19 / 04 / 2024

Konut sektörü 2018

Konut sektörü 2018

Türkiye’de ise dünya ölçeğinde durgunluğa düşmeme ve yine inşaata yönelme eğilimi gözleniyor. Kentsel dönüşüm çalışmaları da düşünüldüğünde gayrimenkul sektörünün hızlanacağı düşünülüyor.

Konut sektörünün 2018 bilançosu!

Kasım ayında ilk fiyat gerilemesi 2018'de yaşandı. Dün açıklanan aralık ayı enflasyonuna göre, Ekim itibariyle son bir yıllık Türkiye konut fiyatlarındaki artış yüzde 11.3’e inince enflasyon karşısında yüzde 7.5 kayba uğrattı.

Faizler düşerse sektör eski hızına ulaşır!

Sedat Kılınç İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Kılınç, "2018'i genel anlamda değerlendirdiğimizde sektör için biraz durağan bir yıl oldu. 2019 yılında faizlerin düşmesi ile birlikte durgunluğun yeniden harekete dönüşeceğini düşünüyorum" dedi...

İnşaat sektörü 2019'a umutla bakıyor!

İnşaat sektörü temsilcileri 2019 yılına umutla baktıklarını söylerken, yatırım ve projelerine ara vermeyeceklerini belirtti. KDV ve tapu harcı oranlarının düşürülmesi, yabancı yatırımcıların 250 bin dolar değerinde gayrimenkul alımlarında tanınan vatandaşlık hakkı sektörü hareketlendirdi.

Konut sektörü neden kurtarılmak isteniyor?

Yıllarca ekonomimizin itici gücü olduğu söylenen konut/gayrimenkul sektörü, ne oldu da kurtarılmak isteniyor?

90’larda beyaz eşya üreticilerinin yaşadığını şuan müteahhitler yaşıyor!

Sosyolog Faruk Özcan, "90’lı yıllarda yerli beyaz eşya/otomobil üreticilerinin yaşadığını şuan müteahhitler yaşıyor" diyor. Özcan, sektörün nasıl rahata çıkacağını yazdı...

Konuta yatırım yapan kazanır!

Demir ve çimentoda maliyetlerin artması, konut fiyatlarına yüzde 35 artış olarak yansıması bekleniyor. Gayrimenkulün her zaman kazandırdığını söyleyen uzmanlar, ev almak için en uygun zaman olduğunu belirtiyor.

Konut sektöründe ‘yap-sabret’ dönemi başladı!

SEBO Emlak Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Gülçiçek, gayrimenkul sektörü, ekonomideki değişim ve faiz oranlarındaki artış gibi gelişmeleri değerlendirdi. 

Türkiye inşaat sektöründe lider!

Remax Kurucu Ortağı Aylin Sönmez Küçükkaya, Yurt Dışı Projeler Satış Uzmanı Nurcan Sönmez Gökler, Lüks Konut ve Proje Satış Uzmanı Nurcan Mescilgil ve Lüks Konut ve Ticari Gayrimenkul Satış Uzmanı Nursel Topçu, sektöre ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Konutta sat-yap devri bitti!

MESA Çubuklu 28'in lansmanında konuşan MESA Genel Müdürü Mert Boysanoğlu, sektörde uzun yıllar boyunca uygulanan önce satış yapıp sonra proje yapma döneminin artık bittiğini söyledi.

Konut fiyatları düşecek mi?

Makyol Gayrimenkul Genel Müdür Yardımcısı Kemal Şahismailoğlu, konut pazarındaki gelişmeleri ve gelecek yıla dönük beklentileri anlattı...

Müteahhitler konutta metrekareyi büyüttü!

Son dönemde yeni konut üretmek yerine var olan projeleri tamamlamaya odaklanan müteahhitler konutta metrekareyi büyüttü. Yeni proje geliştiren sınırlı sayıdaki şirket ise ağırlığı 4+1, 5+1 ve 6+1 tipi büyük metrekareli dairelere verdi...

İkinci çeyrekte konut satışları yüzde 12,6 arttı!

‘GYODER GÖSTERGE’ Türkiye Gayrimenkul Sektörü 2018-2. Çeyrek Raporu yayınlandı. GYODER Başkanı Doç. Dr. Feyzullah Yetgin,yüzde 20 indirim ve yüzde 5 peşinat kampanyasıyla birlikte, bankaların 0,98 faizle konut kredisi desteği sağlaması sektörde önemli bir ivme kazandığını söyledi..

Konut sektörü yaz bitince hareklenecek!

Ülkealan Yapı Endüstrisi Yönetim Kurulu Başkanı Ülkealan yaz sezonu sonrası konut sektöründen hareketlenme yaşanacağını söyledi...

En çok konut ve arsa satılan şehirler!

Emlakjet Genel Müdürü Gizem Moral Kunter, ilk yarıya ilişkin Emlakjet verilerini değerlendirdi. Konut sektörünün ilk 6 ayı nasıl geçti?

Kovid-19 sonrası konut sektörü canlanacak mı?

Türkiye genelinde konut satışları 2018 yazında gerilemeye başlamış, bir yıl boyunca bu gerileme sürmüştü. Ağustos’tan sonra satışlar tekrar yükselmiş, bu yılın başında baz etkisinin de desteğiyle ciddi bir artış yakalamıştı. Peki Kovid-19 sonrası konut sektörü canlanacak mı?

