29 / 03 / 2024

konutta balon var mı

konutta balon var mı

Konut sektöründe dillendirilen konut balonuna ilişkin endişeler gerçekçi mi? Türkiye'de konut balonu var mı? İşte yanıtları...

Konutta balon yok!

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu sektörle ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Ağaoğlu konut stokuna ilişkin olarak ise "Konutta balon yok" dedi.

İnşaat sektörü büyümesini sürdürdü!

“Türkiye'nin Gayrimenkul Platformu” GYODER, gayrimenkul sektörünün alt segmentlerini üçer aylık dönemler halinde irdeleyen ‘GYODER Gösterge Türkiye Gayrimenkul Sektörü 2018 1. Çeyrek Raporu’nu yayınladı.

Konutta balon mu var?

Türkiye’de konut sektörü bir ilki yaşıyor. Açık anlatımla arz (konut üretimi) talebin (ihtiyacın) üzerinde. Peki, konutta balon mu var?

Konut balonu tartışması sürüyor!

TÜİK, 2018 Ocak konut satış raporunu yayınladı. Açıklanan rapora göre Türkiye genelinde konut satışları 2018 Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,7 oranında artarak 97 bin 19 oldu. Peki, sektörde konut satışları ne durumda?

Konut satışları 2016’nın gerisine düşmez!

Mililyet Gazetesi yazarı Servet Yıldırım bugünkü yazısında konutta balon var mı? konusuna değindi. İşte o yazı...

Murat Kurum konutta balon tartışmalarına son noktayı koydu!

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, son günlerde süregelen 'Gayrimenkul sektöründe balon oluştu. Konut fiyatları düşüyor' iddialarına son noktayı koydu: " Son 1 ayda piyasaya 4.200 konut sürdük. Ne kriz var, ne balon... 1 ayda 2 bin konut sattık."

Konut üretiminde balon yok!

Yeniçağ Gazetesi'nin yazarlarından Remzi Özdemir bugünkü yazısında konut üretiminde balon olmadığından bahsetti. İşte Remzi Özdemir'in o yazısı...

Türkiye konut piyasasında balon var mı?

Cushman & Wakefield,Türkiye konut pazarına ilişkin görüş yazısının ikincisini yayınladı. Cushman & Wakefield iki yıl önce yayınladığı raporu 2010-2015 yılları Türkiye konut pazarı analizleri ile genişleterek yeniden ele aldı.

Gayrimenkul piyasasında balon var mı?

Ekonomist Dergisi Yayın Yönetmeni Talat Yeşiloğlu, dergide kaleme aldığı yazıda "Gayrimenkul piyasasında balon var mı?" konusunu ele aldı. İşte Talat Yeşiloğlu'nun o yazısı...

Konut sektöründe balon var mı?

Fiyatlar şişiriliyor, arz fazlası var, arsa kıtlığı, konut üretimi arttı talep yok, fiyatlar düşecek.. Yıllardır tartışılan "Konutta balon var mı?" sorusuna sektör temsilcilerinin yanıtları şöyle...

İstanbul konutta kalite artışında sınıfta kaldı!

Türkiye’de konut fiyatları yeni yılla birlikte hız kesti. Ocak ayında Türkiye Konut Fiyat Endeksi sadece yüzde 0.52 arttı. Konut fiyatlarındaki artışı masaya yatıran Merkez Bankası’nın raporuna göre bu dönemde kaliteli konut sayısı da fiyatı etkilemiş.

Konut sektörü ekonomide balon mu oluşturuyor?

On yılda şişen fiyatlarla konut alanlar şimdi bu getirileri dengelemeye çalışıyorlar. Konut fiyatı/kira oranı Türkiye'de çok yüksek. Konut kiraya verildiğinde konut bedelini çıkarmak için çok beklemek gerekiyor.Bu da ekonomide fiyat balonu oluşturuyor.

Konutta balon nedir?

Balon nedir? Piyasalarda balonlar uçuşup duruyor. iyi de nedir bu balon? Kimler şişirir? Söner mi? Patlar mı? Uçar mı? Aslında çok basit bir tanımı var. Eğer piyasanın olması gerekenden çok daha pahalı olduğunu düşünüyorsanız, balon der geçersiniz.

Serdar İnan: Türkiye'de emlak balonu yok!

İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, emlak balonu var diyenlere inanmayın diyor. İnan "Yabancılara imarlı konut satışından 20 yılda 100 milyar dolar gelebilir" diyor.

Konutta balon sönüyor mu?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut sektöründeki balon sönüyor mu? Konut fiyatları neden balon yaptı? İşte merak edilen soruların cevapları...

Konutta balon nasıl söner? Düğümü arsa mı çözecek?

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki tartışmalarda sular durulmazken, Bakan Mehmet Şimşek, kiralardaki artışların engellenmesi için konut arzının artırılacağını açıkladı. Borsa Temel Analisti Tardu Barlas, X sosyal medya hesabından konuyu değerlendirdi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Ev sahibi olmak isteyenler dikkat: Konutta balon sönüyor mu? Fiyatlar düşecek mi?

