28 / 03 / 2024

Konut yatırımı için 5 önemli nokta

Konut yatırımı için 5 önemli nokta

Dolardaki artışla birlikte sıfır evlere gelen zamlar, bazı bölgelerde konut fiyatlarında yüzde 40’a kadar prim sağladı. Ancak dar ve orta gelirliye uygun ev üretilemediği için sadece konuta yatırım yapan orta üstü ve üst gelir grubu kazançlı çıktı.

Konut yatırımı yapan kazanıyor!

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre bu yılın mart ayında yapılan konut satışı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 32 artarak 116 bin oldu.

Altın almak isteyenler dikkat! Yatırım için hangi altın alınmalı? Bugün altın fiyatları ne kadar oldu?

Altın alıp satmak isteyen yatırımcılar bugün altın fiyatlarının ne kadar olduğunu araştırıyor. Bugün altın fiyatları yükseldi mi, düştü mü? Yatırım için hangi altın alınmalı? 

İzmir'de ulaşım yatırımları için 14 milyar TL ayrıldı!

Resmi Gazete'de yayımlanan 2024 yılı Yatırım Programı kapsamında İzmir’e ayrılacak olan yatırım tutarları da tek tek belli oldu. İzmir'de ulaşım yatırımları için 14 milyar TL ayrıldığı belirtildi.

10 milyon TL'den ucuz sıfır ev kalmadı mı? Vatandaşlar konut yatırımı için ne diyor?

'Şimdi konuta yatırım yapmak mantıklı mı?' sorusunun yanıtını merakla araştırılırken, Kripto fenomeni Murat Ali Calman X sosyal medya hesabından konuya değindi. İşte Calman'ın o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Bakan Şimşek, 'Küresel fon akışı hızlanacak' dedi! Yabancı yatırım için tarih verdi!

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS) 2,5 yılın en düşük seviyesine düşerken Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 'Küresel fon akışı hızlanacak' dedi, yabancı yatırım için tarih verdi. İşte detaylar...

Yabancı sermaye Türkiye’ye doğrudan yatırım için neyi bekliyor?

Ekonomi yönetimi ortodoks politikalara geçerken, Türkiye’ye yabancı sermaye akımı da hızlandı. Ancak yabancılar daha fazla yatırım yapmak için geleneksel politikalarda istikrarın devam etmesini ve daha sıkı para politikasına geçişi görmek istiyor.

Dolarla kira iştah kabarttı: Türkler konut yatırımı için rotayı ABD'ye çevirdi!

Türk yatırımcılar dolarla kira almak için konut yatırımlarını yurt dışında yapmaya başladı. Türkler konut yatırımında özellikle Miami ve Baltimore başta olmak üzere rotayı Amerika'ya çevirdi. İşte detaylar...

Suudi Arabistan ve Türkiye arasındaki 50 milyon dolarlık gayrimenkul yatırımı için imzalar atıldı

Suudi Arabistan Türkiye’ye 50 milyon dolarlık gayrimenkul yatırımı yapacak. Orient International Invest ile Suudi Arabistanlı Alrabiah firması arasında ikili görüşmeler sonucunda yatırım için imzalar atıldı. İşte detaylar...

Müteahhitler yeni yatırım için konut kredi faizlerinin düşmesini bekliyor!

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, yatırım için konut kredi faizlerinin düşmesinin şart olduğunu belirterek, “Yükselen kiralar nedeniyle ev sahibi olmak isteyen vatandaş ucuz krediye ulaşamıyor. Yüksek kredi faizlerine çare bulunursa bu problem de çözülür” dedi.

Müteahhitler yeni yatırımlar için kredi faizlerinin düşmesini bekliyor!

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık yaptığı açıklamada yeni yatırımlar için kredi faizlerinin düşmesini beklediklerini kaydederek, konut kredi faizlerinin düşmesiyle beraber yeni konut yatırımları için düğmeye basacaklarını söyledi.

BOSS4 İnşaat 4 milyar TL'lik yatırım için düğmeye bastı! 2 bin yeni konut geliyor!

BOSS4 İnşaat 4 milyar TL'lik yatırım için düğmeye bastı. Bu kapsamda 2 bin yeni konut inşa edilecek.  Söz konusu konutlar Maltepe, Zeytinburnu, Bahçeşehir ve Büyükçekmece Kumburgaz'da yükselecek.

Bu yüksek fiyatlardan altın alınır mı? Altın alacaklar dikkat! Altın yatırımı için doğru zaman mı? Tek tek açıklandı! 

Altın alacak vatandaşlar 'Bu yüksek fiyatlardan altın alınır mı?, Altın yatırımı için doğru zaman mı?' sorularının yanıtlarını merak ediyor. Uzman isimler tek tek açıkladı. İşte merak edilenler...

Güney Koreli yatırımcılar nükleer yatırım için Türkiye’yi tercih etti

Güney Koreliler, nükleer yatırım için Türkiye’ye geliyor. Türkiye’nin ikinci nükleer santrali konusunda düşünülen Sinop için görüşme yapan Güney Koreliler Türkiye’ye gelecek.

Cansel Turgut Yazıcı: Konut, kurumsal yatırımcı için cazip hale getirilmeli!

Kirada oturan vatandaşların oranı her geçen gün artarken insanların bütçelerinden en büyük payı barınmaya ayırdıklarını vurgulayan EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, konutun, kurumsal yatırımcı için cazip hale getirilmesi gerektiğini söyledi.

Konut yatırımı için 5 önemli nokta Haberi

Konut yatırımı için 5 önemli nokta

EV fiyatları her geçen gün artıyor. Üreticiye göre inşaat maliyetleri ve arsa bedelleri nedeniyle artış sürecek, elini erken tutan kazanacak. Dar ve orta gelirli için ise seçenekler git gide azalıyor. Bu süreçten en kârlı çıkan ise konuta yatırım yapanlar. Metro hatları ile  3. köprü, 3. havalimanı gibi büyük altyapı yatırımlarına komşu ilçeleri seçenler en yüksek primi alıyor. Kentsel dönüşüm bölgelerinde de ev fiyatları daha fazla artıyor ve yatırımcılar tarafından bu bölgeler tercih ediliyor. Fiyat artış süreci İstanbul ile de sınırlı değil. Son dönemde büyük konut projelerine ev sahipliği yapan Ankara ve İzmir’de bu sürece dahil oluyor. Karadeniz’de ise yabancı yatırımcılar ve havalimanın da etkisi ile fiyatlar artarken, Güneydoğu’da Suriyelilerin artması ile gelen talep fiyatları yukarı doğru çekiyor. Doğu Anadolu’da...