ABD'de konut sektöründeki zayıflık devam ediyor!

Fed, Amerikan iş dünyasının nabzını tutan "Bej Kitap" raporunun Aralık 2018 sayısını yayımladı. Raporda,  konut sektöründeki zayıflığın sürdüğü belirtildi.

Konut sektörü 2018 yılını kampanyalarla karşıladı!

Konut sektörü 2018 yılında kampanyalarına hız kesmeden devam ediyor. Emlak Konut 84 ay 0 faiz, Sinpaş'tan Türkiye'ye süper plan, Emlak Konut'tan yüzde 30'a varan indirim kampanyası gibi kampanyalar ev sahibi olmak isteyenleri bekliyor...

Konut sektöründeki hareket devam edecek!

2018'de konut sektöründeki hareketlenme devam edecek.  Konut maliyetlerindeki yukarı yönlü hareket nedeniyle satış fiyatları artsa da talep artarak sürecek. 

Haluk Sur, Moody’s'in konut sektörü değerlendirmesini yorumladı!

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s dün yaptığı Türkiye konut sektörü açıklamasını GYODER İcra Kurulu Üyesi Haluk Sur değerlendirdi. İşte Haluk Sur'un değerlendirmesi..

Moody’s'in uyarısına konut sektöründen yorum!

Moody’s, Türkiye’de konutta 5 yılda yüzde 93’e ulaşan fiyat artışları için ‘Sürdürülebilir değil. Yumuşak iniş yaşanacak’ yorumu yaptı, konut sektörü açıklamayı değerlendirdi.

Karlılık sorunu yaşayan gruplar konut sektörüne yöneliyor!

Kârlılık sorunu şirketleri hızlı geri dönüş alabilecekleri konut yatırımına yöneltiyor. Anadolu Grubu, Aksoy Holding ve Kosifler Group gibi mevcut faaliyetlerinde kârlılık sorunu yaşayan gruplar daha cazip gördükleri konut sektörüne yöneldi.

Faiz ucuzlarsa konut sektörü hareketlenir!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Tevfik Güngör bugünkü yazısında yüksek faiz oranlarının etkilerini anlattı. Güngör, ''Ucuz faiz sayesinde konut talebi artacak, konut sektöründeki canlılık artarak devam edecek'' dedi.

KİT bu yıl konut sektörüne 1 milyon 62 bin lira yatırım yapacak!

Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT), bu yıl 11 milyar 884 milyon 373 bin liralık yatırım yapacak. KİT'ler arasında en fazla yatırımı, bu yıl da TCDD gerçekleştirecek. Bu yıl içerisinde konut sektörüne 1 milyon 62 bin lira KİT yatırımı yapılması öngörülüyor.

Küresel ölçekteki ekonomik sıkıntılar konut sektörüne nasıl yansıdı?

Küresel ölçekte yaşanan ekonomik sıkıntılar konut sektörüne yansıdı. Genel olarak, Şubat ayında satışı yapılan konutların yüzde 56'sını ilk satışlar, yüzde 44"ünü ikinci el konut satışlar meydana getiriyor.

Adana konut sektöründe çığır açacak!

Adana'da emlakçılık sektörünün önde gelen kuruluşlarından olan AS Çukurova Emlak Yönetim Kurulu Başkanı Ömür Aslan, Adana'da yeni projeler üreterek konut sektöründe çığır açacaklarını söyledi.

Pendik Kurtköy'de 2. el konut sektörü yükselişte!

Konut Atölyesi ve Emlakistan Gayrimenkul'ün Proje Direktörü Mehmet Akif Dilsiz Pendik Kurtköy'deki 2. el konut sektörü değerlendi.

Emlak ve konut sektöründe gelecek 10 yılda neler olacak?

Türkiye'nin tek emlak uzmanı Gazeteci Yazar Tebernüş Kireçci, Capital Perapost'ta gelecek 10 yılda emlak ve konut sektöründe yaşanacak gelişmelerden bahsetti. İşte Tebernüş Kireçci'nin o yazısı...

Konut sektörü 2018 Haberi

Konut sektörü 2018

Türkiye için vazgeçilmez sektörlerden olan konut sektörü için en önemli istatistikler açıklandı. Raporlar değerlendirildiğinde Türkiye’de ise dünya ölçeğinde durgunluğa düşmeme ve yine inşaata yönelme eğilimi gözleniyor. Yeni Akit Gazetesi köşe yazarı Sedat Yılmaz, bugünkü yazısında konut sektörü verilerini yorumladı. 

Yurtiçindeki manzara, oluşan ekonomik verilerle biraz netleşirken yurtdışındaki gelişmelerde en çok dikkati çeken hâdise; ABD Başkanı Donald Trump’ın Çin’den gelen kendi heyetiyle gerçekleştirdiği ticaret müzakereleri ve sonrasında Pekin’de devam eden heyetler arası görüşmeler... Yüzünüz dünyaya açıksa ve ekonominiz küresel bazda hareket alanı arıyorsa elbette ABD, Çin, Japonya ve Almanya gibi başı çeken ülkelere göre politikalar oluşturmak elzem hâle geliyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Merkez Bankası (TCMB) ve GYODER’in konut datalarını açıkladığı bugünlerde Trump’ın ABD/Çin görüşmelerine “Oldukça iyi gitti” demesi birçok yere iyi mesajlar...