19 / 04 / 2024

koronavir kira yardımı

koronavir kira yardımı

Koronavirüs salgını nedeniyle işleri bozulan esnaflar için kira sözleşmelerinde yeni düzenleme yapılacak. Yeni düzenlemede kapanma döneminde esnaf iş yeri sahiplerine kira ödemeyecek.

Kiracılara 755 TL kira yardımı müjdesi!

Hükümet koronavirüs yardımı kapsamında yardımlarına devam ediyor. Kira ödemelerinde zorluk çeken vatandaşlar için çalışmalarına devam eden hükümet ülke genelinde kiracılar için 595-755 TL arası yardım için başvuru sürecini başlattı.

Kira yardımı için başvuru süreci nasıl olacak? 

Koronavirüs ile mücadele kapsamında esnafa verilecek olan kira yardımı ile ilgili başvuru süreci belli oldu. Başvurular e-devlet üzerinden yapılacak.

ABD'de 25 milyar dolar kira yardımı yapılacak!

ABD'de koronavirüs salgınına yönelik ekonomik destek paketleri belirlendi. Destek paketleri kapsamında vatandaşlara doğrudan 25 milyar dolar kira yardımı yapılacak. 

Havsa'da belediye koronavirüs nedeniyle faaliyetini durduran esnafa kira yardımı yapacak!

Edirne Havsa'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında faaliyetlerini geçici olarak durduran esnafa 750 TL'ye kadar kira yardımı yapılacak.

ABD'de kira yardımı önleminin hayata geçirilmesi hedefleniyor!

ABD'de koronavirüs testi için 75 milyar dolarlık bütçe sağlanması, eğitime 225 milyar dolarlık kaynak aktarılması ve kira yardımı gibi önlemlerin hayata geçirilmesi planlanıyor.

Dar gelirli ailelere 960 TL kira yardımı müjdesi!

Koronavirüs salgını sebebiyle mağduriyet yaşanmaması amacıyla 36 aydan 48 aya yükseltilen kira yardımı başvurularına vatandaşlardan yoğun talep geldi. Peki kira yardımı nasıl alınır? İşte kira yardımına ilişkin detaylar...

Yunanistanlı sanatçılar kira yardımı talep etti!

Yunanistan'da koronavirüs tedbirleri sebeniyle mesleklerinin olumsuz yönde etkilendiğini dile getiren sanatçılar, vergi indirimi ve kira yardımı talep etti.

Kira yardımı 2020 nasıl alınır? 6 soruda tüm detaylarıyla!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle devlet işini kaybeden ve maddi zorluklar çeken kişiler kira yardımının nasıl alındığını merak ediyor. Peki Kira yardımı 2020 nasıl alınır? 6 soruda tüm detaylarıyla!

Adana Mısır Çarşısı esnafına kira yardımı talebi!

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer,tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla mücadelede alışverişe kapatılan Adana’daki Mısır Çarşısı esnafına kira yardımı yapılmasını talep etti.

Canan Sunay: İşletmelere faizsiz kira yardımı verilsin!

Türkiye’yi etkisi altına alan koronavirüs salgını kapsamındaki önlem çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulunan TURAB Genel Başkanı Canan Sunay, “İşletmelere faizsiz kira yardımı yapılmalı” dedi…

Kiracılar için kentsel dönüşüm kredi ve kira yardımı nasıl alınır?

Anlaşma ile tahliye edilen, yıktırılan veya kamulaştırılan binaların maliklerine ve kiracılarına devlet bazı yardımlarda bulunuyor. Peki, kiracılar için kentsel dönüşüm kredi ve kira yardımı nasıl alınır?

Kentsel dönüşüm kira yardımı almak için gerekli evraklar!

Kentsel dönüşümde riskli olarak tespit edilen bir yapının anlaşma yolu ile tahliye edilmesi halinde hak sahipleri bazı finansal desteklerden faydalanabiliyor. İşte kentsel dönüşüm kira yardımı almak için gerekli evraklar..

Kentsel dönüşüm kira yardımı dilekçesi 2015!

Kentsel dönüşüm kira yardımı koşullarını taşıyan kimseler bir dilekçe ile kira yardımına başvuruda bulunabiliyor. Peki, dilekçe nasıl yazılır? İşte kentsel dönüşüm kira yardımı dilekçesi 2015...

koronavir kira yardımı Haberi

koronavir kira yardımı

Koronavirüs salgını nedeniyle faaliyetleri durma noktasına gelen esnaflar için kira sözleşmelerine yeni düzenleme geliyor. Milliyet'te yer alan habere göre; Hükümet, Borçlar Kanunu’nda bir düzenleme yaparak salgın dönemlerinde kapalı olan iş yerlerinin kira vermemesi konusunda öneride bulundu. 

Hükümet tarafından sunulan önergede ekonomik sorunlara çözüm olmak için işyerleri bu dönemde sözleşmelerinde herhangi bir işlem yapmadan kiralarını ödemeyebilecek. 


 
Mevcut Borçlar Kanunu’na mal sahibi ve kiracı anlaşamaması durumunda  mahkemeye başvurarak ya da karşılıklı anlaşmayla çözümlenebilir.Yargı Reform Paketi kapsamında Borçlar Kanunu’nda yapılması planlanan değişiklikler ile kiracılar kira ödemeyecek. 

Pandemide  İl Hıfzıssıhha Kurulları gereğince AVM, spor salonu, restoran, lokanta, kafe gibi işletmelerin kapanması kararı gereğince bu işletmeler kira ödemelerinde muaf tutulacak. Henüz üzerinde çalışılan bu düzenleme ile mal sahibi ve kiracılar arasında anlaşmazlığın giderilmesi hedefleniyor.