29 / 03 / 2024

konutta vergi indirimi 2018

konutta vergi indirimi 2018

Ekonomiyi canlandırmak için Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıklamasıyla, 1 Kasım itibarıyla 2 ay için vergide indirimi yapılmıştı. Vergi indirimleri 31 Aralık’ta son bulacak. 

Vergiler düştü, konut almanın tam zamanı!

Geçen yıl ve bu yıl gayrimenkul satışlarında uygulanan vergi ve harçlarda bazı geçici indirimler yapıldı. Bunların çoğu ekim sonunda bitiyor. Bu konuda, işyeri ve konut teslimlerindeki KDV başta olmak üzere, dikkat edilmesi gereken bazı hususlar var.

Öğrencilere vergi indirimi! İşte 9500 liranın altındaki bilgisayarlar

Öğrencilere 9.500 TL'ye kadar olan bilgisayar modellerinde 5.500 TL vergi indirimi sağlanacak. ÖTV'siz bilgisayar modelleri hangileri? Peki, vergisiz laptop fiyatları kaç lira? İşte vergi muafiyeti ile alınabilecek bilgisayarlar.

Vergi indirimiyle alınabilecek Android telefonlar hangileri? İşte o liste

Öğrencilere gelmesi beklenen vergi indirimi yürürlüğe girerse hangi telefonlar indirimli olarak alınabilecek? İşte alınabilecek vergisiz telefon fiyatları...

Sigorta primi ödeyenlere müjde! Vergi indirimi alabilirsiniz!

Ücretli çalışanlar, kendileri ve aile fertleri için yaptırdıkları hayat sigortası ve sağlık sigortası primlerini ödediklerinde, vergi iadesi alma fırsatı yakalıyorlar. 

2023 TOKİ sosyal konutlarda KDV indirimi! TOKİ Başkanı resmen peş peşe duyurdu!

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, ülke tarihinin en büyük sosyal konut hamlesinde 45 bin 414 ihalenin tamamlandığını ve sosyal konutta KDV indirimi yaparak oranı yüzde 1'in altına çekmeyi planladıklarını duyurdu.

Deprem bağışına vergi indirimi! Gelir İdaresi Başkanlığı resmen açıkladı

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremşn ardından 'Türkiye Tek Yürek' yardım kampanyası öncesinde Gelir İdaresi önemli bir adım attı. Vatandaşın bağışlarına da vergi indirimi geliyor.

Borçlanma yapan EYT'liye vergi iadesi olacak

EYT'de flaş gelişme yaşandı. EYT'liler borçlanma primlerinin bir kısmını vergi indirimi ile geri alabiliyor. İşte tüm detaylar...

Ayçiçek yağına vergi indirimi! 15 gün sonra fiyatlar peş peşe dibi görecek!

Ayçiçek yağı fiyatları geçtiğimiz yıl yaşanan gelişmelerden dolayı fahiş artışlarla dikkat çekmişti. Ancak gümrük vergilerinin düşürülmesi sonrası sevindirici haber geldi. Ayçiçek yağına vergi indirimi! 15 gün sonra fiyatlar peş peşe dibi görecek!

Doğalgaz ve elektrik desteği veren işverenlere vergi indirimi geliyor! Çalışana 1000 TL'ye varan destek! 

Çalışanlara elektrik ve doğal gaz desteğine vergi muafiyeti, öğrenim ve katkı kredisinin faizsiz olarak geri ödenmesi ve varlık yönetim şirketlerine devredilen 2 bin 500 Türk Lirası'na kadarki icra takibindeki borçların tasfiyesini de kapsayan ekonomiye ilişkin "torba" kanun teklifi Meclis'te...

İngiltere'de vergi tekrar gündemde, sterlin düşüyor

İngiltere'de vergi indirimi tekrar gündeme geldi. Liz Truss'ın vergi indirimine yönelik konuşmalarından sonra sterlin düşmeye başladı. Son dakika...

Cep telefonlarında ÖTV indirimi var mı? Telefonlara vergi indirimi gelecek mi?

Cep telefonlarında ÖTV indirimi var mı, Telefonlarda ÖTV indirimi ne zaman uygulanacak? soruları gündemde yer alıyor. İşte detaylar!

Oto talebi daraldıkça daraldı! Gözler otoda vergi indiriminde

Otomotivde tedarik krizi gevşedi ancak bu kez de talepte büyük kayıp yaşanıyor. Kur artışı ve enflasyonist baskıyla otomobil fiyatlarının hızla yükselmesi ve krediye erişimde yaşanan zorluklar satışlarda düşüşe neden olmuştu. Sektör temsilcileri vergi indirimi bekliyor.

Benzin ve motorinde vergi indirimi olacak mı? Vergi indirimi gelirse benzin ve motorin kaç liraya düşer?

Benzin ve motorin fiyatlarına sık sık gelen zamların ardından vergi indirimi konuşulmaya başlandı. Peki benzin ve motorinde vergi indirimi olacak mı? İşte ayrıntılar...

Konutta fiyat indirimi için düğmeye basıldı! O projenin tarihi belli oldu Cumhurbaşkanı açıklayacak

Hükümet konut piyasasında aşırı artan fiyatları yakından incelediğini açıklamıştı. Yüksek kiraların önüne geçmek için çalışma başlatıldı. Çalışmanın son düzenlemeleri yapıldı. Konutta yüksek kira artışlarını düzenleyen proje Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak.

konutta vergi indirimi 2018 Haberi

konutta vergi indirimi 2018

Ekonomiyi canlandırmak için Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıklamasıyla, 1 Kasım itibarıyla 2 ay için vergide indirime gidilmişti. Otomotiv, beyaz eşya, mobilya ve konutta özel tüketim vergisi (ÖTV) ve katma değer vergisi (KDV) indirimleri, 31 Aralık’ta sona erecek. 

Yeni Şafak Gazetesi'nde yer alan habere göre indirimin yeni yılda da sürmesini isteyen Mobilya dernekleri Federasyonu (MOSFED) Başkanı Ahmet Güleç, “15 Kasım’dan bu yana KDV indiriminin etkisini ciddi şekilde görüyoruz. KDV indirimi son bir ayda mobilya satışlarımızı yüzde 30 artırdı” diye konuştu.

Ankara Mobilyacılar ve Lakeciler odası Başkanı Hüseyin Taklacı da “Sürmeli ama el işçiliği mobilya ve boyacılıkta da ahmet güleç KDV alınmamalı” dedi.

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Başkanı Aydın Erkoç ''Çarkların dönmesi için vergi indirimleri uzatılmalı''...