25 / 04 / 2024

konut talebi arttı mı

konut talebi arttı mı

Satış Çözümleri kurucusu Soner Keleş, Mart ayından itibaren konut talebinde artış trendinin yeniden başladığını değerlendirdi...

Konut talebi 5’e katlandı!

Fuzul Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Akbal yaptığı açıklamada, konut talebinin bugünlerde 4’e, 5’e katlandığını, çağrı merkezleri ve satış ofislerinde canlılığın gün geçtikçe arttığını söyleyebiliriz” dedi.

Konut ve arsalara yoğun talep!

Konut kredilerinin düşmesiyle gayrimenkul yeniden yatırım aracı olarak öne çıkıyor. Düşük faiz, uzun vade ve ödemesiz dönemlerin etkisiyle konut, arsa ve iş yerlerine ilgi arttı.

Konut talebi yavaşladı!

Konut satışları eylülde yüzde 20.1 düştü. Bu yıl içinde ilk kez konut satışlarının gerilediğine işaret edilen raporda, genel seçim kararı alınması ve konut kredileri faizlerindeki artış ile birlikte konut talebinin hızla yavaşladığı dile getirildi.

Konut talebi gelir seviyesine paralel olarak artıyor!

EgeYapı Group Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, 10. Türk – Arap Ekonomi Forumu’nda gerçekleştirdiği konuşmada Türkiye’deki gayrimenkul piyasasını ve yatırım fırsatlarını değerlendirdi.

Konut talebi 40-44 yaş arasındaki kişilerde zirveye ulaştı!

Türkiye’de konut talebinin 40-44 yaş arasındaki kişilerde zirveye ulaştığı, yaşla ilişkili nüfus yapısının değişmesinin ise talebe ciddi etki ettiği belirlendi. 2025’e kadar konut talebinde yıllık yüzde 1.65 büyüme bekleniyor...

Kredi faizleri arttı, konut talebi yüzde 35 azaldı!

Rusya’da artan konut kredisi faizleri sonrası Moskova’da satılık dairelere talep kısa zamanda yüzde 35 azaldı. İşte konu ile ilgili detaylar...

Konut kredisi bu sefer Akbank'tan geldi! 120 ay vadeli bakın ne kadar veriyor

Bankalar tarafından hızla devam eden konut kredilerine bu kez de Akbank imza attı. Düşük faizli ve uzun vadede sunduğu konut kredisi kampanyasıyla ev almak isteyenlere fırsat sundu. Ev almak isteyenlere umut olan bu krediye başvuru talebi arttı.

Kiralık yazlık konut stoku resmen eriyor! Çanakkale ve Silivri'de yazlık ev sayısı azaldı: Fiyatlar da yükselecek! 

Koronavirüs salgını ile başlayan yazlık konut talebi Kahramanmaraş depremleri sonrasında hızlanarak arttı. Taleple beraber son bir senede İstanbul’a yakın olan Çanakkale ve Silivri’deki kiralık yazlık konut sayısı hızla azaldı. Peki fiyatlar yükselecek mi?

Uzman isim açıkladı! Konut ücretlerindeki yükseliş talebi de yükseltti

Konut ücretlerindeki yükseliş talebi de yükseltti. Konut talebi hakkında detaylara değinen Tapu Çevre Yol-İş Sendikası Genel Başkanı Demiralp yükselişin nedenini iktidarın 'faiz politikası' olduğunu söyleyip "Son 5 senenlik dönemde, neredeyse her sahada ‘alan kazandı’, ‘alamayan’ kaybetti açıklaması

Rusya ve Ukrayna savaşı konut satışına doping oldu!

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşla beraber Antalya’da bulunan evlere Rusların ve Ukraynalıların talebi arttı. Sektör temsilcileri, bazı Rusların toplu şekilde 20-30 konut birden aldığına, özellikle son bir haftada satışların oldukça yükseldiğine dikkat çekti.

İhsan Çulhalık: Konut arzı arttıkça, bekleyen talep de satışa dönecek!

Sektörle ilgili önemli açıklamalar yapan İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, “Konut arzı arttıkça, bekleyen talep de satışa dönmeye başlayacak” dedi.

İstanbul'da konut talebi hızla artıyor!

sahibindencom ve Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) iş birliğinde hazırlanan “sahibindex Konut Piyasası Görünümü” raporuna göre İstanbul'da konut talebi hızla artarken fiyatlar yükselmeye devam ediyor. 

2021'in ilk 5 ayında yabancılara konut satışı yüzde 6 arttı!

İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) 2021 yılının ilk yarısını kapsayan Pandemetre 2021 araştırmasına göre, 2021 yılının ilk 5 ayında yabancılara konut satışı arttı...

Çeşme'de toplu konut talebi arttı!

İzmir'i derin yaralayan deprem sonrasında Çeşme'de toplu konut talebinde ciddi artış oldu.  Ar-Su Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Aktaş, yeni bir alan üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Koronavirüs konut kiralarını nasıl etkiledi?

Gayrimenkul sektörünün güvenli alım-satım platformu GABORAS, Kovid-19 salgını sonrası konut kira fiyatlarındaki değişimi analiz etti. Peki pandemi sonrasında kiralık konut talebi nasıl değişti? Kiralık konut fiyatları en çok nerede arttı?

Lüksemburg'ta konut fiyatları arttı!

Lüksemburg'a yapılan göçlerin artmasıyla birlikte konut fiyatları da arttı. Başkent Lüksemburg’un merkezinde stüdyo tipi konut fiyatları 500 ile 700 bin Avro arasında değişiyor.

Konut talebi 5’e katlandı!

Fuzul Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Akbal yaptığı açıklamada, konut talebinin bugünlerde 4’e, 5’e katlandığını, çağrı merkezleri ve satış ofislerinde canlılığın gün geçtikçe arttığını söyleyebiliriz” dedi.

İstanbul'un bu ilçelerinde konut fiyatları arttı!

Endeksa'nın verilerine göre, Türkiye genelinde konut fiyatları son 1 yılda yüzde 2,69, son 4 yılda ise yüzde 8,73 artış gösterdi. İstanbul ise ev fiyatlarının en çok arttığı il oldu. 

konut talebi arttı mı Haberi

konut talebi arttı mı

Satış Çözümleri kurucusu Soner Keleş, Mart ayından itibaren konut talebinde artış trendinin yeniden başladığını değerlendirdi...

Dünya Sağlık Örgütü’nün 11 Mart 2020’de corona virüs salgınını Küresel Pandemi olarak ilan etmesi ile birlikte dünyada ve ülkemizde küresel finans piyasaları ciddi bir şekilde etkilendi. Pandemi sürecinin devam etmesine rağmen geçtiğimiz yılı 1,5 milyon adetlik rekor satış ile kapatan gayrimenkul sektörü 2021 yılının ilk iki ayına iyi başlamadı. Salgın nedeniyle durgunluğun etkilerinin devam ettiği 2021 yılının ilk çeyreğinde 80 bin rakamın altına kadar düşen konut satışları Mart ayından itibaren tekrar toparlanmaya başladı. Normalleşme sürecinin hızlanması ile birlikte önümüzdeki dönemde gayrimenkule olan ilginin artarak devam etmesi beklenmektedir. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre Türkiye genelinde konut satışları Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına...