26 / 04 / 2024

konut satışlarındaki düşüş

konut satışlarındaki düşüş

Müteahhitlerin morali konut satışlarındaki düşüşle bozulmadı. Yatırıma ara vermeden devam eden müteahhitler yılı rekor satış rakamıyla tamamlamayı hedefliyor.

Konut satışlarındaki düşüş normal mi?

Eylül ayında Türkiye’de konut satışlarının, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 20 civarında düşüşle 92 bin 483 olarak gerçekleştiği bildirildi.

Konut alıcısı satın alma talebini beklemeye aldı!

ÜLKE genelinde eylülde 92 bin 483 kişi ev sahibi oldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre geçen ay satılan konut sayısı bir önceki aya göre yüzde 17,7, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 20,1 azalış gösterdi.

Konut satışları geriledi!

Türk Yapı Sektörü Raporu 2014’e göre ekonomide uygulanan iç talebi sınırlayan politikalar, konut satışlarını etkiledi. 2014 yılının ilk yarısında konut satışları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7.8 gerileyerek 524 bin 776 adet oldu.

Faiz oranları düştü, konut satışlarındaki düşüş hız kesti!

Konut kredilerinin yüzde 1.0'in altına çekilmesiyle, kredili konut satışlarındaki düşüş hız kesti. Türkiye konut sektörü, satışlardaki düşüşlerin yerini artışa bırakacağı umuduyla gözlerini yeni faiz indirimlerine çevirdi.

Konut satışlarındaki düşüş kira bedellerini yükseltti!

Son iki yıldır konut satışlarında düşüşe dikkat çeken İzmir Emlak Kulübü Derneği Başkanı Rıdvan Akgün konut alanların olmadığı sürece kira fiyatlarında artışların devam edeceğini belirtti. 

Konut satışları artarsa fiyatlar ne olur? 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) konut satışları dün açıklandı. Satışlar 2024 yılının Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17,8 azalarak 80 bin 308 oldu. Konut satışlarını düşmesine rağmen fiyatlar değişmedi. Peki konut satışları artarsa fiyatlar ne olur? 

Kredi faizleri ve satılık ev fiyatlarının pahalılığı konut satışlarını düşürdü!

TÜİK verilerine göre, konut satışları 2023 yılında bir önceki yıla göre yüzde 17,5 azalarak 1 milyon 225 bin 926 olarak gerçekleşti. konut satışlarındaki düşüşün nedeni kredi faizlerinin yüksek olması ve ev fiyatlarının pahalıya satılması gösterildi. 

Amerika'da ikinci el konut satışlarında düşüş yaşandı

ABD'de ikinci el konut satışları, yükselen mortgage faiz oranları ve düşen konut stokunun etkisi ile geçen sene 1995'ten bu yana en düşük seviyesini gördüğü kaydedildi.

Toronto'da konut satışları son 23 yılın en düşük seviyesine geriledi

Toronto'da konut satışları 23 senenin en az seviyesine kadar gerilerken ortalama konut fiyatı da yüzde 5,4 kadar düştüğü açıklandı. Buna göre, 2023 yılının başında Kanada’da konut rakamlarındaki yükseliş nedeni ile yabancılara satış yasaklanmıştı. İşte haberin detayları...

Konut satışlarındaki düşüş, inşaat sektörünü de olumsuz etkiledi!

2024 yılına sayılı günler kala, Türkiye genelinde güncel konut metrekare satış fiyatı 23 bin 546, ortalama konut fiyatı ise 3 milyon 60 bin 980 TL olarak belirlendi. Konut fiyatlarının artması satışları düşürdü. Satışların düşmesi ise inşaar sektörünü etkiledi.

Konut satışındaki düşüş devam edecek mi?

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre konut satışları Kasım ayında da düştü. Peki konut satışlarındaki düşüş devam edecek mi?

Konut satışlarındaki sert düşüş kira fiyatlarını nasıl etkiledi?

Konut satışlarında düşüş devam ediyor. Evini satamayan mülk sahibi evini kiraya veriyor. Satılamayan konutların kiralığa dönmesi ile birlikte kiralarda yüzde 25 gerildi.

Mevduatın cazibesi gayrimenkul satışlarını sarstı!

Konut satışlarındaki düşüş devam ediyor. Vatandaş güvenli liman gayrimenkulü terk etmeye başladı. Mevduatın cazibesi artınca birçok yatırımcı birikimini gayrimenkul yerine bu alana yönlendirdi.

Konut satışlarında düşüş: Yabancılar Türkiye'den kaç adet konut aldı?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) kasım ayı konut satış istatistiklerini açıkladı. Konut satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 20,6 azalarak 93 bin 514 oldu. Peki, Yabancılar Türkiye'den kaç adet konut aldı?

Aycan Fenercioğlu konut satışlarındaki düşüşün nedenlerini açıkladı! Birincisi yüksek faiz...

Fenercioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Aycan Fenercioğlu inşaat sektörü ve kentsel dönüşümle ilgili önemli açıklamalar yaparak konut satışlarındaki düşüşün nedenlerini açıkladı. 

Amerika'da ikinci el konut satışlarında düşüş yaşanıyor...

National Association of Realtors'a (NAR) göre ikinci el konut satışları Ekim ayında gerilediği kaydedildi. Buna göre; ABD'nin dört büyük bölgesi arasında satışlar Kuzeydoğu, Güney ve Batı'da azalırken, Ortabatı'da ise değişiklik göstermedi. İşte haberin detayları...

Konut kredisindeki yüksek faizler konut satışlarını düşürürken, fiyatlar durağanlaştı!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası Başkanı Hakan Akçam, TUİK’in ekim ayı konut satış rakamlarını inceleyerek, konut kredisindeki yüksek faizlerin konut satışlarını düşürdüğünü, fiyatların ise durgunlaştığını açıkladı.

konut satışlarındaki düşüş Haberi

konut satışlarındaki düşüş

Konut satışlarının Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre düşmesi inşaat sektörüne yatırım yapan müteahhitlerin moralini bozmadı. Konutder Başkanı ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, 2017 yılı sonunda gayrimenkul sektöründe satışların yine bir rekora imza artacağı kanaatinde olduklarını söyledi.





SEKTÖR ENDİŞELİ DEĞİL



Altan Elmas



Hükümetin sene başından bu yana sektörü rahatlatacak uygulamaları sırasıyla devreye aldığını belirten Elmas, “Konut sektörü olarak üretmeye ve istihdam sağlamaya devam edeceğiz. Sur Yapı olarak her aya bir proje demiştik. Bu yıl içerisindeki altıncı projemiz, yakın tarihte satışa çıktı. Anadolu Yakasında on dokuzuncu markalı konut projemize Muhit ile başladık. Yeni projelerimizi de arka arkaya satışa çıkacağız” dedi.


Sefa, yılı bin konutla bitirecek



Sefa Öztürk


Sefa İnşaat ise yılı bin konutla bitirmeyi hedefliyor. Sefa İnşaat Yönetim Kurulu...