27 / 04 / 2024

konutta gelire göre dağılım var mı

konutta gelire göre dağılım var mı

Ağaoğlu Şirketler Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Hasan Rahvalı, gayrimenkul sektöründe balon iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Arz ve talepte aşırı bir dengesizlik söz konusu değil, sadece gelire göre üretim dağılımı yok" dedi.

Kredi kartı limitlerine seçim sonrası düzenleme mi geliyor? Gelire göre limit belirlenecek iddiası! 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek kredi kartlarına yönelik bir düzenleme yapılacağına yönelik açıklamalarda bulundu. Kredi kartı limitlerinde düzenleme mi geliyor? Gelire göre limit mi belirlenecek? 

Konutta talep resmen çakıldı! Önceki aylara göre yüzde 50'lik sert düşüş!

Konut talebinin önceki aylara göre yüzde 50 oranında azaldığı belirtiliyor. Peki, konut piyasasındaki sert düşüşün temel nedeni ne? İTO Gayrimenkul Komite Başkanı Hakan Akdoğan, merak edilenleri yanıtladı.

Vergide yeni dönem... Gelire göre vergi sistemi geliyor!

Gelire göre vergi sistemi gündemde tekrardan yerini aldı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, konuya ilişkin çalışma başlattıklarını belirtti. Peki, gelire göre vergi ödeme nasıl olacak? İşte detaylar...

Konutta işler iyi gitmiyor! Satışlar 2022'nin Şubat ayına göre yüzde 18 azaldı!

Ekonomimcom köşe yazarı Alaattin Aktaş, bugünkü köşesinde konut sektörünü kaleme aldı. Konutta işler iyi gitmiyor! Satışlar 2022'nin Şubat ayına göre yüzde 18 azaldı!

Gelire göre kredi faizi konut fiyatlarını artırır mı? Uzmanlar ne diyor?

Gelire göre konut kredisi faizi uygulamasını değerlendiren gayrimenkul sektörü uzmanları, konut talebinin canlanmasının fiyatları da yukarı çekeceğini belirtti. Uzmanlara göre gelir kıstası vergi mükellefi olmayan kesime haksız kazanç sağlayacak.

İstanbul, konutta Avrupa metropollerine göre en cazip şehir!

Nevita tarafından yapılan araştırmaya göre, İstanbul, konutta henüz istenilen değere ulaşılmamış olması sebebiyle yatırımcıları cezbetmeye devam ediyor

Konutta yabancı cirosu yerliye göre 4 kat fazla!

Yurtdışı gayrimenkul yatırımcılarının talebi ile oluşan emlak pazarında yıllık ciro 2019 itibariyle 250 milyar dolar seviyesine ulaştı. Verilere göre bu iki ülkede yerliler bir gayrimenkulü yaklaşık 300 bin Euro’ya alırken, yabancı bu ülkelerden bir gayrimenkulü 420 bin Euro’ya satın aldı.

Hafele'den 'Konutta Bölgelere Göre Kullanıcı Alışkanlıkları' araştırması!

Hafele Türkiye tarafından yayınlanan 'Konutta Bölgelere Göre Kullanıcı Alışkanlıkları' araştırması, konut yatırımcılarının tercihlerini ortaya koydu.

Hasan Rahvalı: Konutta gelire göre dağılım yok!

Ağaoğlu Şirketler Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Hasan Rahvalı, gayrimenkul sektöründe balon iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Arz ve talepte aşırı bir dengesizlik söz konusu değil, sadece gelire göre üretim dağılımı yok" dedi.

Hasan Rahvalı: Ağaoğlu Şirketler Grubu orta gelire göre konut üretecek!

Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO'su Hasan Rahvalı "Arz ve talepte dengesizlik söz konusu değil, sadece gelire göre üretim dağılımı yok Biz orta gelir grubuna konut üretmek istiyoruz, asıl ihtiyaç o yönde" şeklinde konuştu.

Yeni İmar Kanunu'na göre konutta metrekare hesabı!

Proje halindeyken daha büyük bir evden bahsedilirken, ev tesliminde alıcı daha küçük bir evle karşı karşıya kalabiliyor. Bunun yaşanmaması adına yeni İmar Kanunu'na göre konutta metrekare hesabı yeniden belirleniyor..

Eli Aseo: Mevcut konjonktüre göre kendimizi ayarlamamız gerekiyor!

Emlakkulisi.com ev sahipliğinde gerçekleşen 7. Konutta Satış ve Pazarlama Buluşmaları kapsamında konuşan Bulvar İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Eli Aseo, konut fiyatlarına değinerek piyasa hangi fiyatı gerektiriyorsa o fiyattan ona göre satacağız, dedi.

Işık Gökkaya: Konut satışları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 76,4 arttı!

Işık Gökkaya, konut satışlarının 2013'ün ilk dokuz ayında 862 bin olarak gerçekleştiğini belirterek, "Konut satışları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 76,4 arttı" dedi.

konutta gelire göre dağılım var mı Haberi

konutta gelire göre dağılım var mı

AA muhabirine gayrimenkul sektöründeki son gelişmeleri değerlendiren Rahvalı, balon söylemlerini doğru bulmadığını, her yıl 700 bin civarında çiftin evlendiğini, bunların bir kısmı için yeni bir ev ihtiyacının söz konusu olduğunu anlattı. Alınan ruhsatlara bakıldığında 8 bin konut görüldüğünü, arz ve talepte aşırı bir dengesizliğin söz konusu olmadığını, herkesin daha üst gelir grubuna göre üretim yaptığına işaret eden Rahvalı, nüfusun bu kadar geniş olduğu orta gelir grubuna üretim yapmayı istediklerini söyledi. 


Rahvalı, "Önümüzdeki en büyük engel arsayı bu gelir grubuna uygun olarak elde edebilmek. 800-900 bin liralık bir konutun 470 bin lira arsa payı var. Bunun üzerine bir de ruhsat harcı ve diğer masraflar eklenince maliyetler yükseliyor. Bizim en büyük maliyetimiz evin kapısı, penceresi yani inşaat malzemesi değil arsa. Ortalama bir...