18 / 04 / 2024

KONUTDER faaliyetleri

KONUTDER faaliyetleri

Olağanüstü hal (OHAL) kapsamında çıkarılan 677 sayılı Kanun Hükmündeki Kararname (KHK), Resmi Gazete'nin bugünkü (22 Kasım 2016) sayısında yayımlandı. Bu kapsamda Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) de faaliyetlerine devam edecek.

KONUTDER 2024 konut piyasasını 10 maddede masaya yatırdı!

Markalı Konut Yatırımcıları ve Geliştiricileri Derneği KONUTDER’in Ekim – Aralık 2023 Üretici Beklenti Anketi sonuçları belli oldu. Peki konut piyasasında neler olacak? KONUTDER 2024 konut piyasasını 10 maddede masaya yatırdı. İşte ayrıntılar...

KONUTDER: İstanbul’un yıllık 123 bin yeni konuta ihtiyacı var!

KONUTDER, İstanbul için 10 yıllık konut ihtiyacını ortaya koyan ayrıntılı bir “İstanbul Konut Stratejisi Raporu” hazırladı. Rapora göre İstanbul’un yıllık 123 bin adet yeni konuta ihtiyacı olduğu ortaya çıktı.

KONUTDER Başkanı Kumova, konut fiyatlarını yüzde 40 düşürecek formülü açıkladı!

KONUTDER Başkanı Ramadan Kumova, konut fiyatlarını yüzde 40 düşürecek bir formülü açıkladı. İşte o formül...

Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm faaliyetleri tam gaz: 50 binden fazla konut dönüştü!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, ilçedeki kentsel dönüşüm faaliyetleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

KONUTDER Başkan Yardımcısı Kabadayı'dan kentsel dönüşümün hızlanması için altın değerinde öneriler!

KONUTDER Başkan Yardımcısı ve Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, kentsel dönüşüme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kentsel dönüşümün metrekareye sıkıştığını söyleyen Kabadayı, “Uzlaşma oranı yüze 51 seviyesine çekilirse kentsel dönüşüm hızlanır” şeklinde konuştu.

World Deluxe Turizm İşletmeleri İnşaat Spor Faaliyetleri Anonim Şirketi kuruldu!

World Deluxe Turizm İşletmeleri İnşaat Spor Faaliyetleri Anonim Şirketi bugün Ümraniye'de 500 bin TL sermaye bedeli ile İlk Yapı İnşaat Ticaret Anonim Şirketi tarafından kuruldu.

KONUTDER'den acil kentsel dönüşüm çağrısı: Yastıkaltındaki 500 milyar dolarlık altın yapı tasarruf sistemine çekilmeli!

KONUTDER başkanı ve icra kurulu üyeleri deprem riski altında olan Türkiye’de kentsel dönüşümün hızlandırılması için çağrı yaptı. Dernek temsilcileri bu amaçla yastıkaltındaki 500 milyar dolar değerindeki altının yapı tasarruf sistemine çekilmesini önerdi. 

KONUTDER: Önceliğimiz güvenli ve erişilebilir konut üretimi!

Markalı konut üreticilerinin çatı kuruluşu KONUTDER Yönetim Kurulu Başkanı Ramadan Kumova yaptığı açıklamada seçim sonrası önceliklerinin güvenli ve erişilebilir konut üretimi olduğunu söyledi.

KONUTDER'in yeni başkanı Ramadan Kumova oldu! 

KONUTDER’de üç dönemdir başkanlık görevini üstlenen Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Z. Altan Elmas, görevini FerYapı Yönetim Kurulu Başkanı Ramadan Kumova'ya devretti. KONUTDER'in yeni başkanı Ramadan Kumova oldu.

KONUTDER: Birinci el satışlarda kredi kısıtlamaları acil olarak kaldırılmalı!

KONUTDER Başkanı Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas birinci el konut satışlarında kredi kısıtlamalarının acil olarak kaldırılması gerektiğini söyledi.

Konut satış rakamları dibi görmüştü! KONUTDER Başkanı Altan Elmas tek tek açıkladı

KONUTDER Yönetim Kurulu başkanı Altan Elmas, 2022 konut satış rakamlarını yorumlayarak, öngörülerini aktardı. İşte detaylar…

Enka Yapısal Tasarım Faaliyetleri Ve Gayrimenkul Danışmanlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Enka Yapısal Tasarım Faaliyetleri Ve Gayrimenkul Danışmanlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi Pendik'te Durmuş Burak Arslan ve Hasan Ergin ortaklığında kuruldu.

ATO Başkanı Baran: Arsa ve arazilerde KDV indirimi sektörel faaliyetleri artıracak!

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran son zamanlarda sık sık gündeme gelen KDV indirimi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Baran açıklamasında arsa ve arazilerdeki KDV indiriminin sektörel faaliyetleri artıracağını belirtti.

KONUTDER faaliyetleri Haberi

KONUTDER faaliyetleri

15 Temmuz sonrası OHAL kapsamında kapatılan KONUTDER açıldı. KONUTDER’in yeniden faaliyete geçmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan KONUTDER Başkanı Ömer Faruk Çelik şunları söyledi;


“KONUTDER’in kapatıldığını Resmi Gazete’de gördüğümüz andan itibaren, derneğimizin kapatılmasında bir yanlışlık olduğunu her fırsatta dile getirdik. İlk günden itibaren de bu kararın düzeltilmesi için tüm resmi kurumlar nezdinde ve resmi yazışmalarla İçişleri Bakanlığına müracaatta bulunduk. Yine ilk günden itibaren de derneğimizin kapanmasında bir yanlışlık olduğu ve KHK’yla kapanan bir kurumun açılmasının yeni bir KHK’yla mümkün olacağı resmi kaynaklar tarafından bize iletildi. Biz de bu kapsamdaki ilk KHK’nın çıkacağı günü beklemeye başladık. Bu KHK da bugün Resmi Gazete’de yayımlandı ve KONUTDER açıldı. Mutluyuz. KONUTDER, bundan sonraki süreçte de, kaldığı yerden aynı şevkle, hem sektörümüzün hem de ülke ekonomimizin gelişmesi...