27 / 04 / 2024

Konutta balon riski

Konutta balon riski

Efsane hedge fon yöneticilerinden biri olan ünlü yatırımcı Julian Robertson, dünya genelinde merkez bankalarının uyguladığı para politikalarını eleştirdi

Konut talebi balon riskini engelliyor!

Konut firmaları konut arzını her sene artırıyor. Arz talebi aştığında sektörde balon oluşmaya başlıyor. Nüfus artışı, evlenmeler, boşanmalar ve küçülen aile yapısı sebebiyle konuta talebin canlı kalması, konut piyasasında balon oluşmasını engelliyor.

Emlak sektörüne güven hiç bitmez!

ABD’li gayrimenkul danışmanlık devi ERA Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan, inşaata olan güven artışını ‘Emlak sektörüne güven hiç bitmez” şeklinde yorumladı.

Konutta balon var mı?

Türkiye geneli için yaptığımız makro analizler sonucu konut sektöründe balon olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Hatta bankacılık sektörünün önümüzdeki yıllarda büyüme göstereceği en önemli alanlardan biri ferdi konut kredileri olacak...

Gayrimenkul yatırımları kazandırdı!

Konut fiyatlarıyla birlikte satış oranlarının da artmasını değerlendiren uzmanlar kredi imkânları ve gayrimenkule ilginin bu artışın temel sebepleri olduğunu vurguluyor.

Gökhan Taş: Konutta balon riski yok!

Coldwell Banker'in Türkiye Ülke Direktörü Gökhan Taş, yüksek fiyatlı konutlara talep olmadığı için "gayrimenkul sektöründe bir balon riski var" gibi bir algının oluştuğunu ancak kesinlikte sektörde bir balon riskinin bulunmadığını bildirdi.

Hangi bölgelerde konutta balon oluşabilir?

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, ‘Gayrimenkul ve Konut Sektörüne Bakış’ raporunda yıllık 600 bin konut ihtiyacının sürdüğünü açıklayarak, konutta balon olmadığını vurguladı.

Türkiye'de balon oluşma riski yok!

İlki 2014yılı üçüncü çeyreğinde yayımlanan Emlak Konut GYO'nun 'Gayrimenkul ve Konut Sektörüne Bakış' raporunun ikincisi dün açıklandı. Rapora göre Türkiye genelinde yaşanan fiyat artışları özel durumlardan kaynaklanıyor.

'Türkiye'de konut satışında balon etkisi yok'

MÜSİAD İnşaat ve Çevre Sektör Kurulu Başkanı Burhan Özdemir, "Konutta bizde neden balon olmaz, çünkü biz konutta krediye endeksli alımı haddinden fazla yapmıyoruz" açıklamasını yaptı.

Konutta arz-talep eşleşmiyor!

GYODER tarafından düzenlenen 14. Gayrimenkul Zirvesi'nin "Sektörde Balon Var mı?" oturumunun başkanlığını İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes yaptı. Yaklaşık iki yıldır 'sektörde balon var mı' konusunun konuşuluyor.

Konutta bölgesel balon riski var!

TSKB Gayrimenkul Değerleme’nin Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, genel olarak bir konut balonundan bahsetmenin mümkün olmadığını belirterek, bu durumda bölgesel balonlar akla geliyor diye açıklamada bulundu.

Türkiye'de balon göstergesi olacak keskin bir değişim yok!

Dünyanın önde gelen gayrimenkul danışmanlık şirketlerinden Cushman & Wakefield, gündemi bir süredir meşgul eden Türkiye konut pazarında fiyat balonu iddialarına, hazırladığı araştırma ile yanıt verdi.

Konutta balon yok arz fazlası var!

TÜİK’in açıkladığı istatistiklere göre konut satışları geçen yıla kıyasla ilk yarıda yüzde 10, temmuz ayında ise yüzde 20 civarında düşmüştü. Bu veri çoktandır kamuoyunda tedavülde olan “konut balonu” söylentisini yeniden ateşledi.

Konut satışları düştü, fiyatlar arttı!

Türkiye Müteahhitler Birliği'nin 'İnşaat Sektörü Analiz Raporu'na göre, 2014'ün ilk üç aylık döneminde yapı ruhsatı verilen daire sayısındaki artış bir önceki yıla göre yüzde 71,5'lik bir orana yükselirken satışların yüzde 7,8 gerilemesi kaygı verici.

Konutta balon riski doğdu!

Türkiye'de satıhların düşmesine rağmen konut fiyatlarının yükselmesi balon riskini artırıyor. Bu yılın ilk üç aylık döneminde yapı ruhsatı verilen daire sayısında bir önceki yıla göre yüzde 71.5'lik artış yaşandı.

Konutta balon sönüyor mu?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut sektöründeki balon sönüyor mu? Konut fiyatları neden balon yaptı? İşte merak edilen soruların cevapları...

Konutta balon nasıl söner? Düğümü arsa mı çözecek?

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki tartışmalarda sular durulmazken, Bakan Mehmet Şimşek, kiralardaki artışların engellenmesi için konut arzının artırılacağını açıkladı. Borsa Temel Analisti Tardu Barlas, X sosyal medya hesabından konuyu değerlendirdi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Ev sahibi olmak isteyenler dikkat: Konutta balon sönüyor mu? Fiyatlar düşecek mi?

