18 / 04 / 2024

Konya kaçak yapı

Konya kaçak yapı

Konya'da çöken bina alanında incelemelerde bulunan Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen, ''Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca buradaki 24 binanın güçlendirme ve restorasyon çalışması gerçekleştirilecek'' dedi.

Konya Meram'da kaçak yapılar ortadan kaldırılıyor!

Konya'nın Meram ilçesinde kaçak bir şekilde inşa edilen kaçak yapılar, Meram Belediyesi ekipleri tarafından yıkıldı. 

Konya Ahırlı'da kaçak yapıya geçit yok!

Konya’nın Ahırlı ilçesinde bulunan bazı yaylalardaki kaçak yapılar belediye ekipleri tarafından yıkıldı.

Konya Karatay'da kaçak yapıya geçit yok!

Konya'nın Karatay ilçesinde kaçak yapılaşmaya geçit verilmiyor. Akbaş Mahallesinde Devlete ait araziye yapılan ruhsatsız yapılar yıkıldı.

Konya Meram'da kaçak yapılar yıkılıyor!

Meram Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü'ne bağlı kontrol ekipleri, ilçe genelindeki kaçak yapı denetimlerini aralıksız sürdürüyor. İnşaat ruhsatı alınmadan yapımına başlanan yapılar yıkılıyor.

Konya Karatay'da kaçak yapılar yıkıldı!

Konya Karatay Belediyesi kaçak, ruhsatsız ve mevcut projeye aykırı yapılaşmayla mücadelesini sürdürerek özellikle tarihi dokuyu zedeleyecek kaçak yapılara izin vermiyor.

Meram'da 25 kaçak yapı yıkıldı!

Meram Belediyesi ekipleri, Konya-Antalya Çevre Yolu üzerindeki 25 kaçak yapıyı yıktı. Karaman Yolu Kavşağı ile Hatıp-Kozağaç Kavşağı arasındaki mevcut kaçak yapıların yıkımı, güvenlik önlemleri altında gerçekleştirildi.

Kaçak yapı nasıl durdurulur?

Bir yapının inşaat çalışmalarına başlanabilmesi belli başlı prosedürleri ve gereklilikleri yerine getirmesi gerekiyor. Kaçak yapı yaptırımları neler? Kaçak yapı nasıl durdurulur?

Fırat Anlı: Kaçak yapılaşmaya geçit yok!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş başkanı Fırat Anlı, Gazi Köşkü Sosyal Tesislerinde yapılan ziyarette yaptığı konuşmada tarihi, kütürel doğal alanlarda kaçak yapılaşmaya izin vermeyeceklerini dile getirdi.

Kaçak yapıya ruhsat alma süresi!

Kaçak yapı olarak tespit edilen yapının, tespit tarihinden itibaren belediye ve valilik tarafından belirlenen süre içerisinde yapıya ruhsat alınması gerekiyor. İşte, kaçak yapıya ruhsat alma süresi!

Kaçak yapının cezası!

Kaçak olarak tespiti yapılmış olan yapıların sahiplerine ve müteahhitlerine ilişkin bir çok yaptırım söz konusu oluyor. Peki, kaçak yapının yaptırımları neler? İşte, kaçak yapının cezası!

Kaçak yapı ruhsatlandırma dilekçesi!

Kaçak yapının tespit edilmesi halinde bu aykırılığın giderilmesi için tespit tarihinden itibaren 30 gün veriliyor. Bu süre içerisinde yapıya ruhsat alınması gerekiyor. İşte, kaçak yapı ruhsatlandırma dilekçesi!

Kocaeli'de 2014 yılında 52 kaçak yapı yıkıldı!

İbrahim Karaosmanoğlu, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Tolga Ok ve yönetimini makamında ağırladı. Karaosmanoğlu ziyarette, kaçak yapılaşmaya müsaade etmediklerini belirterek, “2014 yılında 52 kaçak yapı yıktık” dedi.

Kaçak yapı nasıl ruhsatlandırılır?

Kaçak yapının tespit edilmesi halinde, tespit tarihinden itibaren en çok bir ay içinde, yapı sahibi, yapısını yapı ruhsatına uygun duruma getirmesi ya da yapı ruhsatı alması gerekiyor. Peki, kaçak yapı nasıl ruhsatlandırılır?

Konya kaçak yapı Haberi

Konya kaçak yapı

Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen, Karatay ilçesinde çöken kerpiç evin enkazında 3 kişinin hayatını kaybetmesş hakkında "Bölgede, yaklaşık 100 dönüm alan içerisinde 347 bina var. Karatay Belediyesi bu olaydan önce 12 binayla ilgili karar almış, 10'unu da yıkmış. Bu binalardan iki tanesi sağlamlaştırılmış. Bölgede yıkılması gereken 12 binanın tespitini yaptık." açıklamasında bulundu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un görevlendirmesiyle Konya'ya giden, merkez Karatay ilçesinde çöken kerpiç evin olduğu bölgeye giden Gürgen, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Kaymakam Abdullah Selim Parlar ve beraberindekiler incelemelerde bulunup, yetkililerden bilgi aldı.

İncelemeler sonrasında basın mensuplarına açıklamalar yapan Gürgen, yaşanan tüm olay nedeniyle üzgün olduklarını söyleyerek, hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dileklerinde bulundu.

Olayın düzenlendiği alanın içerisinde 24...