26 / 04 / 2024

Körfez Geçiş Köprüsünün inşaatında son durum ne

Körfez Geçiş Köprüsünün inşaatında son durum ne

Gebze -Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nin en önemli bölümü olan Körfez Geçiş Köprüsü'nde, ana kablo montajının devam ettiği ve tabliye montajına ise Aralık ayında başlanacağı belirtilerek, köprünün Mart 2016'da da ulaşıma açılacağı bildirildi.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılış tarihi değişti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son zamanlarda sık sık gündeme gelen 1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılış tarihinin değiştiğini açıkladı. Peki 1915 Çanakkale Köprüsü ne zaman açılacak? İşte detaylar...

1915 Çanakkale Köprüsü’nün inşaatı TBMM'de!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın; yap-işlet-devret (YİD) modeliyle ihale edilen 1915 Çanakkale Köprüsü’nün inşaatında, ihale şartnamesinde ifade edilen “sıvı izolasyon standartlarına aykırı bir malzemenin kullanıldığı” iddiasını TBMM'ye götürdü.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün satışında son durum ne?

Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün 2027'ye kadar işletme hakkını elinde tutan IC Yatırım Holding, bir grup Çinli yatırımcıyla görüşmeleri askıya aldı.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün inşaatı tamamlanıyor!

1915 Çanakkale Köprüsü'nün inşaatı hızla devam ediyor. Bu kapsamda, Çanakkale Boğazı, inşaat nedeniyle tek yönde transit gemi geçişlerine kapatıldı.

Hareket Proje, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün tabliyelerini taşımaya devam ediyor!

Tamamlandığında dünyanın orta açıklığı en uzun asma köprüsü unvanının sahibi olacak 1915 Çanakkale Köprüsü’nün  50 adet Boeing 747 ağırlığındaki tabliyelerin yükleme ve tahliye işlemleri önümüzdeki günlerde yapılacak. 

1915 Çanakkale Köprüsü'nün yüksekliği Eyfel Kulesi'ni geçti!

Tamamlandığında "dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü" unvanını alacak 1915 Çanakkale Köprüsü'nün yüksekliği Eyfel Kulesi'ni geçti. İnşası sona eren kayaklarının yüksekliği 318'er metreye ulaştı.

800 yıllık Kız Köprüsü'nün restorasyonuna soruşturma!

Sivas Divriği'deki 800 yıllık Kız Köprüsü'nün restorasyonunda, üzerine iş makinesi çıkarılması ve sosyal medyada tepki çekmesinden sonra valilik tarafından idari soruşturma başlatıldı.

Yeni Kömürhan Köprüsü'nün yüzde 92'si tamamlandı! 

Yapımı tamamlandığında bölgedeki 16 şehir için geçiş noktası olacak olan Yeni Kömürhan Köprüsü'nün yüzde 92'si tamamlandı...

1915 Çanakkale Köprüsü'nün inşaatında son durum!

1915 Çanakkale Köprüsü'nün Çanakkale Deniz Zaferi’ni temsil eden 318 metre yükseklikteki ayakları geçen günlerde bitirildi. Drone ile çekilen görüntülerde, 318 metre yükseklikte çalışan işçilerin zorlu mesaisi gözler önüne serildi...

1915 Çanakkale Köprüsü'nün maliyeti 2,5 milyar avro!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adik Karaismailoğlu, yap-işlet-devret projelerinin dünyanın her yerinde kullanılan ekonomik bir model olduğunu belirtti. Karaismailoğlu, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün de bu yöntemle yapıldığını ve maliyetinin  2,5 milyar avro olduğunu söyledi...

1915 Çanakkale Köprüsü'nün kulesi 230 metreye ulaştı!

Temeli, 18 Mart 2017 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün kule yüksekliği 230 metreye ulaştı. Köprünün 18 Mart 2022'de hizmete açılması planlanıyor...

1915 Çanakkale Köprüsü'nün kulelerine 22'nci bloklar konuldu!

Çanakkale Boğazı'nın 'gerdanlığı' olması planlanan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün deniz içerisindeki kulelerine 22'nci bloklar yerleştirildi.

Ukrayna Dinyeper Köprüsü'nü Onur Taahhüt inşa edecek!

Ukrayna’nın başkenti Kiev’i ülkenin güneydoğusuna bağlayacak olan Dinyeper Köprüsü’nün inşaat ihalesini Onur Taahhüt kazandı.

Körfez Geçiş Köprüsünün inşaatında son durum ne Haberi

Körfez Geçiş Köprüsünün inşaatında son durum ne

Anadolu Otoyolu üzerindeki Gebze Köprülü Kavşağı’ndan başlayıp, İzmir Çevre Yolu üzerindeki mevcut Otogar Kavşağı’nda son bulacak olan Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi’nde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Karayolları Genel Müdürlüğü’nden proje ile ilgili bilgilendirmede bulunuldu. Yapılan yazılı açıklamada, 252 metre kule yüksekliği, 35.93 metre tabliye genişliğine sahip bin 550 metre orta açıklığı ve toplam 2 bin 682 metre boyu ile Dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüleri arasında 4. sırada yer alan İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü’nün, Kuzey ve Güney blokları beton imalat ile kule keson temellerinin tamamlandığı belirtildi.


Kuzey ve Güney Kule Temelleri Mart 2014’de nihai konumlarına yerleştirildiği kaydedilen açıklamada, "Asma köprü çelik kule bloklarında nihai kot olan artı 252 metreye ulaşılmıştır. Ana kablo montajına hazırlık amacıyla kedi yolu-çalışma platformu olan Catwalk...