25 / 04 / 2024

konut satışlarına inceleme

konut satışlarına inceleme

Maliye, 2009 - 2012 arası 10 ve üzeri gayrimenkul satışı gerçekleştiren 10 bine yakın kişi tespit etti. Bu konut satışlarında kayıtdışı yapılanlarda 1 milyar lira vergi kaybı bulundu. Verginin tümü tahsil edilecek...

Konut kredi faizlerindeki yükseliş konut satışlarını durma noktasına getirdi!

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre, konut satışları Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17,8 azaldı. Bu düşüşün en büyük nedeninin konut kredisi faizlerindeki yükseliş olduğu belirtildi. 

Ekonomide yaşanan durgunluk konut satışlarına da yansıdı!

Bakyapı Yönetim Kurulu Başkanı ve GYODER Yönetim Kurulu Üyesi Veysel Bakgör yaptığı açıklamada ekonomide yaşanan durgunlukların konut satışlarına da yansıdığını söyledi.

Yabancıya konut satışları çakıldı! Yabancı yatırımcıya örtük bir ambargo mu var? 

TÜİK tarafından yayımlanan verilere göre yabancıya konut satışları ekimde 2,5 yılın en düşük seviyesine gerilemiş durumda. Peki, Yabancıya konut satışlarına örtük bir ambargo mu var?

Sektörden ipotekli konut satışlarının artması için faizler düşsün önerisi!

Türkiye genelinde gerçekleşen konut satış istatistikleri yayımlandı. Akar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Figen Akar konut satışlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Akar, ipotekli konut satışlarının artması için faizler düşsün önerisinde bulundu.

Konut alacaklar dikkat! Konut satışlarına yeni düzenleme getirildi! İşte detaylar!

Konut satışlarına yeni düzenleme getirildi. Ön ödemeli konutlar için azami teslim süresinde değişiklik yapıldı. İşte detaylar!

Ön Ödemeli Konut Satışları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Ön Ödemeli Konut Satışları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31913 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Bugünkü Resmi Gazete'de yer alan bilgiye göre, Söz konusu yönetmelik 1 Ekim 2022 tarihinde yürürlüğe girecek.

Konut satışlarının Aralık 2021 karnesi!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, 2021 Aralık konut satış verilerine ilişkin açıklamalarda bulundu. İpotekli satışların yüzde 209,34 arttığını belirten Yazıcı, konut satışlarına ilişkin detayları paylaştı.

Faizlerdeki indirim konut satışlarına yansıyacak!

Helmann Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Selman Özgün yaptığı açıklamada, kamu bankalarındaki faiz indiriminin konut satışlarına yansıyacağını söyledi.

İpotekli konut satışlarında hangi şehir ilk sırada?

Türkiye'deki ipotekli ev satışı, Mayıs 2021'de 10 bin 560'a düştü. Lüks gayrimenkul brokerı Songül Toprak Özsan, Türkiye genelindeki konut satışlarına ve konut alım tercihlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Konut satışlarına ikinci el dopingi!

Konut piyasasında bazı gerçekler değişmiyor. Örneğin, faiz düşünce ipotekli satış ve devirlerin rekora koşması gibi. Peki ikinci elde gerçekleşen devirler nasıl açıklanır? İşte konut satışlarında detaylar...

2021'in ilk çeyreğinde konut satışları ne oldu?

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, 2021 yılı 1. çeyrek konut satışlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Makbule Yönel Maya, ilk çeyrekte en fazla konut satışının İstanbul'da yaşandığını belirtti.

Konut satışlarına yüksek faiz ve Kovid-19 etkisi!

Konjonktürel dalgalanmalar, konut piyasasını da etkiliyor. Mart 2020’den itibaren COVID-19’un getirdiği sosyal kısıtlamalar, konut piyasasında talebi azaltmıştı. Peki konut satışları gelecekte ne olacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 2020 yılı konut satışları açıklaması!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada, sermaye piyasalarından otomobil ve konut satışlarına kadar her alanda umut verici yükselişlerin yaşandığı bir yılı geride bıraktıklarını söyledi.

konut satışlarına inceleme Haberi

konut satışlarına inceleme

Maliye, 2009 - 2012 arası 10 ve üzeri gayrimenkul satışı gerçekleştiren 10 bine yakın kişi tespit etti. Bu konut satışlarında kayıtdışı yapılanlarda 1 milyar lira vergi kaybı bulundu. Verginin tümü tahsil edilecek.


Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sürekli konut satışı yapıp da vergilerini düzgün ödemeyenleri yakın markaja aldıklarını  belirterek, “Hiçbir sektörde kayıtdışılığa tahammülümüz yok. Yapılan çalışmalar sonucunda konut satışlarında 1 milyar lira civarında vergi kaybı tespit ettik, gereken yapılacak” dedi. Maliye Bakanlığı, yaptığı çalışmayla 2009 - 2012 yılları arasında tapu idarelerinde 10 ve üzeri gayrimenkul satışı gerçekleştiren 10 bine yakın potansiyel mükellefi tespit etti.


Bakanlık, konut kredisi ile yapılan satışlar için, söz konusu mükellefler hakkında Kredi Kayıt Bürosu AŞ’den kredi bilgilerini talep etti ve gelen verileri Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı’nın Risk Analiz...