25 / 04 / 2024

konut yardımı başladı mı

konut yardımı başladı mı

2016 Eylem Planı’nda konut hesabı uygulamasından bahsediliyor. Halbuki bu sene 7 Nisan 2015 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 6637 sayılı Kanun ile konut hesabı (yardımı) uygulamaya çoktan geçti.

Evi kirada olanlar dikkat! Kira gelir vergisinde geri sayım başladı: İşte istisna şartları!

Konut ve iş yeri gibi gayrimenkullerinden kira geliri elde edenler, yıllık beyanname düzenleyerek vergi ödüyor. Kira gelir vergisinde geri sayım başladı. Peki kira gelirinde istisna tutarı ne kadar? 

TOKİ İstanbul 2024 projeleri için geri sayım başladı! 1.149 konutluk 2 yeni proje geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın merakla beklenen İstanbul projeleri için geri sayım başladı. Paylaşılan detaylara göre TOKİ İstanbul'da 2 yeni projede 1.149 konut inşa edecek.

TOKİ Bingöl projesi için geri sayım başladı! 108 konutluk yeni proje geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Bingöl projesi için geri sayım başladı. Projede konutların dışında ticaret merkezi de yer alacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açıkladı! SYDV maddi yardım başvurusu başladı

Kış seferberliği kapsamında, Bakanlık Belediyeler Kaymakamlık SYDV 7.500 TL maddi yardım başvurusu başladığı açıklandı. İşte ayrıntılar...

TOKİ Çatalca projesi için geri sayım başladı! 648 yeni konutluk dev proje 28 Kasım'da ihaleye çıkıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Çatalca projesi ihalesi için geri sayım başladı. Ferhatpaşa Mahallesi'nde yükselecek olan projede 648 konut yer alacak.

TOKİ Çatalca projesi için geri sayım başladı! 648 konutluk yeni proje 28 Kasım'da ihaleye çıkıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın bir yeni projesi için daha geri sayım başladı. Çatalca Ferhatpaşa'da yer alan projede tam 648 konut bulunuyor.

TOKİ Ankara projesi için geri sayım başladı! Bu ilçeye 78 yeni konut ve 136 yeni iş yeri geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın başkent projesi için geri sayım başladı. Merakla beklenen proje 15 Kasım tarihinde ihaleye çıkacak.

TOKİ Rize projeleri için geri sayım başladı! Bu ilçeye 2 yeni proje geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Rize projeleri için geri sayım başladı. İşte Rize TOKİ projeleri ile ilgili detaylar...

TOKİ Erzincan projesi için geri sayım başladı! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Erzincan projesi için geri sayım başladı. Merakla beklenen projede 158 konut yer alacak.

1.20 faizli konut kredisi kampanyası başladı mı? Ev alacaklar dikkat! Düşük faizli konut kredisini kimler alabilir?

İlk defa konut sahibi olacakları yakından ilgilendiren düşük faizli konut kredisi kampanyası, son günlerde sık sık araştırılıyor. Peki 1.20 faizli konut kredisi kampanyası başladı mı? İşte detaylar...

TOKİ'nin Trabzon'daki yeni projesi için geri sayım başladı! 166 konutluk yeni proje geliyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Trabzon'daki yeni projesi için geri sayım başladı. Verilen detaylara göre, Çarşıbaşı ilçesine 166 konutluk yeni proje geliyor.

TOKİ Bolu projesi için geri sayım başladı! Konut bekleyenler hemen bakın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Bolu projesi için geri sayım başladı. Kıbrıscık'ta inşa edilecek olan proje 9 Ekim'de ihaleye çıkacak.

TOKİ Antalya projesi için geri sayım başladı! Bu ilçedeki 357 yeni konutu kaçırmayın!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Antalya projesi için geri sayım başladı. TOKİ Antalya 2023 projesi kapsamında Serik'te 357 yeni konut inşa edilecek.

konut yardımı başladı mı Haberi

konut yardımı başladı mı


2016 Eylem Planı’nda konut hesabı uygulamasından bahsediliyor. Ama yaklaşık dokuz aydır bu yardım zaten yürürlükte.


Dünkü yazımda sizlere 2016 Eylem Planı’nda yer alan çalışma hayatına ilişkin hususlardan bahsetmiştim. Eylem planı oldukça kapsamlı hazırlanmış. Ancak bazı noktalarda acelecilik yapıldığını görülüyor.

Öyle ki zaten uygulanan ve var olan bazı uygulamalar da vaatlerin içinde yer almış. Örneğin; konut hesabı (yardımı) uygulaması. Eylem planında konut hesabı uygulamasının başlatılacağı belirtilmiş ve eylemin başlangıç tarihi 21 Aralık 2015, bitiş tarihi ise 21 Aralık 2016 olarak belirlenmiş.


Halbuki bu sene 7 Nisan 2015 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 6637 sayılı Kanun ile konut hesabı (yardımı) uygulamaya çoktan geçti.


Yardımdan Kimsenin Haberi Yok


Konut yardımı yürürlüğe çoktan girdi ama kimsenin bu uygulamadan haberi yok. Konut yardım hesabı açtırmak için bankaya gitseniz...