26 / 04 / 2024

Kooperatif üyeliğinden nasıl istifa edilir

Kooperatif üyeliğinden nasıl istifa edilir

Kooperatifler Kanunu gereğince kooperatif ortaklığına girmek için de kooperatif üyeliğinden çıkmak için de kooperatifin ana sözleşmesine uygun davranış sergilenmesi gerekiyor. Peki kooperatif üyeliğinden nasıl çıkılır?

Kooperatif üyeliğinden istifa etmek!

Yapı kooperatiflerinde konut, işyeri ve ortak sayısı genel kurulca belirlenir. Yönetim Kurulu, genel kurulca kararlaştırılan sayının üzerinde ortak kaydedemez. Peki, kooperatif üyeliğinden nasıl çıkılır? Kooperatif üyeliğinden nasıl istifa edilir?

Doğalgaz yardımı ödemeleri ne zaman yatacak? Doğalgaz yardımı çıktığını nasıl anlarız?

Doğalgaz desteğinden yararlanan vatandaşlar, “Doğalgaz yardımı ödemeleri ne zaman yatacak? Doğalgaz yardımı çıktığını nasıl anlarız?” sorularına yanıt arıyor. İşte detaylar!

Başvurular başladı! 2 bin 500 TL yardım yapılacak! Doğal gaz desteği başvurusu nasıl yapılır?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere verilecek olan doğal gaz desteği başvuruları 5 Eylül tarihinde başladı. Peki, Doğal gaz desteği nasıl alınır? Doğal gaz desteği başvurusu nasıl yapılır? Doğal gaz desteğinden kimler yararlanabilir? İşte detaylar…

2 bin 500 lira doğal gaz desteği alabilirsiniz! Doğal gaz desteği nasıl alınır?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere verilecek olan doğal gaz desteği vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Peki, Doğal gaz desteği nasıl alınır? Doğal gaz desteğinden kimler yararlanabilir? İşte detaylar…

Mirasçılar arasında miras paylaşımı nasıl yapılır?

Posta Gazetesi Tamer Heper'e gelen soruda, eşi hayattayken ev aldıklarını belirten okuyucu, eşinin vefat ettiğini ve ilk eşinden olan çocuğunun tapu iptal talepli dava açtığını aktardı. Okuyucu bu davanın nasıl sonuçlanacağını sordu.

Sosyal yardım parası nasıl alınır? İşte başvuru şartları!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahiplerine 1000 TL sosyal yardım desteği veriliyor. Peki, sosyal yardım desteğinden kimler yararlanabilir? Sosyal yardım desteği başvurusu nasıl yapılır? İşte detaylar...

Evlenmemiş kız kardeşin vefatı halinde miras nasıl paylaşılır?

Posta yazarı Tamer Heper, okuyucusunun 'Biz aynı anne babadan üç kardeşiz, babamızın ilk evliliğinden bir çocuğu olduğundan dört kardeş olduk. Anne ve baba sağ değiller. Evlenmemiş kız kardeşin vefatı halinde miras kalan mal varlığı nasıl pay edilir?' sorusunu yanıtladı.

Kooperatif site yönetimi nasıl değiştirilir? 

Kooperatiflerde site yönetiminin ne zaman ve nasıl kurulucağına ilişkin bilgiler Kooperatifler Kanunu ile Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alıyor. Peki, kooperatif yönetimi nasıl değiştirilir? 

Konaklama sektöründe yatırım stratejileri nasıl şekillenecek?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Mehmet Küçükkaya bugünkü yazısında konaklama sektöründe yatırım stratejilerinin nasıl şekilleneceğinden bahsetti. İşte o yazı...

İzmir'de kentsel dönüşüm süreci nasıl işliyor?

Gözlem Gazetesi'nin yazarlarından A. Muzaffer Tunçağ bugünkü yazısında İzmir'de kentsel dönüşüm sürecinin nasıl işlediğinden bahsetti. İşte Muzaffer Tunçağ'ın o yazısı...

Tapuda kooperatif ortağı nasıl olunur?

Posta Gazetesi ekonomi sayfası köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu tapuda kooperatif ortağı nasıl olunur? sorusunu yanıtladı.

Kooperatif tapusu nasıl alınır?

Yapı kooperatiflerinde konut, işyeri ve ortak sayısı genel kurulca belirleniyor. Yönetim Kurulu, genel kurulca kararlaştırılan sayının üzerinde ortak kaydedemiyor. Peki, kooperatif inşaatı bittikten sonra kooperatif tapusu nasıl alınır?

Kooperatif yönetim kurulu nasıl kurulur?

Kanun ve anasözleşme hükümleri içinde kooperatifin faaliyetini yöneten ve onu temsil eden icra organ kooperatif yönetim kurulu oluyor. Kooperatif yönetim Kurulu en az üç üyeden kuruluyor. Peki, kooperatif yönetim kurulu nasıl kurulur?

Kooperatif genel kurul toplantı kararı nasıl alınır?

Kooperatif genel veya olağan üstü toplantılarında; Kanun veya anasözleşmede aykırı hüküm bulunmadıkça Genel Kurul kararlarında ve seçimlerde oyların yarıdan bir fazlasına itibar olunuyor. Peki, kooperatif genel kurul toplantı kararı nasıl alınır?

Kooperatif üyeliğinden nasıl istifa edilir Haberi

Kooperatif üyeliğinden nasıl istifa edilir

Kooperatif üyeliğinden nasıl çıkılır?

Kooperatifler Kanunu gereğince kooperatif ortaklığına girmek için de kooperatif üyeliğinden çıkmak için de kooperatifin ana sözleşmesine uygun davranış sergilenmesi gerekiyor. Peki kooperatif üyeliğinden nasıl istifa edilir?


Kooperatiften çıkma durumunun kooperatifin mevcudiyetini tehlikeye düşürmesi halinde ayrılmak isteyen ortağın, muhik bir tazminat ödenmesine dair bir hüküm anasözleşmeye konulabiliyor. 

Kooperatif üyeliğinden ayrılma esasları..

I – Ortaklıktan çıkma serbestisi - tazminat: 

Madde 10 – Her ortağın kooperatiften çıkma hakkı vardır. Çıkma keyfiyetinin kooperatifin mevcudiyetini tehlikeye düşürmesi halinde ayrılmak istiyen ortağın, muhik bir tazminat ödenmesine dahi hüküm anasözleşmeye konulabilir. 

II – Ortaklıktan çıkmanın sınırlandırılması: 

Madde 11 – Kooperatiften çıkma hakkının kullanılması, anasözleşme ile en çok 5 yıl için sınırlandırılabilir. Haklı ve önemli sebeplerle bu süreden evvel çıkabileceği hususunda Anasözleşmeye hüküm konulabilir. Bir ortağın hiçbir suretle kooperatiften çıkamıyacağına...