27 / 04 / 2024

konut sektöründeki durgunluk

konut sektöründeki durgunluk

Emlak piyasasındaki durgunluk nedeniyle piyasanın ciddi oranda daraldığını dile getiren Kadir Özel yatırımcıların rotayı arsa yatırımına çevirdiğini ele aldı.

Konut sektöründeki durgunluk eylülde bitecek!

Yaz tatili, Ramazan, Cumhurbaşkanlığı seçimi derken konut satışları 7 ayda yüzde 9.7 düşüş yaşadı. Konut üreticilerine göre yaz durgunluğu normal, piyasa eylülde açılacak.

Konut sektöründe durgunluk yaşanıyor

Kriz dönemi ve sonrasında Türkiye'de gayrimenkul sektöründe genel bir durgunluk yaşandığını belirten Krea İcra Kurulu Başkanı Hakan Kodal bu durgunluğun daha çok müşterinin seçici olmasından veya arz fazlasından çok şu an piyasayı izleme eğiliminden kayna

Gayrimenkul devleri açıkladı: Konut sektörü kentsel dönüşümle nefes alıyor!

GYODER Yönetim Kurulu Üyesi ve BAKYAPI Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Bakgör, konut üretimi ve inşaat sektöründeki gelişmeleri değerlendirdi.  

Konut sektörü durgunlaştı! İstanbul, Ankara ve İzmir'de hem ilan hem satılan konut sayısı düştü! 

Konut sektöründeki canlılık göstergesi olarak takip edilen satılan konutların satılık ilan sayısına oranı İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere ülke genelinde düşüşe geçti.

Konut sektöründen KDV sabitlensin talebi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nca temel gıdalar için 7 puan oranında vergi indirimine gidilmesinden sonra dikkatler konut sektöründeki KDV'lere çevrildi. Peki uzmanlar KDV düzenlemesi için ne diyor? İşte ayrıntılar...

Konut sektörüne yeni KDV modeli geliyor!

Konut sektöründe KDV sistemi sil baştan değişiyor. Sistemde sadeleşme yapılırken uygulanan KDV oranları da değişiyor. Peki konut sektöründeki yeni KDV sistemiyle neler değişecek? Sektör rahatlayacak mı? İşte ayrıntılar...

Konut sektöründe döviz korkusu!

Dikencomtr yazarlarından Burak  Boyoğlu bugünkü köşe yazısında konut dövizin konut sektöründeki etkilerini kaleme aldı.

Konut sektörünün Haziran 2021 karnesi!

EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık tarafından her ay yayınlanan "Periskop Analiz" yayınının 92. sayısı yayınlandı. İşte konut sektöründeki son durum...

Konut sektöründe hareketlenme başladı!

Sabah Gazetesi köşe yazarlarından Hülya Güler bugünkü köşe yazısında konut sektöründeki son gelişmeleri kaleme aldı. 

Jerome Powell: Konut sektöründeki hareketlilik yılbaşındaki seviyesine geri döndü!

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell yaptığı açıklamada "Konut sektöründeki hareketlilik yılbaşındaki seviyesine geri döndü ve işletme yatırımlarında iyileşme işaretleri görmeye başladık." dedi. 

Türk konut sektörüne Çinli ilgisi!

Bankaların konut kredisi faiz oranlarını 0.99’a indirmesi konut sektöründeki satışları da artırdı. Coldwell Banker ACCE Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dilber, Uzakdoğulu yatırımcı için Türk konut sektörünün cazip olduğunu söyledi.

Konut sektörünün 4 yıllık bilançosu!

Konut sektörünün 4 yıllık durgunluk ve düşüş döneminin bilançosu hazırlandı. Verilere göre, düşen fiyatlar yanında düşen faizler ve artmakta olan kredi kullanımı ise konut sektörünü canlandırdı.

ABD'de konut sektöründeki zayıflık devam ediyor!

Fed, Amerikan iş dünyasının nabzını tutan "Bej Kitap" raporunun Aralık 2018 sayısını yayımladı. Raporda,  konut sektöründeki zayıflığın sürdüğü belirtildi.

FED: Konut sektöründe yavaşlama izleniyor!

FED Başkanı Jerome Powell, ekonomide devam eden büyümeye güvendiklerini ve "konut sektöründeki yavaşlamayı" ve "şirket borçları" düzeyini "risk faktörleri" olarak izlemekte olduklarını söyledi.

Yatırım Programı'ndaki konut sektörü yatırımları!

2019-2021 Dönemi Yatırım Programı Hazırlıkları Resmi Gazete'de yer aldı. İşte Yatırım Programı Rehberi'ndeki konut sektörü yatırımları..

konut sektöründeki durgunluk Haberi

konut sektöründeki durgunluk

İşte geldi çatlı Haziran .... Ramazan ve bayram sonrası derken yaz tatili başlıyor.... 

Konut satışında durgunluk yaşandığını ve piyasanın ciddi oranda daraldığını düşünmemek elde değil reci olan şeyleri çok fazla gizleniyor bu da piyasalara gerçek verileri aktarmıyor....

Araştırma şirketleri Reidin,Tuik gibi kurumlar veri alış verişini internet sitelerinin şişmiş rakamlarına göre ve gerçek rayiç değer dışında satılan birçok gayrimenkul üzerinden yapmaya çalışıyorlar. 

Evdeki hesap çarşıya uymuyor ve buda piyasalara zarar veriyor... Uzman adı altında görünen kişilerde gerçekleri açıklığıyla anlatmayıp piyasanın daha da daralmasına yön vermeyelim mantığıyla ortadaki gerçek verileri gizliyorlar.... 

Yabancı ve Arap yatırımcıların yaptığı yatırımlar sayesinde konul piyasası bir yere geldi lakin bundan sonrası ne olacak? 

Son on yılda artığı gibi bu derece hızlı bir şekilde artacak mı yoksa duraklama devresine mi girecek ? 

Duraklama...