19 / 04 / 2024

KONUTDER neden kapatıldı

KONUTDER neden kapatıldı

Fetullahçı Terör Örgütü’yle (FETÖ) ilişkili olduğu gerekçesiyle yüzlerce dernek, sendika, vakıf, yurt ve okulun kapısına kilit vuruldu. Dün Resmi Gazete’de tam liste açıklanan ve kapatılmasına karar verilen kurumlar arasında Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) de yer alıyor.

Borsa İstanbul’da ‘deprem’ tartışması: Borsa neden kapatıldı? Borsa neden açık kalmalı? Hangi kesim haklı?

Kahramanmaraş merkezli yaklaşık 7,7 büyüklüğünde gerçekleşen ve toplam 10 şehrimizi etkileyen deprem felaketinin ardından Borsa İstanbul’da işlemlerin 5 iş günü durdurulmasının ardından tartışmalar sürüyor. Borsanın kapatılması veya açık olması konusunda piyasa oyuncuları ikiye bölünmüş durumda.

Türkiye'yi yasa boğan depremin ardından Borsa İstanbul'dan 'deprem' kararı! Geçiçi olarak kapatıldığı duyuruldu

Türkiye'yi yasa boğan merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.6 ve 7.6'lık depremlerin ardından, Borsa İstanbul aracılığı ile 8 şirketin borsadaki paylarını geçici olarak kapatıldığı ilan edildi. 

Borsa bugün neden çakıldı? Düşüş devam eder mi?

Borsa İstanbul bugün tarihi düşüşlerinden birini daha yaşadı. Düşüşün çok sert olması nedeniye iki kez devre kesici çalıştı ve kayıp yüzde 7,37’de kaldı. Peki yatırımın yıldızı borsadaki bu düşüş neden yaşandı? İşte uzmanların yorumları...

İstanbul'un ilk 7 katlı otoparkı kapatıldı! Bakın yerine ne yapılacak...

İstanbul Karaköy'de konumlanan, kentin ilk katlı otoparkı olma özelliğini taşıyan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait 7 katlı otopark, bu gece itibarıyla hizmete kapatıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu otopark yerine ne yapılacağını duyurdu.

Türkiye'de 1.169 mahalle yabancı ikametine kapatıldı! Yabancıların girmesi yasaklanan iller ve mahalleler hangileri?

Göç İdaresi Başkanlığı tarafından, 1 Temmuz 2022 tarihi itibarıyla Türkiye’de 1169 mahalle yeni yabancı ikametine kapatıldı. Peki Türkiye'de yabancıların girmesi yasaklanan iller ve mahalleler hangileri oldu? İşte yeni bir kararla yabancı ikametine yasak getirilen o iller ve mahalleler...

İstanbul'da bu yollar trafiğe kapatıldı! Yola çıkacaklar dikkat! İşte trafiğe kapalı olan o yollar...

İstanbul'da İstanbul'u Koşuyorum etkinliği ve Emeklilikte Yaşa Takılanlar mitingi sebebiyle bazı yolların trafiğe kapatıldığı açıklandı. Peki İstanbul'da hangi yollar trafiğe kapalı? İşte trafiğe kapalı olan o yollar...

Felaketin yaşandığı Bozkurt ilçesinde 3 köprüde ulaşım kapatıldı

Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında yaşanan sel felaketinde can kayıplarının yaşandığı Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde risk devam ediyor. İlçede sele neden olan Ezine çayı üzerinde ulaşımı sağlayan 3 köprü tehlike nedeniyle ulaşıma kapatıldı.

İstanbul'da bazı yollar trafiğe kapatıldı! Sürücüler dikkat! İşte trafiğe kapatılan o yollar...

İstanbul'da, 57'inci Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun son etabı bugün gerçeleştiirliyor. Bu nedenle megakent İstanbul'da bazı yolların trafiğe kapatıldığı açıklandı. Peki İstanbul'da hangi yollar trafiğe kapatıldı? İşte trafiğe kapatılan o yollar...

Evergrande hisseleri Hong Kong borsasında işleme kapatıldı!

Borç krizinde olan ve son zamanlarda sık sık gündeme gelen Çinli gayrimenkul şirketi Evergrande hisseleri Hong Kong borsası tarafından işleme kapatıldı.

Evergrande'nin hisseleri Hong Kong Borsası'nda işleme kapatıldı!

Mali krizdeki Çin'in en büyük gayrimenkul şirketlerinden olan Evergrande'nin hisselerinin, Hong Kong Borsası'nda işleme kapatıldığı açıklandı. Hisselerin neden işleme kapatıldığıyla ilgili ise bir açıklama gelmedi.

Evergrande'nin hisseleri Hong Kong borsasında işleme kapatıldı!

Çinli emlak şirketi Evergrande'nin borçlarının yeniden yapılandırılması çerçevesinde çalışmalar devam ederken şirketin hisseleri bugün Hong Kong borsasında işleme kapatıldı.

Çinli emlak şirketi Evergrande’nin tahvilleri işleme kapatıldı!

Çin’de borç problemleriyle gündeme gelen gayrimenkul şirketi Evergrande’nin bazı tahvillerinin işleme kapatıldığı belirtildi.

İran'da kaçak faaliyet gösteren kripto para madenciliği çiftliği kapatıldı!

İran Tahran'da kaçak faaliyet gösteren kripto para madenciliği çiftliği kapatıldı...

KONUTDER neden kapatıldı Haberi

KONUTDER neden kapatıldı

Markalı konut üreten ve sektörün önde gelen 24 inşaat şirketinin üye olduğu dernek 2011’de kurulmuştu.


Bugüne kadar siyasi hiçbir eylem içinde bulunmadıklarını söyleyen KONUTDER Başkanı Ömer Faruk Çelik kapatılma kararı ile ilgili şunları söyledi: “Dernek olarak bugüne kadar inşaat ve gayrimenkul sektörüne destek sağlamak adına çalıştık. Siyasi herhangi bir amaç taşımadığımız için bu derneğin uzun süre kapalı kalacağına ihtimal vermiyorum. Yetkililerle de iletişime geçtik. Ülke bu kadar ciddi bir süreçten geçerken dernek üyeleri hakkında kesin bir değerlendirmede bulunmam zor.”


 


İŞTE KAPATILAN DERNEK, HASTANE, SENDİKA, ÜNİVERSİTE, OKUL VE YURTLAR


DARBE GİRİŞİMİNİ LANETLEMİŞTİ


KONUTDER üyeleri, bugüne kadar 250 binin üzerinde konutun inşaasına imza attı....