28 / 03 / 2024

Konutlarda emlak vergisi oranı 2014

Konutlarda emlak vergisi oranı 2014

Emlak vergisi oranı konutta ne kadar? 2014 yılı konut emlak vergisi ne kadar? 2014 yılı emlak vergisi oranı konutta ne kadar? Konut için 2014 emlak vergisi ne kadar? İşte konutta emlak vergisi oranı 2014!..

2019 emlak vergisi nasıl hesaplanır?

Emlak vergisi ödemeleri mayıs ayının sonuna kadar yapılacak. Vergi oranları sabit; konutlarda rayiç değerin binde biri, işyerlerinde rayiç değerin binde ikisi üzerinden vergi hesaplanıyor.

Emlak vergisi oranları 2014!

Emlak vergisi oranları 2014 yılında ne kadar? 2014 yılı emlak vergisi oranı nedir? Binalarda emlak vergisi oranı 2014'te ne kadar? Konutlarda (meskenlerde) emlak vergisi oranı kaç? İşte Emlak vergisi oranları 2014!..

Emlak vergisi 2.taksit ödeme süresi!

Emlak vergisi mükellefleri, vergi borcunu iki eşit taksit halinde ödeyebiliyor. İşte birinci taksitlerini en son 31 Mayıs'ta ödeyen mükellefler için emlak vergisi 2.taksit ödeme süresi...

Emlak vergisi ikinci taksiti ne zaman?

Gayrimenkul sahibi olan ve emlak vergisi ödemelerinden muaf tutulmayanlar için emlak vergisi iki taksit halinde yapılıyor. Buna göre emlak vergisi ikinci taksiti ne zaman ödenecek?

Emlak vergisi borcu nedir?

Emlak vergisi, her yıl taşınmazlar adına devlete ödenen bir vergidir. Söz konusu vergiden muaf olmayanlar bu vergiyi ödemekle yükümlüdürler. Peki emlak vergisi borcu nedir? Nasıl oluşur? sorularının cevapları haberimizde yer alıyor

Emlak vergisi hesaplama yöntemi!

Emlak vergisi taşınmaz gayrimenkul sahiplerinin her yıl belli bir orana devlete ödemekle yükümlü oldukları bir vergidir. Emlak vergisi hesaplama yöntemi haberimizin devamında yer alıyor..

Emlak vergisi taksitli ödenir mi?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahiplerinin her yıl devlete ödemekle yükümlü oldukları bir vergidir. Emlak vergisi taksitli ödenir mi? Kaç taksitte ödenir? sorularının cevabı haberimizin içinde yer alıyor.

Emlak vergisi muaflarının bildiri dilekçesi!

200 bin metrekareden daha büyük olmamak kaydıyla tek meskeni olan emekli, dul ve yetimler emlak vergisi muafiyetliğinden yararlanmaktadır. Emlak vergisi muaflarının bildiri dilekçesi haberimizde yer alıyor..

Ödenen emlak vergisi nasıl geri alınır?

Sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarına uyanlar yada sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarını bilmeyip te vergilerini ödeyenler ödemiş oldukları vergileri nasıl geri alabilirler? sorusunun cevabı haberimizin içinde yer alıyor..

Emlak vergisi cezası nedir?

Emlak vergisinden muaf olmayıp vergisini zamanında ödemeyen mükelleflere emlak vergisi cezası uygulanıyor. Peki emlak vergisi cezası nedir? Emlak cezası için bir indirim var mıdır? sorularının cevapları haberimizde..

Emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisinden muaf olmayanların ilgili belediyelere ödemesi gereken emlak vergisi nasıl ödenir? Emlak vergisi ödeme seçenekleri nedir? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız detaylı olarak haberimizin içinde bulabilirsiniz..

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi!

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi nasıl yapılır? Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesinde dikkat edilecek hususlar nelerdir, beyanname formunu nasıl doldurmalıyım? gibi soruların cevaplarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Emlak vergisi oranları!

Emlak vergisi için devlete ödenmesi gereken vergi bedelleri emlak vergisi oranları üzerinden hesaplanıp belirleniyor. Peki emlak vergisi oranları neye göre değişiklik gösterir merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Konutlarda emlak vergisi oranı 2014 Haberi

Konutlarda emlak vergisi oranı 2014

Konutta emlak vergisi oranı 2014!


2014 yılı emlak vergisine esas olan, “arsa m2 birim değerleri” yeniden belirlendi. 


Bazı belediyelere bağlı arsalarda, yıllık enflasyonun yüzde 100-200 ya da yüzde 400-500’ü kadar artırım yapıldı. 

Öyle ki yüzde 1.000 artış yapılan semtlere bile rastlanıyor.


2014 yılı arsa değerleri yeniden belirlenmeseydi, arsa ve binaların emlak vergisi değerleri, “yeniden değerleme oranına göre” yani yüzde 3,93 oranında artırılacaktı. Ancak 2014 yılı arsa değerlerindeki yüksek artırımlar, sadece arsaların değil, binaların da yani ev, apartman dairesi, büro, dükkan, mağaza ve diğer vb. binaların da “arsa payı” nedeniyle, emlak vergisi değerini, yüksek oranda artırabilecek.


Emlak vergisi oranları 2014!


Gayrimenkul  Normal Yörelerde  Büyükşehir Belediyesi

Binalarda           Binde 2                    Binde 4

Meskenlerde      Binde...