20 / 04 / 2024

konutlarda 1+1 dönemi

konutlarda 1+1 dönemi

Türkiye’de 1+1 ev patlaması yaşanıyor. Peki ama neden? Özel hayatın mahrumiyeti korunsun ancak olayın sosyal ve güvenlik boyutu alarm veriyor. Nereden çıktı bu evler? Dünyadaki uygulamaları nasıl, uzmanlarına sorduk.

BES'te kısmi ödeme dönemi 1 Temmuz'da başlayacak!

Bugünkü 32496 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre Bireysel Emeklilik Sistemi'nde kısmi ödeme dönemi 1 Temmuz’da başlayacak. Birikimlerin yüzde 50'sine kadar olan bölümü, konut alımı, eğitim harcamaları için kullanılabilecek.

Arabuluculuk dönemi 1 Eylül'de başlıyor: Artık ‘Almanya’dan oğlum gelecek’ sözüyle kiracı çıkarılamayacak! 

1 Eylül itibarıyla kira uyuşmazlıklarında arabuluculuk dönemi başlıyor. Peki arabuluculuk sistemi nasıl işleyecek? İşte ayrıntılar...

Torunlar GYO'nun 2020 yılı 1. dönem Geçici Vergi Beyannamesi!

Torunlar GYO'nun 01.01.2020 - 31.03.2020 dönemi gelir tablosu 2020 yılı 1. dönem kurumlar geçici vergi beyannamesi eki olarak bağlı bulunduğu anadolu kurumlar vergi dairesi müdürlüğü'ne sunuldu.

Emlak vergisi dönemi 1 Mart'ta başlıyor!

2019 yılına ait emlak vergisi dönemi 1 Mart’ta başlıyor, ilk taksit ödemeleri 31 Mayıs’a kadar ödenebilecek. Emlak vergisini zamanında ödemezseniz cezası var. 

Vergi dönemi 1 hafta sonra başlıyor!

Evi ve işyeri kirada olanların 2018’de elde ettikleri kira geliri için beyanname verme dönemi 1 hafta sonra başlıyor. 

TOKİ Karaman Doğukışla 1. Etap'ta teslim dönemi sona eriyor!

TOKİ Karaman Doğukışla Vadisi 1.Etap projesinde yer alan daireler için teslim dönemi bugün itibariyle sona eriyor.

TOKİ Şanlıurfa Maşuk 5. Bölge 1. Etap başvuru dönemi başladı!

TOKİ Şanlıurfa Maşuk 5. Bölge 1. Etap başvuru dönemi başladı. Toplamda 70 daireden meydana gelen projede satışlar açık satış yöntemi ile yapılıyor.

Özak GYO 2018 yılı 1. dönem gelir tablosunu yayınladı!

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda 2018 yılı 1. dönem gelir tablosunu yayınladı.

Veraset ve intikal vergisi dönemi 31 Mayıs'ta bitiyor!

1 Mayıs itibari ile başlayan veraset ve intikal vergisi dönemi 31 Mayıs'ta sona eriyor. Vergi mükelleflerinin son 2 haftası bulunuyor..

İdealist GYO 2018 yılı 1. dönem geçici vergi beyannamesini yayınladı!

İdealist Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2018 yılı 1. dönem geçici vergi beyannamesini KAP'ta yayınladı.

Mistral GYO 2018 1. dönem gelir tablosu!

Mistral Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Mistral GYO 2018 Yılı 1.Dönem Kurum Geçici Vergi Eki Gelir tablosunu yayınladı. 

TOKİ Ankara Saraycık'ta sözleşme dönemi başlıyor!

TOKİ Ankara  Sincan Saraycık Mahallesi 1. Bölge 2. Etap kapsamındaki konutlar için sözleşme dönemi bugün itibariyle başlıyor.

TOKİ Erzurum Palandöken'de sözleşme dönemi sona eriyor!

Toplam 1.410 adet konutun yer aldığı TOKİ Erzurum Palandöken Hüseyin Avni Ulaş Mahallesi projesi için sözleşme dönemi bugün itibariyle sona eriyor.

konutlarda 1+1 dönemi Haberi

konutlarda 1+1 dönemi

Google ya da her hangi bir arama motoruna girip “1+1 günlük kiralık” yazdığınızda, karşınıza ne çıkıyor biliyor musunuz? Tam 106 bin sonuç! İstanbul’da gül resmi üzerine “Günlük-gecelik kiralık” yazan mı dersiniz yoksa kandil ve şarap kadehi fotoğrafı eşliğinde Akdeniz evleri mi? Türkiye’nin dört bir yanındaki 1+1 evler, yani bir yatak odası bir oturma odasından oluşan konutlar revaçta. Büyük şehirlerde yeni yapılan toplu konutlarda 1+1 evlere ağırlık verilirken, eski 3+1 evlerde yeniden dizayn edilerek 1+1’e dönüştürülüyor. Peki ama neden? Resmi kayıtlara göre 25 bini aşan 1+1 evleri kim, neden tercih ediyor? İşin özel hayat kısmı bir tarafa ama kayıt dışı ekonomi ve güvenlik, sosyal yapı sorunları da dikkat çekiyor.


FLAT AND SHARE AKIMININ YANSIMASI


Aslında her şey de olduğu gibi Batı’da başlayan...