26 / 04 / 2024

konutta kdv düzenlemesi

konutta kdv düzenlemesi

Cumhurbaşkanlığı Kararı ile konutların net 150 metrekareye kadar olan kısmı için KDV oranı 1 Nisan'dan itibaren yüzde 18'den yüzde 8'e indirilecek. Söz konusu düzenleme sonrası Anadolu'da konut fiyatları uçuşa geçecek.

Konutta KDV düzenlemesi kapıda!

Gıda sektöründeki yüzde 8 KDV’nin yüzde 1’e indirilmesinden sonra şimdi de sıra diğer sektörlerdeki düzenlemelere geldi. Konut sektöründe de KDV düzenlenmesinin yapılması planlanıyor. Peki düzenleme ne olacak? 150 metrekareden büyük konut için ne kadar KDV alınacak? İşte ayrıntılar...

KDV düzenlemesi emlak sektörünü sevindirdi!

Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan ve yasalaşan düzenleme ile ikinci el taşınmaz ticaretinde haksız KDV uygulamasına son verildi. 

İlk evini alacak vatandaşa KDV yüzde 1'de tutulmalı!

8 Eylül 2016'da başlayan ve 150 metrekarenin üzerindeki konutlar için yüzde 18 olan KDV oranının yüzde 8'e düşürülmesi uygulaması bugün itibarıyla sona eriyor. Ercan Uyan, "Oturum amacıyla kendine ilk evini alacak vatandaşa KDV mutlaka yüzde 1'de tutulmalıdır. " dedi.

Yabancıya konut satışı 10 milyar dolara ulaşacak!

İnşaat yatırımlarının yabancılarda artması için başlatılan Katma Değer Vergisi (KDV) düzenlemesi için geri sayım başladı. Düzenleme ile yabancıya konut satışın 10 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

Bakanlar Kurulu'ndan konutta KDV düzenlemesi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Mobiliyum AVM ve Mobilya Vadisi'ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında açıklamalar yapan Müezzinoğlu, Bakanlar Kurulu'nun konutta KDV oranlarında düzenleme yaptığını söyledi ve indirimleri açıkladı.

KDV'siz konuttan yılda 10 milyar dolar gelir sağlanabilir!

Yeni Birlik Gazetesi yazarı Yıldıray Gökkaya bugün kaleme aldığı yazısında KDV'siz konuttan beklentileri anlattı. İşte Gökkaya'nın o yazısı...

Konutta KDV düzenlemesiyle ilgili tüm merak edilenler!

Dünya Gazetesi yazarları Akif Akarca ve Dr Mehmet Şafak bugünkü yazılarında konutlarla ilgili yeni vergi düzenlemelerini kaleme aldı. İşte o yazı...

Yabancıya konut satmak isterken Türkler kaçıyor!

Türkiye'de yabancılara konut satışını arttırmak için önemli düzenlemeler yapılıyor. Yabancılar için yeni düzenlemeler yapılırken Türkler ev almaktan kaçıyor.

Nazım Kalkavan konutta KDV düzenlemesini değerlendirdi!

Kalkavan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazım Kalkavan, ‘yabancılara konut ve iş yeri satışında KDV istisnası düzenlemeleri’ni de içeren ‘Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni değerlendirdi.

Sektörün ihtiyacı olan düzenlemeler geldi!

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas KDV düzenlemesi ve damga vergisi hakkında görüşlerini açıkladı.

Konutta KDV düzenlemesi!

Bakanlar Kurulu, 2013 - 2016 yılları arasında ruhsatı alınmış, metrekare vergi değeri 500 - 1000 lira arasındaki konutlarda KDV'yi yüzde 8 olarak belirledi.

Konutta KDV ve damga vergisine yeni düzenleme!

Konutta KDV ve damga vergisine ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Karar gereğince, ön ödemeli konut satış sözleşmeleri damga vergisinden muaf olacak..

Hangi konutlarda KDV düşürüldü?

Hükümet, ekonominin lokomotif sektörlerinden inşaatta konut tesliminde yüzde 18 olarak uygulanan KDV’yi 31 Mart 2017’ye kadar yüzde 8’e indirdi. Alınan bu kararla, piyasanın hareketlenmesi ve stokların erimesi bekleniyor.

Konutta KDV düzenlemesi sektörü canlandırır!

Bakanlar Kurulu’nun, 150 metrekarenin üzerindeki konutlar için yüzde 18 olan KDV oranını yüzde 8'e indirme kararına ilişkin Dap Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz yorumladı.

Asgari ücrette şok öneri! Vergi düzenlemesi ile KDV yüzde 1'e düşmeli!

Asgari ücretlileri yakından ilgilendiren vergi düzenlemesi önerisi geldi. Vergi Hukuku uzmanı Prof. Dr. Funda Başaran Yavaşlar, Asgari ücretli üzerindeki ağır vergi yükünün de dikkate alınması gerektiğini açıkladı.

Ev alacaklar dikkat! Yeni KDV düzenlemesi ile neler değişti? 

Dünya Gazetesi köşe yazarı Akif Akarca ve Dr. Mehmet Şafak, bugünkü köşelerinde yeni KDV düzenlemesi ile konut sektöründe nelerin değiştiğini tek tek açıkladı. İşte o yazı...

