26 / 04 / 2024

Korona sonrası ekonomi

Korona sonrası ekonomi

İhtiyaç duyulan kaynakların gelirler ve karlardan daha çok vergi alınarak elde edilmesi, imkânsıza yakındır. Koronavirüs sürecinde pek çok kişi işini ve gelirini kaybetti, pek çok firma iflas aşamasına geldi.

Kabine toplantısı sonrası, Cumhurbaşkanı ekonomi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen önemli Kabine Toplantısı'na başkanlık etti. Bu kritik Kabine Toplantısı sonrasında, ulusa hitap eden Başkan Erdoğan, alınan kararları kamuoyuna duyurdu. Toplantıda ele alınan en önemli konulardan biri de ekonomi oldu.

Seçim sonrası düğmeye basıldı! Maaşlara okkalı zam

Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinin sonrasında, yeni Meclis ve hükümetin, milyonlarca insanın gelirini artırabilecek yasal düzenlemeler de dahil olmak üzere yoğun bir ekonomi ajandasıyla çalışacağı ifade ediliyor. Yapılacak düzenlemelerle vatandaşın cebi rahatlayacak.

Borsa İstanbul'da seçim sonrasında tarihi ucuzluk! Hangi hisseler tercih edilmeli? Analistler tek tek açıkladı! 

Borsa İstanbul'da, yaklaşık 5 ay devam eden seçim belirsizlik sonrasında artış beklentileri yeniden güçlenirken, analistler, piyasalarda gözlerin oluşturulacak yeni ekonomi yönetimine çevrildiğine dikkat çekiyor. İşte analistlerin o açıklamaları...

Ünlü ekonomistten çok konuşulacak senaryo: Seçim sonrası ekonomi ne olacak?

Ekonomist Oğuz Oyan, ikinci tur seçimlerinin ardından döviz kurlarında yaşanması muhtemel senaryoları ele aldı. Oyan, "Mevcut ekonomi politikası ederse, bu ülkenin bir döviz krizinin yanında ödemeler dengesi krizine de neden olma ihtimali vardır" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İstikrarlı ve Güçlü Ekonomi" vurgusu! 14 Mayıs sonrası atılacak önemli adımlar...

14 Mayıs seçimlerine sayılı günler AK Parti'nin yeni seçim beyannamesindeki vaatler beyannamede yer alırken ''İstikrarlı ve Güçlü Ekonomi" vurgusu yapıldı. İşte 14 Mayıs sonrası atılacak önemli adımlar...

14 Mayıs sonrası korkutan ekonomi senaryoları: ‘Döviz sorunu devam edecek’

14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala farklı ekonomi senaryoları da konuşulmaya başlandı. Milyonlarca insan 14 Mayıs sonrası dövizde ne gibi gelişmeler olacağını merak ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonomi kurmayları ile bir araya geldi! Konu MİR Kart..

Recep Tayyip Erdoğan bugün Vahdettin Köşkü’nde ekonomi kurmaylarıyla bir araya geldi. Cuma namazı sonrası yaptığı açıklamada toplantının konusunun MİR Kart ve Mir sistemi olacağı açıklandı.

Ünlü ekonomi profesörü Aziz Konukman dolarda neler yaşanacağını açıkladı! Ateşe benzin dökülüyor

Ekonomi Profesörü Aziz Konukman, FED’in faiz kararı sonrası dolarda yaşanacak hareketliliği değerlendirdi.

Korona sonrasında bizi ne bekliyor?

İhtiyaç duyulan kaynakların gelirler ve karlardan daha çok vergi alınarak elde edilmesi, imkânsıza yakındır. Koronavirüs sürecinde pek çok kişi işini ve gelirini kaybetti, pek çok firma iflas aşamasına geldi.

Korona sonrası Düşer Vadisi Riva'dan 850 milyon liralık ciro!

Koronavirüs süreci müstakil ve bahçeli ev talebi artınca Düşer Vadisi Riva projesi de yoğun ilgi gördü. İlk etapta bulunan 509 villadan 480’inin satıldı.

Korona sonrası esnek ofis modeli yaygınlaşıyor!

Han Spaces Kurucu Ortağı Gizem Burtecin, COVID-19 ile birlikte değişen ofis anlayışı ve esnek ofis modeliyle ilgili merak edilen soruları yanıtlandırdı...

Koronavirüs sonrası yeni ekonomi!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Koronavirüs sonrası yeni ekonomi" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 4 maddelik analizi...

Alman ekonomisinde salgın sonrası toparlanma yavaş olacak!

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanlığı, yeni tip koronavirüs salgını sonrası Alman ekonomisinde toparlanmanın uzun dönemli ve durgun olabileceğini aktardı.

Korona sonrası ekonomi Haberi

Korona sonrası ekonomi

Işık Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Suat Teker, Dünya Gazetesi'nde kaleme aldığı yazıda ''Korona sonrasında bizi ne bekliyor?'' sorununu kaleme aldı...

2019 yılının son aylarında Çin’de ortaya çıkan ve 2020 yılının ilk aylarında önce Avrupa’yı ve sonrasında tüm dünyayı saran koronavirüs, dünya ekonomik-sosyal-siyasi tarihinde bir dönem noktası, bir kırılma noktası veya yeni bir çağ başlangıcı olarak tanımlanabilir. Tüm dünyadaki toplam ağırlığı 1 gram bile etmeyen korona virüsleri, bir milat kabul edilen endüstri 4.0 devriminden (2010 yılı milat kabul ediliyor) halihazırda çok daha etkili ve hızlı bir değişime neden oldu ve yakın gelecekte bu değişimlerin kökleşmesi de muhtemel.

Dünyada yaratılan toplam ekonomik değerin büyük bölümünü oluşturan Avrupa ve Amerika’da yaz aylarından itibaren normale dönüş başladı ve sonbahar ayları başlarında hızlanarak devam etti....