25 / 04 / 2024

konya güneş santrali

konya güneş santrali

Konya'nın Karatay ilçesi'ne bağlı Kızören Mahallesi'nde Türkiye'nin en büyük güneş enerjisi santrali kuruldu. Tekno Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Altay Coşkunoğlu, santralin toplamda 22,5 megavat kapasiteye sahip olduğunu belirtti.

Konya’nın güneşine 6 milyar dolarlık yatırım geliyor!

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Konya-Karapınar’a dünyanın en büyük güneş enerjisi santralini yapmak için çalışma başlattıklarını açıkladı. Bakan Yıldız’ın 3 bin MW olarak açıkladığı çaptaki santral için 6 milyar dolar yatırım yapılacak.

Taner Yıldız: Konya'da kurulacak güneş santraline 4 büyük firma talip!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız “Konya Karapınar’da 60 bin dönümde, minimum 300 megavatlık bir güneş santrali kuracağız. Dünyanın 4 büyük firması talip” dedi.

SANKO Enerji, rüzgar-güneş hibrit santral yatırımını tamamladı

SANKO Enerji, Karaman’da başlattığı rüzgar ve güneşe dayalı hibrit elektrik santrali yatırımını tamamladığını belirtti. İşte haberin ayrıntıları...

KİM Market’ten güneş enerjisine 5 milyon dolarlık yatırım! 

Eylül 2021'de ticaret hayatına başlayan KİM Market, 5 milyon dolarlık güneş santrali yatırımı yaptığını açıkladı.

TOKİ Konya Güneysınır 2022 projesi 11 soruda tüm detaylarıyla! 240 ay vade!    

TOKİ Konya Ereğli 2022 projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Konya Güneysınır'da kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Konya Güneysınır'da  inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm ayrıntılarıyla 11 soruda TOKİ Konya Güneysınır sosyal konut projesi...

Şanlıurfalı girişimci arazisini güneş tarlasına çevirdi!

Şanlıurfalı girişimci Sema Güllüoğlu, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'ndan (TKDK) aldığı hibe desteği sayesinde güneş enerjisi santrali (GES) kurdu.

Ankapark’taki otoparkın üzerine güneş enerjisi santrali kuruldu!

Ankapark’taki açık otoparkın üzerine güneş enerjisi santrali (GES) kuruldu. Yılda 15 milyon kilowattsaat elektrik üretilecek GES ile yılda yaklaşık 10 bin konutun ihtiyacını karşılayacak elektrik üretilecek.

Akfen'in Van'daki iki güneş santrali üretime geçti!

Akfen'in Edremit ilçesinde faaliyete başlayan Omicron Ercis ve Omicron Engil güneş santrallerinin toplam kapasiteleri 20 megavat gücünde. Şirketin Van'daki üçüncü santrali ise önümüzdeki yıl devreye girecek. 

Her binaya güneş santrali geliyor!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 100 Günlük Eylem Planı’nda yer alan 17 hedefi açıkladı. Dönmez, bina çatı ve cephelerini ‘güneş santrali’ olarak kullanmayı teşvik edeceklerini belirtti.

Özbek Güneş Enerji Santrali Anonim Şirketi kuruldu!

Özbek Güneş Enerji Santrali Anonim Şirketi bugün Çekmeköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Hasan Serhan Süzer tarafından kuruldu. 

Bergama İsmailli Güneş Enerji Santrali imar planı askıda!

İzmir Bergama İlçesi, İsmailli Mahallesi sınırları içerisinde Güneş Enerji Santraline ilişkin hazırlanan imar planı teklifi askıya çıkarıldı...

Ödemiş Güneş Enerji Santrali imar planı askıda!

İzmir Ödemiş ilçesi Pirinççi Mahallesi Güneş Enerji Santrali imar planı ve açıklama raporları askıya çıkarıldı...

Bergama Örlemiş Köyü Rüzgar ve Güneş santrali imar planı askıda!

İzmir Bergama ilçesine bağlı Örlemiş Köyü Rüzgar ve Güneş Enerji Santralleri amacıyla hazırlanan imar planı askıya çıkarıldı...

Bergama Güneş Enerji Santrali imar planı askıda!

İzmir Bergama İlçesi, Ahmetbeyler Mahallesi'nde yapılacak olan Güneş Enerji Santrali'nin imar planı askıya çıkarıldı...

İzmir Foça lisanssız güneş enerji santrali imar planı askıda!

İzmir Foça İlçesi, Kocamehmetler Mahallesinde kurulacak olan lisanssız güneş enerji santrali için hazırlanan imar planı değişikliği askıya çıkarıldı...

konya güneş santrali Haberi

konya güneş santrali

Konya'nın Karatay ilçesinde 430 dönüm arazi üzerinde kurulan Kızören Güneş Santrali açıldı.


Tekno Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Altay Coşkunoğlu, açılışta yaptığı konuşmada, Kızören Güneş Santrali'nin toplamda 22,5 megavat kapasiteye sahip olduğunu belirterek, "Açık ara farkla Türkiye'nin en büyüğü durumundayız" dedi.


Güneş enerjisi sektörünün yeni bir alan olduğuna işaret eden Coşkunoğlu, güneşin, Türkiye'nin milli serveti olduğunu, 5 seneye kadar güneş enerjisinin tüm enerji üretim şekillerinin önüne geçeceğini ifade etti.


Coşkunoğlu, şöyle devam etti:


"Şu anda burası toplamda 22,5 megavat kapasiteye sahip. Açık ara farkla Türkiye'nin en büyüğü durumundayız. Güneş sektörü çok şeylere gebe. Hızlı bir şekilde büyüyeceğini görebiliyoruz. Türkiye güneş yönünden bir milli servetin üzerinde oturuyor. Avrupa'da güneş ışın oranları bakımından en iyi coğrafi bölgeye sahibiz. Genel bir misyonumuz var. Her çalıştığımız sektörde...