Yeni KDV düzenlemesiyle ev almak zorlaşıyor!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, hızla artan inşaat maliyetleriyle birlikte 1 Nisan itibariyle konutta uygulanan yeni KDV düzenlemesinin yüzde 1 den yüzde 8 e yükselmesiyle orta gelir grubunun konuta erişiminin zorlaşacağını söyledi.

Konutta KDV indirimi kimlere avantaj sağlayacak? İşte ayrıntılar! 

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, konutta KDV indirimi ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Peki konutta KDV indirimiyle birlikte fiyatlar düşecek mi? KDV indirimi konut sektörünü canlandıracak mı? İşte ayrıntılar...

Ev alacaklar dikkat! Konutta KDV indirimiyle neler değişecek?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Abdullah Tolu, bugünkü köşesinde konutta KDV indirimini kaleme aldı. İşte Abdullah Tolu'nun 'Konut KDV oranında kafalar biraz karıştı' başlıklı yazısı...

KDV düzenlemesi inşaat sektörünü sevindirdi! Gözler şimdi kamu projeleri desteğinde!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen KDV indirimi ile ilgili önemli açıklamalar yapan Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı M. Erdal Eren, konut ve arsadan sonra kamu projelerinde artık taşınamaz hale gelen maliyetleri düşürecek adımların atılmasını beklediklerini söyledi.

Konutta KDV indirimi 7 soruda tüm detaylarıyla!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan yeni KDV indirimleri çerçevesinde konut sektöründe de düzenlemeler yapılacak ve KDV oranları değiştirilecek. İşte konutta KDV indirimiyle ilgili merak edilen tüm detaylar ve 7 soruda konutta KDV indirimi...

Konutta KDV müjdesi! Konutta KDV oranı kaç oldu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugünkü Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrasında halka seslendi. Yeni KDV düzenlemesi içinde konut ve inşaat sektörü de yer aldı. Peki, konutta KDV oranı kaç oldu?

Konutta KDV düzenlemesi kapıda!

Gıda sektöründeki yüzde 8 KDV’nin yüzde 1’e indirilmesinden sonra şimdi de sıra diğer sektörlerdeki düzenlemelere geldi. Konut sektöründe de KDV düzenlenmesinin yapılması planlanıyor. Peki düzenleme ne olacak? 150 metrekareden büyük konut için ne kadar KDV alınacak? İşte ayrıntılar...

3600 ek gösterge ve KDV düzenlemesi gündemde! AK Parti MYK toplanıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yarın AK Parti MYK toplantısı gerçekleştirilecek. 3600 ek gösterge ve KDV düzenlemesine yönelik son gelişmeler ele alınacak. Toplantıda bu konular dışında kripto para borsasındaki çalışmalar da değerlendirilecek.

Konutta yeni değerleme düzenlemesi yabancı yatırımcıları kaçırıyor!

Global dünyanın yatırımcısını ülkemizin önde gelen yatırımcılarıyla bir araya getiren Golden Sign Kurucu Ortağı Gül Gül, yabancıya satıştaki ekspertiz düzenlemesi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Kredi desteği ve kripto para düzenlemesi yabancıya konut satışını patlatır!

Bahaş Holding CEO’su Abdüssamet Bahadır, yabancıya konut satışıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Bahadır, “Bankaların kredi desteği ve kripto para düzenlemesi, konutta yabancı yatırımını patlatır” dedi.

Evini dönüştürecekler dikkat! KDV indiriminde şartlar neler?

Yüzde 1 KDV düzenlemesi, 30 Ocak 2021 tarihinde yürürlüğe alındı Böylece, müteahhitler tarafından riskli yapı sahiplerine 30 Ocak 2021 tarihinden itibaren yapılacak inşaat taahhüt işlerinde yüzde 1 KDV hesaplanması gerekli...

konutta kdv düzenlemesi Haberi

konutta kdv düzenlemesi

Konutta KDV düzenlemesi 1 Nisan'da yürürlüğe giriyor. Düzenleme sonrası Anadolu'da konut fiyatları yükselişe geçecek. Bir milyon TL’lik bir konuta eskiden Anadolu’da yüzde 1 KDV ödenecekken şu anda yüzde 8 KDV ödenecek. Bu kapsamda Muğla, Aydın, Antalya, İzmir, Manisa, Adana, Kahramanmaraş, Diyarbakır, Ankara, Konya, Denizli, başta olmak üzere pekçok ilde konut fiyatlarının artacağı hesaplanıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ’ın Genel Müdürü Ali Kurt, konutlardaki KDV düzenlemesini değerlendirdi. KDV düzenlemesinin dar gelirli vatandaşa bir faydası olmadığını açıkayan Ali Kurt, inşaat maliyetlerinin alt gelir grubundaki vatandaşların ev sahibi olmalarına engel teşkil ettiğini söyledi. Kurt, “Sektör temsilcileri adına konuşmak gerekirse bizim acilen inşaat girdi kalemlerinde vergi düzenlemelerine ihtiyacımız var” dedi.

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, konuttaki KDV düzenlemesine ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, bu düzenlemenin sadece...