Kamu Özel Sektör İşbirliği Mükemmellik Merkezi Başkanı Eyüp Vural, özellikle Sakarya'da konut satışlarının arttığını dile getirdi. 

Konut satışlarına ikinci el dopingi!

Konut piyasasında bazı gerçekler değişmiyor. Örneğin, faiz düşünce ipotekli satış ve devirlerin rekora koşması gibi. Peki ikinci elde gerçekleşen devirler nasıl açıklanır? İşte konut satışlarında detaylar...

Konut satışları yurtiçi üretim ve talebi destekliyor Haberi

Konut satışları yurtiçi üretim ve talebi destekliyor

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, küresel konjonktürün dalgalı seyrine rağmen, kamu borç yükünde ve yapısında sağlanan iyileşme ile finansal kesimin ve özel sektörün risklerinin iyi yönetiminin, makroekonomik istikrarı desteklemeye devam ettiğini, Türkiye ekonomisinin büyüme eğilimini sürdürdüğünü bildirdi. 


Yılmaz, yaptığı açıklamada, bu yılın ikinci çeyreğine ilişkin Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) rakamlarını değerlendirdi. 


GSYH'nin ikinci çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre reel olarak yüzde 3,8 ile beklentilerin üzerinde artış gösterdiğine dikkati çeken Yılmaz, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış büyüme hızında ise bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,3 artış gerçekleştiğinin altını çizdi.


Böylece Türkiye ekonomisinin 2009 yılı son çeyreğinden itibaren sürdürdüğü kesintisiz büyüme sürecine, 2015 yılı ikinci çeyreğinde de devam ettiğini belirten Yılmaz, "Dünya ekonomilerinde ABD, Çin, Hindistan hariç sınırlı büyüme hızları söz konusudur. Avro...