19 / 04 / 2024

konut tercihleri

konut tercihleri

Konut fiyatlarındaki artış insanların taleplerini değiştirmeye başladı. Özellikle Anadolu’da insanların tercihleri büyük ve geniş daire alanları olurken günümüz itibariyle, küçük dairelere olan talep yükselmeye başladı.

Evler ofislere dönüştü!

Pandeminin uzamasıyla beraber, şirketler çalışma koşullarını yeni normale daha uygun bir çizgide sürdürüyor. Nurus’un yeni çalışma alanı, hibrit çalışma ve uydu ofiste çalışma gibi yeni normlar doğrultusunda yaptığı Ar-Ge ve üretim, yeni normali anlayabilmek açısından önem taşıyor.

Gayrimenkul tercihlerinde Kovid-19 değişimi!

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu, “Pandemi nedeniyle gayrimenkul sektöründe ihtiyaç ve tüketim eğilimi değişti. Artık bina yapısından mimariye, kullanılan temel malzemeden çevreye duyarlılığa kadar pek çok unsurda, bu değişim gözetilerek yatırım kararı alınması gerekiyor" dedi.

Konut tercihleri Z kuşağı ile değişiyor! Z Kuşağının mekana olan bağımlılığı bitiyor mu? 

Konut tercihleri değişirken, kiralık konut piyasasında da arz sorunu devam ediyor. Peki konut tercihleri nasıl değişti? Z Kuşağının mekana olan bağımlılığı bitiyor mu? 

Konut tercihleri arasında artık elektrikli şarj istasyonu şart koşuluyor! İşte detaylar!

Elektrikli araç üretiminin ve kullanımının büyümesi tüketicinin talebinde değişiklik yaptı. Özellikle markalı olan projeler şarj sistemine kolay ulaşımı sağlıyor. Böylece ailelerin elektrikli araçlarına kolaylık sağlaması için şarj istasyonuna yakın konutlara yönelmesi bekleniyor.

Gayrimenkul sektöründe ezber bozuldu! Konut tercihleri sil baştan! 

Gayrimenkul sektöründe, arsalara olan talep yükselirken, yatırım amaçlı gayrimenkul alımları farklı yatırım araçlarına yöneldi ve yazlık kiralama alışkanlıklarında da değişiklikler yaşandı. Yani sektörde resmen ezber bozuldu. İşte ayrıntılar...

Deprem felaketi arsaya talebi katladı: Herkes deprem riski az olan yerlerde ev yaptırmak istiyor! 

Deprem sonrasında konut tercihleri de değişti. Deprem felaketi arsaya talebi katladı: Herkes deprem riski az olan yerlerde ev yaptırmak istiyor! 

'Ekoevler'e talep katlanıyor! Konutta tercihler sil baştan!

Tüketicilerin konut tercihleri değişti. Konut sektöründe tercihler sil baştan yazılıyor. Bu kapsamda ekoevlere olan talep artıyor. İşte ekoevler ile ilgili merak edilenler...

Konut fiyatlarındaki artış, küçük dairelere olan talebi yükseltti!

Konut fiyatlarındaki artış insanların taleplerini değiştirmeye başladı. Özellikle Anadolu’da insanların tercihleri büyük ve geniş daire alanları olurken günümüz itibariyle, küçük dairelere olan talep yükselmeye başladı.

Kiralardaki artış sorunu nasıl çözülür?

Türkiye'de barınma sorunu hızla büyürken, ilk el konut tercihleri de azalmaya başladı. 

Pandemi ve iklim kriziyle konutlarda doğaya dönüş başladı!

Onur Karadeniz Architects Kurucusu Mimar Onur Karadeniz değişen konut tercihleri ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Koronavirüs salgını sonrası yatay mimariye ilgi arttı!

Salgın sonrası izole yaşam isteyen vatandaşlar tek katlı konutlar tercih etmeye başlayınca konut tercihleri yeniden şekillendi. Bu dönemde yatay mimariye yönelim arttı. 

Bahçeli ve müstakil evlere koronavirüs akını!

Koronavirüs ile beraber yaşam standartlarının yanı sıra konut tercihleri de farklılaştı. Türkiye'de bahçeli ve müstakil evlerde talep patlaması yaşanıyor.

Sağlıklı evlere talep artıyor!

Koronavirüs salgını sonrasında konut tercihleri bir hayli değişti. Fiziksel koşulların insanların temel önceliği haline geldiğini söyleyen Sedimega Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Güney Avcı, konutta yeni trendin sağlıklı evler olduğunu belirtti.

Pandemi ev tercihlerini nasıl etkiledi?

Koronavirüs ile beraber yaşam standartlarıyla birlikte konut tercihleri de değişti. Ev arayan vatandaşlar apartman daireleri yerine müstakil ve bahçeli ev tercih etmeye başladı.

Türkiye'de konut satın alınırken nelere dikkat ediliyor?

Hafele Türkiye, Türkiye'de evini değiştirmek isteyenlerin tercihleri hakkında araştırma yaptı. Çıkan sonuçlara göre; katılımcıların yüzde 37'si yeni konut almak istiyor. 

konut tercihleri Haberi

konut tercihleri

EVA Gayrimenkul Değerleme Lisanslı Değerleme Uzmanı Ahmet Durmuş; konut fiyatlarındaki artışın insanların ev seçimlerini de etkilediğini belirtti.

EVA Gayrimenkul Değerleme Lisanslı Değerleme Uzmanı Ahmet Durmuş; ; “Hane halkı büyüklüğünün gerek ülke genelinde gerekse il bazında düşüş göstermesi ile birlikte yeni üretilen konutlarda da taleplerin özellikle son 15 yılda değişkenlik gösterdiği bariz bir şekilde hissedilmektedir. Özellikle Anadolu’da insanların tercihleri büyük ve geniş daire alanları olurken günümüz itibariyle taleplerinde yavaş yavaş değişkenlik gösterdiği, geniş ve büyük daire alışkanlıklarının daha küçük dairelere yöneldiği gözlemlenmektedir.  İnsanların gerek küçük daire tipleri gerekse alansal olarak daha küçük daire tiplerini tercih etmesinin bir diğer sebebi ise konut fiyatlarındaki artışlardan kaynaklanmaktadır. Konut fiyatlarındaki artışların birkaç sebebi bulunmakta olup, en önemli etkenleri arsa fiyatlarındaki artışla birlikte inşaat maliyetlerindeki artışlardan...