19 / 04 / 2024

konut sektörü balon

konut sektörü balon

GYODER Türkiye Gayrimenkul Sektörü 2017 1.Çeyrek Raporu yayınlandı. Prof. Dr. Emre Alkin, sektöre ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İnşaat sektöründe en az 30-40 yıllık iş var!

Sinpaş Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Sefa Çelik: "Kötü yapı stokunun yıkılıp yeniden yapılması bile inşaatın en az 30-40 yıl devam edeceğini gösteriyor” açıklamalarında bulundu.

Konutta balon var mı, yok mu?

Konut fiyatları son 5 yılda, enflasyonun 34 puan üzerinde, inşaat maliyetlerindeki artışın ise 37 puan üzerinde bir performans göstermiş. Yabana atılacak bir fark değil bu. Peki bir 'balon'a mı işaret ediyor?

Konut sektöründe balon mu oluşuyor?

Türkiye genelinde konut satışlarının yüzde 15 arttığı Şubat ayında banka kredisiyle konut satışlarının geçen yılın aynı ayına göre yüzde 53.6 artması, sektörde krizin habercisi sayılan balon oluştuğunu gösteriyor.

Banu Kıvcı Tokalı: Konut fiyatında balon yok!

Konut fiyatlarında balon oluşturacak bir risk bulunmadığını söyleyen Halk Yatırım Direktörü Banu Kıvcı Tokalı, “Konut, 2015'de büyümenin tekrar yüzde 4’lere inşa edilmesinde etkili olacak" dedi.

Kerem Göğüş: Talep çok sektörün önü açık!

Sektörde 80 milyonluk bir konut portföyünü yöneten Göğüş Gayrımenkul’ün kurucusu Kerem Göğüş, inşaat sektörünün siyasi istikrar sebebiyle önünün açık olduğunu ve taleplerin çok iyi durumda olduğunu açıkladı...

Konutta balon var mı?

Yeni Asır Gazetesi yazarlarından Cahit Sönmez bugünkü yazısında konutta balon var mı sorusuna yanıt verdi. Sürekli artan konut fiyatlar ister istemez akıllara "konut sektöründe balon var mı, varsa patlar mı?" sorularını getiriyor.

İstanbul için lüks ve ticari gayrimenkul balonu uyarısı yapıldı!

Kahin ekonomist Nouriel Roubini dünyaya yeni konut balonu uyarısı yaptı. Türkiye’nin de büyük şehirlerinde konut balonu riski olduğunu belirtti. Türkiye Ekonomisti Maya Senussi Türkiye’de konut balonu riskinin gelişmiş ülkeler kadar olmadığını söyledi.

Mustafa Sönmez: İnşaata sığınıyorlar, stoklar büyüyor!

Yurt Gazetesi yazarlarından Mustafa Sönmez bugünkü köşe yazısında Çaresizce inşaata sığınıyorlar; stoklar büyüyor konusuna değindi. Sönmez, geçtiğimiz günlerde GYODER Başkanı Aziz Torun'un yaptığı konutta balon iddiasına da yazısında yer verdi..

Mehmet Canıtatlı: Rakamlar ortada konutta ne balon ne köpük var!

Yeni Akit Gazetesi yazarlarından Mehmet Canıtatlı bugünkü köşe yazısında konutta balon konusuna değindi. Canıtatlı yazısında: "Rakamlar ortada konuttan ne balon ne köpük var" açıklamasında bulundu...

Erdoğan Bayraktar: Türkiye'de konuta talep bitmez!

GYODER Zirvesi'nde konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, emlakta balon iddiasına karşı çıktı. Bayraktar "Konutta arz fazlası yok. Ancak işini bilmeyen lokal çavuşların balonu patlar" dedi

Konut sektöründe balon mu var?

ABD'deki mortgage krizi sürecinde konut sektörü ile makroekonomi arasındaki ilişki de tekrar tanımlandı. Konut sektörüne ilişkin veriler ülke ekonomilerinin gidişatına dair öngörülerin oluşturulmasında büyük bir ağırlığa sahip oldu.

Altan Elmas: Konutta balon olsa şimdiye kadar patlardı!

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas; "Her yıl 700 bin konut ihtiyacı doğuyor. Ruhsat alınan konut sayısı ise yılda 600 bini geçmiyor. Konutta balon olsa şimdiye kadar patlardı" dedi...

Konut sektöründe balon değil, köpük oluşuyor!

İnşaat sektöründe hem talep hem de arzda, fiyat elastikiyetinin olumlu yönde etkilendiği görülüyor. Uzmanlara göre, bu durumda, konut sektöründe balon değil, olsa olsa köpükten söz edilebilir .

Rusya ile ilişkilerin düzelmesi konut sektörünü etkileyecek!

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, “Turizm sektöründen sonra konut sektörünün de eli kulağı iki ülke arasında yaşanan diyaloglarda.Rusya’ya uzatılan ‘Zeytin Dalı’ konut sektörüne de değecek” dedi.

Konut sektörü Babalar Günü kampanyasıyla hareketlendi!

