19 / 04 / 2024

Körfez ülkelerinden talep ne kadar

Körfez ülkelerinden talep ne kadar

Cityscape Fuarı'nda Türk firmaların projelerine Körfez ülkelerinden 267 milyon dolarlık talep geldi. Satışlardaki en önemli etken ise değer kazanan dolar oldu.

Körfez ülkelerinden Türkiye'ye yatırım 5 yılda 2,5 milyar doları buldu!

A-S Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Akkuş, yaptığı açıklamada 2015-2019 döneminde Körfez ülkelerinden Türkiye’ye gelen doğrudan yatırım miktarının 2,5 milyar dolara ulaştığını dile getirdi.

Körfez ülkelerinden residencelere talep!

Avrupa Residence Suites Genel Müdürü Ercan Yılmaz, Körfez ülkelerinden residence konseptine yoğun talebin olduğunu ifade etti...

Araplar konut satın almak için Samsun'a akın etti!

Türkiye Otelciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Karadeniz Bölge Başkanı Murat Toktaş, Arapların konut satın almak için Samsun'a akın ettiğini söyledi. Toktaş, bölgenin Körfez ülkelerinden talep görmeye başladığını söyledi.

Ordu'ya Körfez yatırımcı ilgi gösteriyor!

Ordu’da Körfez ülkelerinden gelerek gayrimenkul sahibi olan Arap turist sayısı her gün daha da artıyor. 2015, 2016 ve 2017 yıllarında 79’u Suudi Arabistan uyruklu 98 kişinin gayrimenkul aldığı Ordu’da 2018 yılı Ocak-Eylül döneminde 19 Suudi Arabistanlı daha gayrimenkul satın aldı. 

Körfez’den talep 2018 yılında rekor kıracak!

İNDER Yönetim Kumlu Başkanı Nazmi Durbakayım, “Körfez vatandaşları, kendilerine sağlanan teşvikleri de kullanarak 2018’de rekor alım gerçekleştirebilir” dedi. 

Körfez yatırımcıları Türkiye'den 1,5 milyar dolarlık gayrimenkul aldı!

Körfez ülkelerinden Türkiye'ye doğrudan yatırım tutarı, bu yılın ocak-mayıs döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 397 artışla 111 milyon dolardan 552 milyon dolara yükseldi.

Akkuyu Nükleer Santrali'nin inşaatına Körfez ülkeleri talip!

Mersin'de inşa edilecek Akkuyu Nükleer Santrali'nin inşaatına Körfez ülkelerinden bazı şirketleri ilgi gösterdi. Rus yetkilileri "2018 yılında proje için yatırım anlaşmalarına girmeyi planlıyoruz" diye konuştu.

Körfez yatırımcısı referandumu bekliyor!

Ziraat Katılım Bankası Genel Müdürü Osman Arslan yaptığı açıklamada 16 Nisan'daki referandumdan sonra körfez ülkelerinden ciddi yatırımlar beklediklerini dile getirdi.

Körfez yatırımcılarının Türkiye'ye güveni tam!

Körfez ülkelerinden yatırımcılar, darbe girişimi sonrası demokrasisi ve ekonomisine güven duydukları Türkiye'nin kendileri için artık daha cazip olduğunu belirtirken, ülkedeki yatırımlarının da artacağı mesajını veriyor.

Körfez sermayesi rotasını Türkiye'ye çevirmiş durumda!

Arap ülkelerinden Türkiye'ye 6 ayda 250 milyar dolarlık akış sağlanacağım kaydeden Sebo Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Gülçiçek, "Körfez sermayesi son bir yıldır rotasını Türkiye'ye çevirmiş durumda" dedi.

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nde son 340 metre!

Dünyanın farklı ülkelerinden gelen ve çoğunluğunu Türk işçilerinin oluşturduğu 750’ye yakın işçi, Körfez Geçiş Köprüsü’nde iki yakanın birleşmesini sağlamak ve son 340 metreyi tamamlamak için 252 metrelik yükseklikte gece gündüz çalışıyor.

Körfez ülkelerinden gayrimenkule ciddi talep var!

BESA Grup Yönetim Kurulu Üyesi Efe Bezci, yabancıların ülkemize olan ilgisini Türkiye’de ilk kez düzenlenen dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı Cityscape’te de yerinde gözlemlediklerini belirtti.

Körfez yatırımcısının tercihi Avrupa Yakası oldu!

TSKB Gayrimenkul Değerleme Özel Projeler Departmanı Yönetici Yardımcısı Esra Adıbelli Neşeli, İstanbul'un konut sektörünü mercek altına aldı. Neşeli, Esenyurt, Bahçeşehir, Ispartakule ve Beylikdüzü semtlerine Körfez yatırımcılarının yoğun talep gösterdiği

Körfez ülkelerinden talep ne kadar Haberi

Körfez ülkelerinden talep ne kadar

Türk gayrimenkul firmaları, Dubai’de düzenlenen Cityscape Global Fuarı’nda yabancı yatırımcının radarında. Kurumsal ve bireysel yatırımcı satın almalar için Türk firmaların standındaydı. Körfez alıcı İstanbul’da yatırım yapmak için firmalarla milyon dolarlık görüşmeler yaparak, İstanbul’da yeniden görüşmek için rezervasyon yaptı. Türk firmalar bu yıl fuardaki alıcının ‘nitelikli’ olduğuna dikkat çekerken, fuarı gezmeye önemli yatırımcı ve yatırımcı temsilcilerinin geldiğini belirtti. Satışlardaki en önemli etken ise değer kazanan dolar oldu.


Milliyet'ten Duygu Erdoğan'ın haberine göre; Maslak 1453 projesinden daha önce de Körfezli yatırımcıya kule satışı yapan Ağaoğlu, bu yıl da bölgeden bir yatırımcıya 67 milyon dolara kule sattı. Ağaoğlu’nun tek kalemde yaptığı en büyük satış olan kule, Suudi merkezli Şeyh Sulaiman Al Rajhı Vakfı’na yapıldı. Maslak 1453 projesinde 140 dairenin bulunduğu kulenin satışıyla ilgili...