29 / 03 / 2024

konut satışlarında düşüş

konut satışlarında düşüş

Antalya, Isparta ve Burdur'u kapsayan Batı Akdeniz'in 2015 yılı eylül ayı konut satış istatistiklerini açıklayan TÜİK Antalya Bölge Müdürü Abdi Öncel, üç ilde de eylül satışlarının düştüğünü kaydetti.

Yabancılara satılan konut sayısı Ocak'ta arttı!

TÜRKİYE genelinde konut satışları 2015 Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayma göre yüzde 1.7 oranında azalarak 86 bin 167 oldu. Ancak yabancıya satılan konutlarda artış var.

Dilaver Çekiç: Konut satışlarında ekonomik kayıplar yaşıyoruz!

Rusya'yı kasıp kavuran ekonomik kriz, inşaat ve emlak sektörünü de vurdu. MÜTBİR Yönetim Kurulu Üyesi Dilaver Çekiç "Rusya'daki kriz satışların iptaline neden oluyor. Çok büyük ekonomik kayıplar yaşıyoruz" dedi.

Konut satışları geriledi!

Türk Yapı Sektörü Raporu 2014’e göre ekonomide uygulanan iç talebi sınırlayan politikalar, konut satışlarını etkiledi. 2014 yılının ilk yarısında konut satışları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7.8 gerileyerek 524 bin 776 adet oldu.

Konutta stok uyarısı geldi!

KONUTDER'e göre 2014'ün ilk yarısında 525 bin 520 adede çıkan ruhsat sayısının 1 milyon adede ulaşması bekleniyor. 2014 ilk yarısında 414 bin 632 adet olan yapı kullanma izni sayısının da yılsonunda 800 bin adede çıkacağı tahmin ediliyor.

Kadife Şahin: Emlakçıdan kelepir kredi!

Son yedi ayda kredili konut satışlarında yüzde 32 düşüş olunca İstanbul’un bazı ilçelerinde emlakçılar banka kredisi pazarlamaya başladı. Kredi skoru düşük olan kişilere ‘kredi dosyası’ hazırlayan emlakçılar yüzde 10 komisyon alıyor.

Yüzde 20 düşen konut satışları alarm veriyor!

Konut satışlarının yüzde 20 düşmesine karşı İnşaat sektörü için zor bir döneme girildiğini belirten uzmanlar, pazardaki durgunluğun devam etmesi durumunda mevcut krizin daha da derinleşeceğine dikkat çekiyor.

Konut satışlarında düşüş yaşandı!

İlk 6 ayda ayda bir önceki yıla kıyasla belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen yapıların bina sayısı yüzde 24.6, yüzölçümü yüzde 35.8, değeri yüzde 50.4 ve daire sayısı yüzde 27.4 oranında arttı.

İnşaat sektörü Eylül ayından umutlu!

Seçim ve ramazan tatili etkisi ile satışların gerilediğini belirten gayrimenkul sektörü temsilcileri gözünü eylül ayına dikti. Yeni projelerini önümüzdeki ay satışa sunmayı planlayan inşaat patronları satışların artmasını bekliyor.

Konut satışlarındaki düşüşler devam ediyor!

Konut sektöründe balon olup olmadığına yönelik tartışmalar devam ederken, Türkiye'de konut satışlarında ciddi gerileme gözleniyor. Temmuzda toplam konut satışı yüzde 20.2 azalarak 85 bin 101'e geriledi.

Faiz artışı kredili konut satışlarını düşürdü!

Kredili konut satışlarında büyük düşüş Faiz artışı kredili konut satışlarına büyük darbe indirdi. Türkiye İstatistik Kurıımu (TÜİK) verilerine göre, kredili konut satışları yüzde 33.6 düştü. Aynı dönemde, yabancılara satışlar yüzde 53 arttı.

ABD'de Temmuz ayında konut satışlarında düşüş yaşandı!

ABD'de sözleşmeleri imzalanan ve bekleyen konut satışları endeksi Temmuz'da bir önceki aya göre yüzde 1.3 ile beklentilerin üzerinde düşüş kaydetti. ABD'de askıdaki konut satışlarının Temmuz ayında beklentilerin üzerinde düştüğü açıklandı...

Türkiye'de konut satışları yüzde 2,35 oranında düştü!

Türkiye'de yılın üçüncü çeyreğinde konut satışları, bir önceki çeyreğe göre yüzde 2,35 oranında düştü. Söz konusu dönemde 103 bin 543 konut satış sonucu el değiştirdi...

Emlak kriziyle boğuşan Çin'de konut satışlarının düşmesi bekleniyor!

Fitch Ratings, büyük bir emlak kriziyle boğuşan Çin'in konut piyasasında 2024'te yeni konut satışlarında yüzde 5 - yüzde 10'luk bir düşüş bekliyor. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

ABD'de bekleyen konut satışlarında son 5 ayın en büyük düşüşü!

