20 / 04 / 2024

konut teşvikleri

konut teşvikleri

Hem konut sektörünü hem de konut almak isteyen vatandaşa kolaylıklar sağlanması için bir dizi uygulama güncel olarak yürürlükte. Konut kredisi faiz indiriminden tapu indirimlerine kadar 2019’da uygulanan güncel konut kampanyalarını Kredi Pazarı araştırdı.

Konut teşvikleri ekonomiyi kurtarmaya yeter mi?

Konut piyasasını hareketlendirmek için uygulamaya koyulan vergi indirimleri ve teşvik kampanyaları, sektörü sevindirdi. Ancak bu önlemlerin kötü giden ekonomide kayda değer bir etki yaratıp yaratmayacağı merak konusu.

Konut satışları yükselişe geçecek!

Bu ay gelen gayrimenkul sektörünü canlandıracak teşvikler ile konut satışları yükselişe geçecek. Sektör temsilcilerine göre, tablo tersine dönecek..

Konutta yapılan teşvikler satışları artıracak!

AVEB Proje Danışmalık Kurucusu Burçin Çelik, konut sektöründe yapılan teşviklerin konutta yapılan satışları artıracağını söyledi..

Konut almak isteyen hızlı davranmalı!

Konut almak isteyenlerin cazip fiyatları kaçırmamak için hızlı davranması gerektiğini ifade eden Çukurova Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Son, konut stoku bittiğinde fiyatların artacağını belirtti...

İlk 3 ayda konut satışlarında gerileme önlendi!

Hürhaber Gazetesi köşe yazarı olan Hüseyin Kuru bugünkü yazısında yeni konut satışlarını teşvik edecek konuları anlattı. İşte Kuru'nun o haberi...

Sadece 1 haftada 394.9 milyar TL'lik konut kredisi kullanıldı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın açıkladığı resmi rakamlara göre tüketici kredilerinin 394 milyar 932 milyon 629 bin lirası konut... İşte kalem kalem o rakamlar...

Tüketici kredilerinin 394.3 milyar TL'si konut!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından açıklanan rakamlara göre mevduat bankalarındaki tüketici kredilerinin 394 milyar 326 milyon 932 bin lirası konut... İşte tek tek açıklanan o rakamlar...

Yapancıya konut satışı teşviki kiralık ve satılık konut piyasasını darmaduman etti!

Ülkeye taşınan yabancılara sağlanan devlet teşvikleri ve konut piyasasının serbestleşmesi ve turizm amaçlı kısa vadeli ev kiralama uygulamasının yaygın hale getirildiği Portekiz'de kiralık ve satılık konut piyasası darmaduman oldu.

Togg için Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank ve katılım bankaları harekete geçiyor! Kar etmeden kredi…

Bakan Nebati, Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank ve katılım bankalarının Togg almak isteyenler için gerekli teşvikleri vereceklerini açıkladı. İşte o açıklamanın detayları… 

Kolay parayla vedalaşmak metallerin canını yakıyor

Değerli metaller bu yılki iki önemli gelişmeyi derinden hissetti; Ukrayna’daki çatışma ve Fed’in parasal ve mali teşvikleri geri çekmeye başlaması. Paladyum Standardı 2022’ raporuna göre altın fiyatının 2023 üçüncü çeyreğe kadar 1.550 dolar/ons seviyesine gerilemesini beklediklerini belirtti. 

Konut fiyatlarını dibe çekecek plan! 28 bin liraya konut satışları açıklandı ama...

Geçtiğimiz ay açıklanan konut teşvik paketi sonrasında konut fiyatları yüzde 10, kira fiyatları ise yüzde 12 civarında arttı. Konutta arzın talebi karşılamaması ve yabancıya konut satışları nedeniyle konuta erişim iyice zorlaştı. Peki ucuz konut artık hayal mi? İşte detaylar..

Binlerce vatandaşı ilgilendiriyor! Kıdem tazminatı hakkı geliyor!

Üniversite okuyan öğrencilerin istihdam edilmesine kolaylık sağlayacak, yeni çalışma modelleri ve teşvikleri de kapsayan yeni adımlar devreye giriyor. Sosyal güvenlik, izin, kıdem tazminatı gibi haklar güvence altına alınacak.

Bursa'da inşaat sektörü hızlandı!

Bursalı sanayicilere Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın sağladığı yatırım teşvikleri kapsamında 2020'de 210, 2021’in 7 aylık döneminde 144 komple yeni yatırım belgesi verildi. Bu durumda ayrı bir iş hacmi oluşurken, inşaatlar da hız kazandı.

Almanya'da konut teşviki üç ay uzatıldı!

Almanya’da bu ayın başında yine bir dizi yeni kanun ve uygulamalar yürürlüğe girdi Federal hükümet, korona pandemisiyle ilgili gelişmeleri dikkate alarak, konut teşvik programına başvuru süresini üç ay süreyle uzattı.

İnşaat sektörü son iki aydan umutlu!

Koronavirüsün inşaat sektörünü derinden etkilediğini söyleyen İZKA İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Azat Yeşil, son iki ayda sektörden umutlu olduklarını açıkladı. Yeşil, “Devletin teşvikleri sektörün yeniden canlanmasında oldukça önemli rol oynadı” dedi.

RE/MAX Türkiye'den son 3 ayda 750’den fazla girişimciye iş imkanı!

Konut kredilerinde yapılan indirimler ile gayrimenkul sektöründe taleplerde ciddi artış yaşandı. Gayrimenkul sektöründeki bu hareketlenme özellikle kendi işini kurmak isteyen girişimcilerin dikkatini çekerken, devlet teşvikleri de gayrimenkul sektörünün albenisini artırdı. 

Gayrimenkul yatırımcılarının yeni gözdesi: KKTC!

Kuzey Kıbrıs, stratejik konumunun getirdiği avantajlarla beraber, yerli ve yabancı yatırımcılara avantajlı bir yatırım ortamı sağlanırken, iş ve yaşam ortamının kalitesiyle beraber, doğrudan yatırımlara çeşitli yatırım teşvikleri sunuyor.

Celal Koloğlu'dan Ekonomik İstikrar Kalkanı paketine destek!

Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Yönetim Kurulu Başkanı Celal Koloğlu,  "Devletimiz, koronavirüs tedbirleri kapsamında çalışma hayatı için son derece kıymetli tedbir ve teşvikleri içeren düzenlemeleri de ivedilikle hayata geçirdi." dedi.

konut teşvikleri Haberi

konut teşvikleri

2018’in ikinci yarısından itibaren yaşanan kur krizinin konut sektörünü ve konut kredisi faiz oranlarının yükselmesi ile konut alıcısını olumsuz etkilemesi üzerine konut alımlarını kolaylaştırmak için hem sektörden hem bankalardan hem de devletten bir dizi kampanya eş zamanlı olarak uygulanmaya başladı.

Tapu İndirimleri 2018 Mayıs ayında konutta uygulanmaya başlayan KDV ve tapu harcı indirimleri 31 Ekim’de diğer sektörleri de kapsayacak şekilde yıl sonuna kadar uzatılmıştı. 1 Ocak itibari ile ise otomotiv, mobilya, beyaz eşya ve konutta uygulanan indirimler 31 Mart tarihine kadar tekrar uzatıldı.

Uygulanan indirimlerle beraber 500 bin TL’lik bir konutun KDV oranı yüzde 18’den yüzde 8’e düştüğünde ödenecek tutar 90 bin TL iken indirimle 40 bin TL’ye düşüyor. Aynı konut için indirimden önce ödenen tapu harcı 20 bin TL iken...