24 / 04 / 2024

Konutta tapu harcı indirimi

Konutta tapu harcı indirimi

Konut satışlarında KDV oranı yüzde 8, tapu harçlarında ise yüzde 3 indirim oranı yıl sonuna kadar devam edecek.

Konutta KDV ve tapu harcı indirimini kaçırmayın!

Ekonomiye can suyu olan konut, beyaz eşya ve mobilyada düşürülen KDV indiriminden yararlanmak için kısa bir süre kaldı. Üç aylığına getirilen KDV ve tapu harcında indirim uygulaması yıl sonunda sona erecek.

Gayrimenkul sektörü yıl sonu hedefini yükseltti!

4 sektörde gerçekleşen vergi indirimleri çarşı-pazara büyük hareket getirdi. Müşteri trafiği artan beyaz eşya ve gayrimenkul sektörleri yıl sonu hedeflerini yükseltti..

Konutta KDV ve tapu harcı indirimi sürmeli!

İnşaat ve gayrimenkul sektörü bir dizi teşvik bekliyor. GYODER Başkanı Feyzullah Yetgin, 31 Ekim'de sona erecek konutta KDV ve tapu harcı indiriminin devam etmesi gerektiğini açıkladı.

Konutta KDV ve tapu harcı indirimi için son 10 gün!

Devletin konut alımlarında KDV ve tapu harcı indirimleri yıl sonunda son bulacak. Konutta 50 bin TL’yi aşan indirimleri kaçırmamak için son 10 güne girildi...

Konutta KDV ve tapu harcı indirimleri için son 13 gün!

Konut satışları Kasım ayında arttı ve toplam 138 bin 372 konut satıldı. Konut pazarında yılın ilk yarısındaki durgunluk ikinci yarıda telafi edildi. Konut satışlarının artmasına etki eden KDV ve tapu harcı indirimi için son 13 gün....

Konutta KDV ve tapu harcı indiriminde son 15 gün!

Konut satışlarında geçerli tapu harcı ve KDV indirimleri süresi 31 Aralık'ta sona erecek. KDV indirimi ile ilgili konuşan İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, "Konutta hiçbir zaman bu kadar fırsat aynı anda sunulmadı. Ev alacaklar bu teşvikleri kaçırmamalı" dedi..

Konutta son fırsatlar! KDV ve tapu harcı indirimleri yıl sonunda bitiyor!

Konut piyasasında kredi faizlerinde düşüş yaşanması ile hareketlenme başladı. Şu anda düşük faizin yanı sıra KDV ve tapu harcı indirimleri de konut maliyetlerini oldukça aşağı çekiyor.Fakat bu indirimler için sayılı günler kaldı...

Konutta KDV ve tapu harcı indirimi ne zaman bitiyor? 

KDV ve tapu harcında indirim uygulaması ne zaman sona erecek? Konut satışlarında KDV oranı yüzde 8, tapu harçlarında ise yüzde 3 indirim oranı yıl sonuna kadar devam edecek.

Konutta KDV ve tapu harcı indirimi ne zaman bitiyor?

Geçen yıl piyasalarda yaşanan dalgalanmaları hafifletmek için geçici olarak üç aylığına getirilen KDV ve tapu harcında indirim uygulaması ne zaman sona erecek?

Konutta KDV ve tapu harcı indirimini kaçırmayın!

Ekonomiye can suyu olan konut, beyaz eşya ve mobilyada düşürülen KDV indiriminden yararlanmak için kısa bir süre kaldı. Üç aylığına getirilen KDV ve tapu harcında indirim uygulaması yıl sonunda sona erecek.

Konutta KDV ve tapu harcı indirimi ne zaman sona erecek?

Geçen yıl piyasalarda yaşanan dalgalanmaları hafifletmek için geçici olarak üç aylığına getirilen KDV, ÖTV ve tapu harcında indirim uygulaması Cumhurbaşkanı Kararı ile belli sürelerde uzatıldı...

5 soruda tapu harcı indirimi 2019!

Gayrimenkul sektörü yeni yıla müjdelerle girmişti. Konutta KDV ve tapu harcı indirimi bu yıl 31 Mart'a kadar devam edecekti. Ancak bugün yepyeni bir karar ile kdv ve tapu harcı indirimi uzatıldı. 

Konutta KDV ve tapu harcı indirimi için son fırsat!

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği tapu harcı ve KDV indirimi için 13 gün kaldı.

Konutta KDV ve tapu harcı indirimi için son gün 31 Mart!

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği tapu harcı ve KDV indirimi 31 Mart 2019 tarihi itibariyle sona erecek.

Konutta KDV ve tapu harcı indirimi kalıcı olacak mı?

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu başkanlarıyla bir araya geldi. Toplantıda, konutta başlatılan KDV ve tapu harcı indiriminin kalıcı hale getirilmesi gündeme geldi.

Tapu harcı ve KDV indirimi konut satışlarını artıracak!

Konut, oto, mobilya ve beyaz eşya sektörlerine vergi indirimi müjdesi 4 sektörde de büyük heyecan yarattı. Konutta tapu harcı ve KDV indirimi konut satışlarını artıracak.

Konutta tapu harcı indirimi Haberi

Konutta tapu harcı indirimi

Konut satışlarında KDV ve tapu harcı indirimi 31 Aralık 2019'a kadar devam edecek.

Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre; tapu harçlarında yüzde 4’ten 3’e düşürülen oran ve KDV oranında uygulanan yüzde 8 oranında indirim yıl sonuna kadar devam edecek. 

İstanbul İnşaatçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, yılın ilk dört ayında konut satışlarının düştüğünü söyledi. 

Durbakayım, “Dolayısıyla sektör olarak şu anda her türlü teşvik ve desteğe ihtiyacımız var. Bu indirimler satışlarımıza olumlu yansıdı. KDV ve harçlarla ilgili indirimlerin ve teşviklerin bitecek olması, üzerimizdeki yükü ağırlaştıracaktır. Bunun bir süre daha devam etmesi ve sektörlere dolaylı da olsa bir katkının sağlanmasını ümit ediyoruz” diye konuştu.

KDV indirimi kapsamına 150 metrekareden küçük olan konutları kapsamıyor. Tapu harçlarında daha önce yüzde 4’ten 3’e indirilen oran...