24 / 04 / 2024

konya Mevlana çarşısı yıkımı

konya Mevlana çarşısı yıkımı

Konya Büyükşehir Belediyesi, dönüşüm projesi kapsamında 32 yıldır vatandaşlara hizmet veren Mevlana Çarşısı için yıkım çalışmalarına başladı.

Konya Mevlana Çarşısı'nda dönüşüm çalışmalarının yüzde 80'i bitti!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Mevlana Çarşısı ve Altın Çarşı’da devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, dönüşüm çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Konya Altın Çarşısı'nda yıkım çalışmaları tamamlanıyor!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Mevlana Çarşısı ve Altın Çarşı’daki kentsel dönüşüm çalışmalarını inceledi. Çalışmaları değerlendiren Başkan Altay Altın Çarşısı'nda yıkımların tamamlanma aşamasına geldiğini dile getirdi.

Konya'daki kentsel dönüşüm süreci hızlandırıldı!

Konya Büyükşehir Belediyesi, Mevlana Türbesi karşısında bulunan Mevlana Çarşısı ve Altın Çarşı’da başlattığı dönüşümü hızla sürdürüyor. Dönüşüm kapsamında Mevlana Çarşısı’nın yıkım işlemleri tamamlandı.

Konya Mevlana Çarşısı tamamen yıkıldı!

Konya tarihinin önemli kentsel dönüşüm projeleri arasında yer alan Mevlana Çarşısı ve Altın Çarşı dönüşüm alanında çalışmalara devam ediliyor. 

Konya Mevlana Çarşısı'nda kaba inşaat çalışmaları başlıyor! 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Mevlana Çarşısı'nda kaba inşaatın Mart ayında başlayacağını dile getirdi. 

Konya Dudu Kadın Çarşısı'nın ilk tapuları teslim edildi! 

Konya Akşehir'de inşa edilen Dudu Kadın Çarşısı'nın tapuları için teslimler başladı. 

Mevlana Çarşısı'nın yıkımı gerçekleşti!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından tarihi dokuya uygun dönüşüm çalışması için Mevlana Çarşısı’nda başlatılan yıkım tamamlandı.

Konya'da büyük dönüşüm başlıyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi, Mevlana Çarşısı'nda yıkım çalışmalarına başladı. İz bırakacak dönüşümle birlikte bölgede tarihi dokuya uygun düzenleme yapılacak. Başkan Uğur İbrahim Altay, “Ticaretin canlandığı, değerlerin çok daha güzel olduğu bir çarşı olacak” dedi.

Konya Mevlana Çarşısı yıkılıyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi, dönüşüm projesi kapsamında 32 yıldır vatandaşlara hizmet veren Mevlana Çarşısı için yıkım çalışmalarına başladı.

Konya Beyşehir yeraltı çarşısına kavuşuyor!

Konya’nın Beyşehir ilçe merkezi, üstü ticari alan ve meydan olacak bir yeraltı çarşısına kavuşuyor.

Akşehir Arasta Çarşısı restorasyonu 2017'de tamamlanacak!

Konya Büyükşehir Belediyesi, Akşehir’de bulunan asırlık Arasta Çarşısı’nda 300 işyerinde restorasyon çalışması başladı ve devam ediyor. Çalışmaları 2017 yılında tamamlanacağı çarşının turizm açısından büyük katkı sağlaması bekleniyor.

Konya Akşehir Arasta Çarşısı’nda tarihi dönüşüm!

KONYA Büyükşehir Belediyesi, Akşehir’de bulunan asırlık Arasta Çarşısı’nda başlattığı sağlıklaştırma ve cephe iyileştirme çalışmalarına hızla devam ediyor. Çarşı ilçeye ekonomik haraketlilik ve turizm açısından katkı sağlayacak.

Konya Tarihi Arasta Çarşısı'nda restorasyon çalışmaları başladı!

Yıllardır restore edileceği günü bekleyen Tarihi Arasta Çarşısında restorasyon çalışmaları başladı. Tamirat ve tadilat gören dükkan sahipleri geçici olarak hal binasına yerleştirildi.

konya Mevlana çarşısı yıkımı Haberi

konya Mevlana çarşısı yıkımı

32 yıldır Konya'da vatandaşlara hizmet veren Mevlana Çarşısı dönüşüm projesi kapsamında Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkılıyor. Milliyet'te yer alan habere göre; yıkım çalışmalarında ilk kepçeyi Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay vurdu. Başkan Altay, ''Konya için hayallerimiz var. Konya'yı sadece Türkiye’de değil dünyanın en iyi şehirlerinden biri yapmaya çalışıyoruz çünkü Konya bunu hak ediyor'' dedi.

Dönüşüm projesi hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Altay,  “Mevlana Çarşısı’nın Konyalıların pek çoğunun hayatında yeri olduğunu belirten Altay, Bir söylentidir başladı. Çok zor bir işti burada 96 tane bağımsız bölüm var. Ve Yüzde 100 mutabakatla bir dönüşüm bir değişim gerçekleştiriyoruz. Eğer iyi niyet olmasaydı bunu yapamazdık. Biz de kamunun imkânları el verdiği müddetçe hem onların ticaretlerine devam edebilmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Bu süre...