ABD’de Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR) tarafından açıklanan rakamlara göre ABD’de bekleyen konut satışları 2024 yılının Ocak ayında yüzde 4,9 ile 5 ayın en büyük düşüşünü gösterdi.

Konut satışlarındaki düşüş kira bedellerini yükseltti!

Son iki yıldır konut satışlarında düşüşe dikkat çeken İzmir Emlak Kulübü Derneği Başkanı Rıdvan Akgün konut alanların olmadığı sürece kira fiyatlarında artışların devam edeceğini belirtti. 

Esenyurt’ta konut satışlarında son 9 yılın en sert düşüşü!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konuta erişim zorluğu ve artış gösteren fiyatlar en çok dar ve orta gelirli vatandaşları vurdu. Açıklanan rakamlara göre Esenyurt konut satışlarının en çok düştüğü ilçe oldu.

Konut satışlarında büyük düşüş! Paralar gayrimenkule değil faize gitti! 

Yaptığı açıklamada konut satışlarının son üç aydır düşük seviyelerde seyrettiğini dile getiren İzmir Emlakçılar Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, "Paralar emlaka değil faize gitti" dedi.

Kredi faizleri ve satılık ev fiyatlarının pahalılığı konut satışlarını düşürdü!

TÜİK verilerine göre, konut satışları 2023 yılında bir önceki yıla göre yüzde 17,5 azalarak 1 milyon 225 bin 926 olarak gerçekleşti. konut satışlarındaki düşüşün nedeni kredi faizlerinin yüksek olması ve ev fiyatlarının pahalıya satılması gösterildi. 

Amerika'da ikinci el konut satışlarında düşüş yaşandı

ABD'de ikinci el konut satışları, yükselen mortgage faiz oranları ve düşen konut stokunun etkisi ile geçen sene 1995'ten bu yana en düşük seviyesini gördüğü kaydedildi.

Konut satışlarındaki sert düşüş kira fiyatlarını nasıl etkiledi?

Konut satışlarında düşüş devam ediyor. Evini satamayan mülk sahibi evini kiraya veriyor. Satılamayan konutların kiralığa dönmesi ile birlikte kiralarda yüzde 25 gerildi.

Konut satışlarında düşüş: Yabancılar Türkiye'den kaç adet konut aldı?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) kasım ayı konut satış istatistiklerini açıkladı. Konut satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 20,6 azalarak 93 bin 514 oldu. Peki, Yabancılar Türkiye'den kaç adet konut aldı?

Aycan Fenercioğlu konut satışlarındaki düşüşün nedenlerini açıkladı! Birincisi yüksek faiz...

Fenercioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Aycan Fenercioğlu inşaat sektörü ve kentsel dönüşümle ilgili önemli açıklamalar yaparak konut satışlarındaki düşüşün nedenlerini açıkladı. 

Amerika'da ikinci el konut satışlarında düşüş yaşanıyor...

National Association of Realtors'a (NAR) göre ikinci el konut satışları Ekim ayında gerilediği kaydedildi. Buna göre; ABD'nin dört büyük bölgesi arasında satışlar Kuzeydoğu, Güney ve Batı'da azalırken, Ortabatı'da ise değişiklik göstermedi. İşte haberin detayları...

Konut kredisindeki yüksek faizler konut satışlarını düşürürken, fiyatlar durağanlaştı!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası Başkanı Hakan Akçam, TUİK’in ekim ayı konut satış rakamlarını inceleyerek, konut kredisindeki yüksek faizlerin konut satışlarını düşürdüğünü, fiyatların ise durgunlaştığını açıkladı.

Konut satışlarındaki sert düşüşün nedeni belli oldu!

Türkiye genelinde konut satışları ekim ayında yüzde 8.7 oranında düşüş gösterdi. Peki konut satışları neden düşüyor?

konut satışlarında düşüş Haberi

konut satışlarında düşüş

TR61 olarak adlandırılan Antalya, Isparta ve Burdur'u kapsayan Batı Akdeniz'in 2015 yılı eylül ayı konut satış istatistiklerini açıklayan TÜİK Antalya Bölge Müdürü Abdi Öncel, üç ilde de eylül satışlarının düştüğünü kaydetti. Ülke genelindeki konut satışlarının 2015 Eylül ayında bir önceki yılın aynı ayma göre yüzde 20,1 oranında azalarak 92 bin 483 olarak gerçekleştiğini ifade eden Abdi Öncel, konut satışlarında, İstanbul'un 15 bin 994 konut satış, yüzde 17,3 oranıyla en yüksek paya sahip olduğunu söyledi. 


Antalya'da 2014 Eyliil ayında 6 bin 136 konut satıldığına işaret eden Öncel, konut satışının 2015 Eylül ayında yüzde 30 oranında azalarak 4 bin 294 olarak gerçekleştiğini ifade etti. Eylül ayı verilerine göre Antalya'nın İstanbul, Ankara ve İzmir'den sonra en yüksek paya sahip iller arasında 4'üncü sırada...