Konut fiyatlarında yaşanan fahiş artışlar sık sık gündem oluyor. Ekonomist ve Gazeteci Esfender Korkmaz konut piyasası ile ilgili bir yazı kaleme aldı. Peki konutta balon sönüyor mu? Fiyatlar düşecek mi? 

Konutta son 5 yıl bilançosu! Konut fiyatlarında balon var mı? 

Dünya konut fiyatlarında son 4 yıldır rekor kırıyor. Peki, Türkiye'deki konutlarda balon var mı? İşte son 5 yıl konut bilançosu...

TÜİK ve Merkez Bankası açıkladı! Konutta balon sönüyor mu?

TÜİK konut satışlarını, Merkez Bankası konut fiyat artışlarını kamuoyuyla paylaştı. Buna göre, 2023 Ocak-Ekim aylarında, 2022’nin aynı dönemine göre, konut satışları yüzde 14,3, ipotekli konut satışları yüzde 31,2 oranında azaldı. Peki, konutta balon sönüyor mü? İşte detaylar...

Türkiye'de emlakta balon var mı? En yüksek emlak balonu riski hangi ilde? Ev alacaklar dikkat! 

Dünyada en yüksek emlak balonu riskine sahip şehir belirlendi. Peki Türkiye'de emlakta balon var mı? En yüksek emlak balonu riski hangi ilde? İşte ayrıntılar...

Konut fiyatları neden hızla artıyor? Konutta balon var mı?

Konut fiyatları ile ilgili merak edilen sorulardan biri, balon olup olmadığı oluyor. Prof. Dr. Ali Hepşen, bugün konut piyasasındaki balonu değerlendirdi. 

Konutta balon patladı patlayacak! Ev fiyatları düşüyor mu? 

Birçok gayrimenkul danışmanı emlak fiyatlarının yükseleceğini savunuyor. Öte yandan konutta balonun bu kadar şiştiği bir dönem de hiç görülmezken balon neredeyse patlama durumuna geldi. Peki ev fiyatları düşecek mi?

Konutta balon söndü: Satılık ev fiyatlarında talep durdu, fiyatlar düşüşe geçti!

Fahiş rakamlarla satışa çıkarılan satılık evlerde balon söndü. Uzun süredir yükseliş eğiliminde olan konut fiyatları, sektörde yaşanan durgunluk nedeniyle düşüşe geçti.

Konutta kriz çanları çalıyor! İnşaat maliyetleri arttı, konut arzı azaldı! 

TÜİK’E göre ilk çeyrekte inşaatına başlanan bina sayısında yüzde 9.2 azalma yaşandı. Sektör temsilcileri, yükselen maliyetlerin altını çizdi ve“Konutta arz krizi var ve çözülmezse bu durum barınma krizine dönüşecek” değerlendirmesini yaptı. 

Konut fiyatlarında balon var mı? Ev alacaklar dikkat!  

Son günlerde konut fiyatları sık sık gündem oluyor. 2022 Şubat ile 2023 Şubat arasında, Türkiye genelinde konut fiyatlarında yüzde 141,5 yükseliş yaşandı. Peki konut fiyatlarında balon var mı?

'Dolar kurunu 18.60'da zor tutuyoruz,  en az 20,21 lira olması lazım'

Dolar kurunda yeni bir 21 Aralık yaşanır mı?, dolar kurunda balon var mı? Ne zaman patlar? sorularına yanıt veren Ekonomist Murat Kubilay, döviz kurunda balon olmadığını aksine doların olması gereken seviyenin altında tutulduğunu söyledi.

Ev alacaklar dikkat! Konutta yüksek fiyat dönemi sona mı eriyor? 

Bir süredir "Konutta balon mu oluştu? Alınan yüksek fiyatlı evler yeni sahipleri için fırsat mı, tuzak mı?" soruları akıllarda yer tutuyor. Peki konutta yüksek fiyat dönemi sona mı eriyor? Ev fiyatları düşüyor mu? İşte ayrıntılar...

konutta balon var mı Haberi

konutta balon var mı

Yeni Şafak gazetesi yazarı Şahap Kavcıoğlu bugünkü köşesinde konut sektörünü kaleme aldı. İşte Kavcıoğlu'nun o yazısı...

Konut sektörü; Türkiye ekonomisi için her zaman ana sektörlerin başında gelen, büyümenin önemli itici güçlerindendir. Yıllardır, bu sektörle ilgili en önemli sorun, fiyatların hızlı bir şekilde değişebilme ihtimaline karşılık oluşan balonların yarattığı endişelerdir. Özellikle 2008 global Mortgage krizinden sonra bu tereddüt daha da artmıştır.

Büyüyen küresel ekonomi ve refah düzeyindeki gelişmeler konut balonunun oluşmasını desteklerken, gelir düzeyindeki gelişmeler konut talebini ve haliyle de konut fiyatlarını artırıcı yönde hızlandıran en önemli etkenlerden oldular.

Konut balonuna en çarpıcı örnek, 2008 küresel krizinin çıkış noktası olan ABD konut fiyatlarında yaşanan sert hareketlerdir. O dönemde konut fiyatlarının makroekonomik dengelerin desteklemediği seviyelere ulaşmasında ve küresel krize yol açmasında, kredi derecelendirme kuruluşlarının...