Ramazan ayı ve Babalar Günü nedeniyle konut sektöründe kampanya yarışı yaşanıyor. Yaz aylarında durgunlaşan sektörde satışları hızlandırmak isteyen firmalar birer birer kampanyaları devreye almaya başladı.

Tamer Özyurt: Faiz indirimi konut sektörüne ivme kazandıracak!

Özyurtlar Şirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt, Türkiye Merkez Bankası’nın yarım puanlık faiz indirimine gitmesini sevindirici bulduklarını ifade etti. Özyurt "Faiz indirimi konut sektörüne ivme kazandıracak" dedi.

Haluk Sur, Moody’s'in konut sektörü değerlendirmesini yorumladı!

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s dün yaptığı Türkiye konut sektörü açıklamasını GYODER İcra Kurulu Üyesi Haluk Sur değerlendirdi. İşte Haluk Sur'un değerlendirmesi..

Moody’s'in uyarısına konut sektöründen yorum!

Moody’s, Türkiye’de konutta 5 yılda yüzde 93’e ulaşan fiyat artışları için ‘Sürdürülebilir değil. Yumuşak iniş yaşanacak’ yorumu yaptı, konut sektörü açıklamayı değerlendirdi.

Karlılık sorunu yaşayan gruplar konut sektörüne yöneliyor!

Kârlılık sorunu şirketleri hızlı geri dönüş alabilecekleri konut yatırımına yöneltiyor. Anadolu Grubu, Aksoy Holding ve Kosifler Group gibi mevcut faaliyetlerinde kârlılık sorunu yaşayan gruplar daha cazip gördükleri konut sektörüne yöneldi.

Faiz ucuzlarsa konut sektörü hareketlenir!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Tevfik Güngör bugünkü yazısında yüksek faiz oranlarının etkilerini anlattı. Güngör, ''Ucuz faiz sayesinde konut talebi artacak, konut sektöründeki canlılık artarak devam edecek'' dedi.

KİT bu yıl konut sektörüne 1 milyon 62 bin lira yatırım yapacak!

Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT), bu yıl 11 milyar 884 milyon 373 bin liralık yatırım yapacak. KİT'ler arasında en fazla yatırımı, bu yıl da TCDD gerçekleştirecek. Bu yıl içerisinde konut sektörüne 1 milyon 62 bin lira KİT yatırımı yapılması öngörülüyor.

Küresel ölçekteki ekonomik sıkıntılar konut sektörüne nasıl yansıdı?

Küresel ölçekte yaşanan ekonomik sıkıntılar konut sektörüne yansıdı. Genel olarak, Şubat ayında satışı yapılan konutların yüzde 56'sını ilk satışlar, yüzde 44"ünü ikinci el konut satışlar meydana getiriyor.

Adana konut sektöründe çığır açacak!

Adana'da emlakçılık sektörünün önde gelen kuruluşlarından olan AS Çukurova Emlak Yönetim Kurulu Başkanı Ömür Aslan, Adana'da yeni projeler üreterek konut sektöründe çığır açacaklarını söyledi.

Pendik Kurtköy'de 2. el konut sektörü yükselişte!

Konut Atölyesi ve Emlakistan Gayrimenkul'ün Proje Direktörü Mehmet Akif Dilsiz Pendik Kurtköy'deki 2. el konut sektörü değerlendi.

Emlak ve konut sektöründe gelecek 10 yılda neler olacak?

Türkiye'nin tek emlak uzmanı Gazeteci Yazar Tebernüş Kireçci, Capital Perapost'ta gelecek 10 yılda emlak ve konut sektöründe yaşanacak gelişmelerden bahsetti. İşte Tebernüş Kireçci'nin o yazısı...

konut sektörü balon Haberi

konut sektörü balon

GYODER Türkiye Gayrimenkul Sektörü 2017 1.Çeyrek Raporu, Türkiye Ekonomi Bankası (TEB) katkılarıyla yayınlandı. Temel ekonomik verilerin yanı sıra konut, krediler, AVM, ofis, lojistik, turizm, GYO gibi gayrimenkulün tüm alt segmentlerini kapsayan raporda bu yıl ayrıca Prof. Dr. Emre Alkin’in de değerlendirmeleride yer aldı.



Emlak sektörü ile mali piyasaları yakınlaştıran uzman bir bankaya ihtiyaç var


İnşaat ve özünde konut imalatı ile buna bağlı alt sektörler ekonominin en önemli unsurları arasındadır. Türk konut sektörü son 15 yıllık süreçte çok hızlı bir gelişim kaydetmiştir. İnşaat sektörü önemli bir ‘çarpan’ etkisine sahiptir. Bu etki 2008 küresel krizinde daha iyi anlaşılmıştır. 


Sektör bileşenleri ile birlikte makro ve mikro ekonomik şartlardan oldukça etkilenmekte olup, ilgili koşullarda meydana gelecek değişikliklere de duyarlı davranmaktadır. Bu nedenle ‘duyarlılığı’ ve ‘eğilimleri’ anlamak...