28 / 03 / 2024

Konya OSB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu

Konya OSB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu

Konya Organize Sanayi Bölgesi (KOS) ile Necmettin Erbakan Üniversitesi arasında yapılan anlaşma ile Konya OSB’ye Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu kurulacak.

Prof. Dr. Yaşar Eren'den Konya depremi açıklaması!

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaşar Eren, Konya'da meydana gelen depremle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Prof. Dr. Şükrü Ersoy'dan Konya depremi için uyarı!

Dün Konya'nın Meram ilçesinde meydana gelen deprem kentte paniğe neden oldu. Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, deprem hakkında değerlendirmede bulundu.

Aselsan, Konya'da 4 katlı okul inşa edecek!

Konya’da Aselsan Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin inşa edilmesi için protokol imzalandı. Okulun 2022 yılında eğitime kazandırılması planlanıyor.

Konya OSB’ye Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu kurulacak!

Konya Organize Sanayi Bölgesi (KOS) ile Necmettin Erbakan Üniversitesi arasında yapılan anlaşma ile Konya OSB’ye Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu kurulacak.

Konya OSB'de 143 parselin tahsisi tamamlandı!

Konya Organize Sanayi Bölgesi'nin 5. Kısım Genişleme Alanı'nda 143 parselin tahsisi tamamlandı. Bölgede 2020 sonuna kadar 300 milyonluk altyapı yatırımı yapılacak.

Konya 3. OSB'de 123 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

Konya 10. İcra Dairesi, Selçuklu Kayacık mahallesinde bulunan arsa ve fabrikayı satışa çıkardı. Gayrimenkulün toplam fiyatı 123 milyon 23 bin 396 TL olarak belirlendi. 

Konya Şehir Hastanesi'nin ilk etabı açılıyor!

Konya İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç, "Tüm bölümleri hazır hale getirilen ve teknik cihazları tamamlanan 1250 yatak kapasiteli hastanenin, ilk etapta 862 yataklı kısmı hizmete açılacak" dedi...

Mardin 2. OSB Elektrik Altyapısının Kurulması Projesi'nin sözleşmesi imzalandı!

DİKA teknik desteği ve Mardin 2. Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü iş birliğince 13,3 milyon lira bütçeli Mardin 2. OSB Elektrik Altyapısının Kurulması Projesi için sözleşme imzalandı.

Konya OSB'de 5 yılda 109 fabrika açıldı!

Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, "Tahsise açtığımız organize sanayi bölgesindeki 4'üncü ve 5'inci kısım genişleme alanında, son 5 yılda 109 yeni fabrika üretime geçti'' diye konuştu.

Konya OSB çalışanları için TOKİ konutları!

KSO ve Konya Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Memiş Kütükcü, TOKİ tarafından Ardıçlı Bölgesine yapılacak olan toplu konutların bir kısmının da Konya OSB'deki çalışanlar için ayrılmasıyla ilgili teşekkür mesajı yayımlandı.

Konya kentsel dönüşümle değişecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Konya'da hayata geçirilecek millet bahçeleri, çevre düzenlemeleri, dar ve orta gelirliler için yeni yapılacak konutlar, kentsel dönüşüm, belediyelere teknik ve mali destek hakkında konuştu.

Konya OSB'de fabrika sayısı 700’e çıkacak!

KSO Meclis Üyeleri, Konya OSB’nin 5. kısım genişleme alanındaki çalışmaları inceledi ve Konya Teknik Üniversitesi’nin kurulması için belirlenen arsayı gezdi. 

2017'de 9 OSB'de teknik kolej açıldı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın çalışmaları neticesinde geçtiğimiz yıl Aksaray, Bursa Kestel, Kayseri, Kırşehir, Manisa (2.etap), Şırnak, Afyonkarahisar, Antalya ve Tokat OSB’lerde Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) eğitim bursu destekli 9 adet teknik kolej kuruldu..

Konya OSB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Haberi

Konya OSB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu

Konya Organize Sanayi Bölgesi (KOS) ile Necmettin Erbakan Üniversitesi arasında KOS’a bir Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu kurulmasıyla ilgili protokole imza atıldı.

Milliyet'te yer alan habere göre; Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu tarafından imzaları atılan protokol ile bölgede bir teknik bilimler meslek yüksek okulu kurulacak. Ayrıca okulda eğitim gören öğrencilerin iş bulması, sanayiye ve üretime kazandırılması için çeşitli başlıklarda işbirlikleri yapılacak.

Protokolün imza töreninde önemli açıklamalarda bulunan Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Memiş Kütükcü, sanayideki ‘aranan teknik eleman’ sıkıntısının devam ettiğinden bahsederek, bu konuda yaşanan açığın kapatılması için bölgeye kazandırılacak okulun hayırlı olmasını dileklerinde bulundu. Kütükcü, “Necmettin Erbakan Üniversitemizle birlikte, organize sanayi bölgemizin içine insan kaynağı yetiştirmeye yönelik bir teknik bilimler...