Konut fiyatlarında yaşanan fahiş artışlar sık sık gündem oluyor. Ekonomist ve Gazeteci Esfender Korkmaz konut piyasası ile ilgili bir yazı kaleme aldı. Peki konutta balon sönüyor mu? Fiyatlar düşecek mi? 

Konutta son 5 yıl bilançosu! Konut fiyatlarında balon var mı? 

Dünya konut fiyatlarında son 4 yıldır rekor kırıyor. Peki, Türkiye'deki konutlarda balon var mı? İşte son 5 yıl konut bilançosu...

TÜİK ve Merkez Bankası açıkladı! Konutta balon sönüyor mu?

TÜİK konut satışlarını, Merkez Bankası konut fiyat artışlarını kamuoyuyla paylaştı. Buna göre, 2023 Ocak-Ekim aylarında, 2022’nin aynı dönemine göre, konut satışları yüzde 14,3, ipotekli konut satışları yüzde 31,2 oranında azaldı. Peki, konutta balon sönüyor mü? İşte detaylar...

Türkiye'de emlakta balon var mı? En yüksek emlak balonu riski hangi ilde? Ev alacaklar dikkat! 

Dünyada en yüksek emlak balonu riskine sahip şehir belirlendi. Peki Türkiye'de emlakta balon var mı? En yüksek emlak balonu riski hangi ilde? İşte ayrıntılar...

Konut fiyatları neden hızla artıyor? Konutta balon var mı?

Konut fiyatları ile ilgili merak edilen sorulardan biri, balon olup olmadığı oluyor. Prof. Dr. Ali Hepşen, bugün konut piyasasındaki balonu değerlendirdi. 

Konutta balon patladı patlayacak! Ev fiyatları düşüyor mu? 

Birçok gayrimenkul danışmanı emlak fiyatlarının yükseleceğini savunuyor. Öte yandan konutta balonun bu kadar şiştiği bir dönem de hiç görülmezken balon neredeyse patlama durumuna geldi. Peki ev fiyatları düşecek mi?

Konutta balon söndü: Satılık ev fiyatlarında talep durdu, fiyatlar düşüşe geçti!

Fahiş rakamlarla satışa çıkarılan satılık evlerde balon söndü. Uzun süredir yükseliş eğiliminde olan konut fiyatları, sektörde yaşanan durgunluk nedeniyle düşüşe geçti.

Ev alacaklar dikkat! Konutta yüksek fiyat dönemi sona mı eriyor? 

Bir süredir "Konutta balon mu oluştu? Alınan yüksek fiyatlı evler yeni sahipleri için fırsat mı, tuzak mı?" soruları akıllarda yer tutuyor. Peki konutta yüksek fiyat dönemi sona mı eriyor? Ev fiyatları düşüyor mu? İşte ayrıntılar...

Ev fiyatları gerçekçi bulunmuyor! Konutta balon var mı? 

Yüksek enflasyon konut piyasasının da hareketlenmesini sağladı. Peki ev fiyatları düşecek mi? Konutta balon var mı? İşte ayrıntılar...

Konutta balon yok! Stokumuz var!

TMB Başkanı Mithat Yenigün, "Konutta bir balon olduğunu düşünmüyorum. Zaten bizim ülke olarak yıllık konut ihtiyacımız kadar konut stokumuz var."

6.5 milyon konutta ‘deprem riski’ var!

Türkiye’de büyük yıkıma neden olan 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin üzerinden 20 yıl geçti. Ancak hala 6.5 milyon konut riskli, 1.5 milyon konut içinse acil dönüşüm gerekiyor.

Konutta balon riski Haberi

Konutta balon riski

Efsane hedge fon yöneticilerinden biri olan ünlü yatırımcı Julian Robertson, dünya genelinde merkez bankalarının uyguladığı para politikalarını eleştirdi ve üst üste gelen hamleler nedeniyle birçok finansal üründe balon oluşturulduğunu ifade etti



Bloomberg televizyonunda katıldığı programda küresel ekonomideki finansal gelişmeleri değerlendiren Robertson, dünyanın önce gelen ülkelerin merkez bankalarının iyi niyetlerinden şüphe etmediğini ancak alınan kararlar sonrası oluşan balonun yakında patlayacağını hatırlattı. Ünlü finans uzmanı balonun patlamasıyla tüm aktörlerin etkileneceğinin de altını çizdi.



Son dönemde gelişmiş olan ülkelerde uygulanan negatif ya da sıfıra yakın faiz politikasının fon kullanım maliyetlerini ciddi oranda düşürdüğünü, ve oluşan bu sermayenin de finansal ürünlere yöneldiğini hatırlattı. Muhtemel bir enflasyon durumunda bütün varlıkların değerinin düşeceği uyarısında bulundu.





"KASOUN GÖBEĞİNDE TAHVİL PİYASASI OLACAK"

Yatırımcılara seslenen ve aşırı düşük ve negatif faiz politikasının...