26 / 04 / 2024

konutta kdv oranı 2016

konutta kdv oranı 2016

Konutta KDV oranının düşürülmesi kararını değerlendiren Körfez’in büyük yatırımcısı Mresco Türkiye CEO’su Oya Zingal: ‘’Yatırım amaçlı konut almayı planlayanlar için bu indirim güzel bir fırsata dönüşebilir” dedi.

Konutta KDV oranı yüzde 8'e indi!

Konutta KDV oranlarına ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Böylece, yüzde 18 KDV ödenecek konutların 31 Mart 2017 tarihine kadar teslim edilmesi durumunda, ödenecek KDV oranı yüzde 8 oldu..

Konutta KDV oranı 2016!

Gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde doğan vergisel sorumluluklar arasında KDV de yer alıyor. Peki, konutta KDV oranı 2016 nedir? Hangi konut için hangi oranda KDV ödenir?

2023 TOKİ sosyal konutlarda KDV indirimi! TOKİ Başkanı resmen peş peşe duyurdu!

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, ülke tarihinin en büyük sosyal konut hamlesinde 45 bin 414 ihalenin tamamlandığını ve sosyal konutta KDV indirimi yaparak oranı yüzde 1'in altına çekmeyi planladıklarını duyurdu.

İkinci el konut alıp satacaklar dikkat! KDV oranı nasıl tespit edilir? 1 Nisan 2022'den itibaren başlıyor!  

KDV’ye tabi ikinci el konut satışına uygulanacak KDV oranının tespiti bakımından kimlik kartı veya dosyası bulundurma zorunluluğu ortaya çıktı. İşte Abdullah Tolu'nun 'İkinci el konut satışına KDV kimlik kartı' başlıklı o yazısı...

Konutta KDV indirimi sonrası Anadolu'da konut fiyatları uçacak! İşte evlerin en çok prim yapacağı iller

Cumhurbaşkanlığı Kararı ile konutların net 150 metrekareye kadar olan kısmı için KDV oranı 1 Nisan'dan itibaren yüzde 18'den yüzde 8'e indirilecek. Söz konusu düzenleme sonrası Anadolu'da konut fiyatları uçuşa geçecek.

Konutta KDV indirimi kimlere avantaj sağlayacak? İşte ayrıntılar! 

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, konutta KDV indirimi ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Peki konutta KDV indirimiyle birlikte fiyatlar düşecek mi? KDV indirimi konut sektörünü canlandıracak mı? İşte ayrıntılar...

Ev alacaklar dikkat! Konutta KDV indirimiyle neler değişecek?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Abdullah Tolu, bugünkü köşesinde konutta KDV indirimini kaleme aldı. İşte Abdullah Tolu'nun 'Konut KDV oranında kafalar biraz karıştı' başlıklı yazısı...

Konutta KDV indirimi 7 soruda tüm detaylarıyla!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan yeni KDV indirimleri çerçevesinde konut sektöründe de düzenlemeler yapılacak ve KDV oranları değiştirilecek. İşte konutta KDV indirimiyle ilgili merak edilen tüm detaylar ve 7 soruda konutta KDV indirimi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan müjde! Arsa ve arazilerin KDV oranı yüzde 8'e indi!

Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı sonrasında önemli açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arsa ve arazilerin KDV oranını da yüzde 8'e indirdiklerini söyledi.

İnşaatta KDV müjdesi! Arsa KDV oranı kaç oldu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 28 Mart tarihli Kabine Toplantısı'nın ardından inşaat sektörünü de kapsayan yeni KDV düzenlemesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Peki, arsa KDV oranı kaç oldu?

Konutta KDV müjdesi! Konutta KDV oranı kaç oldu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugünkü Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrasında halka seslendi. Yeni KDV düzenlemesi içinde konut ve inşaat sektörü de yer aldı. Peki, konutta KDV oranı kaç oldu?

Konutta KDV indirimiyle 49 bin lira cepte kalacak!

Milyonlarca kişinin beklediği yeni KDV modeli ile eskiden 150 metrekareyi aşan büyüklükte uygulanan yüzde 18 KDV oranı, 150 metrekareye kadar konutlarda yüzde 8'e inecek. İşte konuyla ilgili merak edilen detaylar...

Konutta KDV indirimi kapıda! Fiyatlar düşecek mi?

Konut sektöründe KDV oranları sil baştan değişiyor, yeni düzenleme kapıda. Peki konutlardaki KDV oranında nasıl bir değişikliğe gidiliyor? İşte tüm ayrıntılarıyla konut sektöründeki KDV değişikliği...

Konut KDV oranı 2022 nedir?

Konut satın alacak vatandaşlar konut KDV oranını merak ediyor. Peki, konut KDV oranı 2022 nedir? Konut KDV oranı inecek mi?

Resmi Gazete yayımlandı: Gıdada KDV oranını yüzde 1'e indi!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen gıda ürünlerinde KDV oranını yüzde 8'den yüzde 1'e indiren Cumhurbaşkanı Kararı bugünkü 31749 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı.

konutta kdv oranı 2016 Haberi

konutta kdv oranı 2016

Bakanlar Kurulu, 150 metrekarenin üzerindeki konutlar için yüzde 18 olan KDV oranını yüzde 8'e indirdi. KDV oranlarının tespitine ilişkin karara eklenen geçici bir maddeyle, konut teslimlerinde yüzde 18 olarak uygulanan KDV'nin 31 Mart 2017'ye kadar yüzde 8 olarak uygulanması hüküm altına alındı.

Bakanlar Kurulu kararını değerlendiren Körfez yatırımcısı Mresco Türkiye CEO’su Oya Zingal; “15 Temmuz’dan sonra özellikle konut sektöründe yatırımcılar iki kere düşünerek alım yapıyordu. Banka faizlerinin düşürülmesi ve inşaat şirketlerinin uyguladığı kampanyalarla konut satışları Ağustos ayının başından itibaren gözle görülür bir şekilde hareketlendi. 150 metrekarenin üzerindeki evler için KDV oranının yüzde 18’den yüzde 8’e düşürülmesi yerinde bir karar. Bu karar sektörün önünü daha da açacaktır. Canlılığı uzun vadeye yaymak içinse vergi oranlarının bir miktar daha düşürülmesinin daha da etkili...