28 / 03 / 2024

konut sigortası 2019

konut sigortası 2019

Türkiye’deki sigortalı konut sayısı her gün artmaya devam etse de hala yeterli seviyede değil. Konut sahipleri evlerini güvence altına almak için birçok olumsuz durumu kapsayan konut sigortasını yaptırıyorlar.  Peki konut sigortası neleri kapsıyor?

İki konuttan birinin DASK'ı yok!

TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Başkanı Levent Korkut, "2 konuttan birinin DASK'ı yok. 4 konuttan 3'ünün konut sigortası yok. Gerçekten baktığınızda çok ciddi açıklar var" dedi...

Konut sigortası yaşamı kolaylaştırıyor!

Ray Sigorta Genel Müdürü Erdoğan, konut sigortasının evde gerçekleşebilecek pek çok hasara karşı teminat verdiğini belirterek, bu ürünle beraber sunulan çilingir, halı yıkama ve klima bakımı gibi ek hizmetlerin ev halkının yaşamını kolaylaştırdığını ifade etti...

Hırsız korkusuna terapili sigorta!

Son dönemde sigorta şirketleri arasındaki rekabetin artmasıyla klasik bir sigorta ürünü olan konut sigortasını daha cazip hale getirmek ve fark yaratmak için yeni bir hizmet mevcut ürüne dahil edildi...

Konut sigortasında hangi hizmetlerden yararlanılabilir?

Konut sigortası bir evde meydana gelebilecek birçok olumsuzluk sonrasında oluşan hasarları giderir. Bu yüzden konut sigortası, Türkiye'de sigorta türlerinde en çok uygulananlar arasında yer alıyor.

Konut sigortasına talep 3 kat arttı!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Handan Sema Ceylan, bugünkü köşesinde konut sigortasına ve diğer sigortalara olan talebi ve konuyla ilgili Groupama Grubu Uluslararası Bağlı Ortaklıklar Genel Müdürü Olivier Péqueux tarafından yapılan açıklamayı kaleme aldı. İşte Handan Sema Ceylan'ın o yazısı...

Konut sigortası hangi hasarları kapsamaz?

Yaşanılan konutlarda meydana gelme ihtimali olan hasarlar konut sigortasıyla garantiye alınabiliyor. Peki konut sigortası nedir, hangi hasarları kapsar hangi hasarları kapsamaz? İşte ayrıntılar.

Afetler sonrası konut sigortasına talep patladı!

Son zamanlarda Türkiye genelinde artan doğal afetler nedeniyle konut sigortasına talep arttı. Evini korumak isteyen vatandaşlar 200 ila 450 TL arasında bedel ödeyerek evini sigorta yaptırabilir.  

Konut sigortası neden yaptırılmalı?

Konutları sigortalamak her geçen gün daha da önemli hale geliyor. Ülkemizde sel, deprem, yangın gibi afetler oldukça fazla yaşanıyor. Peki konut sigortası neden önemli? 

Orman yangınlarında konut sigortası koruması var mı?

Son zamanlarda Türkiye genelinde çok sayıda kentte çıkan orman yangınları birçok evi kullanılmaz hale getirdi. Peki orman yangınlarında konut sigortası koruma sağlar mı? DASK orman yangınları için geçerli olur mu işte detaylar...

Antalya'da en çok konut sigortası tercih edildi!

Generali Sigorta Antalya'nın sigorta tercihlerinin yer aldığı verileri yayınladı. Açıklanan verilere göre Antalyalılar en çok konut sigortasını tercih etti.

Konut sigortasında hangi hasarlar ödeniyor?

Çok sayıda ev sahibinin önemsiz olarak düşündüğü konut sigortası çoğu zaman hayati önem taşıyor. Peki konut sigortasında hangi masraflar ödenir? Konut sigortası yaparken nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar...

Konut sigortası hangi hasarları karşılamıyor?

Evlerde meydana gelebilecek hasarlar konut sigortasıyla güvence edilebiliyor. Peki konut sigortası nedir, neleri kapsar neleri kapsamaz? İşte ayrıntılar.

Konut sigortası neden önemli?

Konut sigortası gün geçtikçe daha da önem kazanıyor. Özellikle iklim değişiklikleri insanları beklenmeyen risklerle karşılaştırabiliyor.

Konut sigortasında hangi hizmetlerden faydalanılabilir?

Konut sigortası bir konutta yaşanabilecek pek çok olumsuzluğun ardından meydana gelen hasarları gideriyor. Bu gerekçeyle konut sigortası, Türkiye'de sigorta türleri arasında en çok uygulanan sigorta türü oldu.

Süper Evim: Generali'den yeni konut sigortası! 

150 seneyi aşkım köklü geçmişiyle yatırımlarına devam eden Generali Sigorta, Süper Evim konut sigortasını hayata geçirdi.

Konut sigortasının karşıladığı ve karşılamadığı hasarlar!

Çoğu vatandaş yıllarca sigortaların gereksiz olduğunu düşündü. Birçok kişi evini sigortalatmadı. Ancak konut sigortası birçok zarar ve hasara karşı evinizi güvenceye alıyor. İşte konut sigortasıyla ilgili detaylar...

konut sigortası 2019 Haberi

konut sigortası 2019

Türkiye’deki yaklaşık 22 milyon konutun 4 milyonu sigortalı. Sigortalı konutların sayısı güç geçtikçe artmasına rağmen henüz yeterli bir seviyeye ulaşamadı. Evlerimiz birçok hırsızlık, su basması ve cam kırılması gibi tehlikelerle her gün karşı karşıya. Konut sigortası yaptırarak, evlerimizin başına gelebilecek her türlü tehlikeyi güvence altına alabilirsiniz.

Neleri kapsıyor?

Posta’dan Gülten Uğurlu’nun haberine göre, konut sigortası yangın, sel, su basması, yakıt sızması, hırsızlık gibi ilk akla gelen durumları kapsarken buna ek olarak alternatif ikamet ve taşınma masrafları, enkaz kaldırma masrafları ve hatta kara, hava, deniz taşıtları çarpması gibi birçok durumu içerisine alan geniş bir güvence imkanı sağlıyor. Konut sigortası yaptırılırken dikkatli olunması gereken noktalar ise; ana teminatların neleri kapsadığı ve ek olan teminatlar için verilen limit. 

Prim neye göre belirlenir?

Konut sigortası primi; konutun...