26 / 04 / 2024

Koronavirüs arsa satışları

Koronavirüs arsa satışları

Tüm dünyayı etkisi altın alan COVID-19 pandemisi ya da koronavirüs pandemisi, köylere ilgiyi artırdı.

Yeni yatırım trendi arsa!

Koronavirüs nedeniyle uzaktan çalışma sisteminin hayatımıza girmesiyle birlikte kalabalık şehirlerde yaşamak istemeyen vatandaşlar büyük şehirlere yakın arsalara yöneldi. Bu durum arsa satışlarının artmasına neden oldu. 

Arsa ve arazi satışlarında ibre tersine döndü! O bölgede satışlar rekor kırdı!

Konut satışlarının azaldığı şu günlerde arsa ve arazi satışlarında ibreler tersine döndü. Özellikle Marmara bölgesinde arsa satışları rekor kırdı. 

O ilde Belediyeler arsa satışlarını hızlandırdı! En ucuzu 125 bin Türk Lirası!

Elazığ'da, Belediyeler arsa satışlarına hız verdi. Aralık ayı içinde 13 arsasını ihaleyle satışa sunan Elazığ Belediyesi'nden sonra Yurtbaşı Belediyesi de arsa satışı yapacağını açıkladı. İşte o arsaların fiyatları...

Yeni Dönemde Dükkan ve Arsa Satışlarında Vergi Muafiyeti Son Buluyor

15 Temmuz 2023 tarihi itibarıyla, şirketlerin dükkan ve arsa gibi gayrimenkullerini satışında vergi muafiyeti dönemi sona erdi. Daha önce, şirketler edindikleri gayrimenkulleri iki yıl boyunca aktiflerinde tutup satış yaptıklarında, kazançlarının yarısı vergiden muaf tutuluyordu.

Trakya’da arsa satışları patladı, fiyatlar dörde katlandı! Kırklareli köylerinde bile arsaların metrekaresi bin 500 TL!

Olası Marmara depremi korkusuyla güvenli bina ve zemin arayışına giren İstanbullular Trakya’ya göç ediyor. Bölgeye artan talep ile birlikte arsa satışları da dörde katlandı. Kırklareli’nin köylerinde bile arsaların metrekare fiyatları bin 500 liraya dayandı.

Deprem sonrası İstanbul'dan göç başladı! O illerde arsa ve konut satışları arttı!

Gayrimenkul uzmanı Gülcan Altınay, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaşanan büyük yıkımdan sonra yeniden 1999 depremini hatırlayan İstanbulluların, o illere göç etmeye başladığını söyledi. Deprem sonrası İstanbul'dan göç başladı! O illerde arsa ve konut satışları arttı...

Süt satışlarında şok gelişme! TİGEM'de zarar etti

Türkiye'nin çiğ sütte geçtiğimiz günlerde aldığı kararla uyguladığı politika Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM)'nü süt satışından ciddi anlamda zarar ettiriyor. TİGEM'in yüksek tonajlı kaliteli sütü Türkiye'nin önde gelen bir süt firmasına 9 liradan satıldığı tespit edildi.

Milli Emlak Kartepe'de konut imarlı arsa satıyor! Yatırımcılar dikkat!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü, yatırımcıların merakla beklediği Ekim ayı ihale ilanlarını hız kesmeden yayımlamayı sürdürüyor. Son yayımlanan ihale ilanlarına göre, Milli Emlak Kartepe'de de arsa satıyor.

Avrupa'da otomobil satışları düştü en ok satan marka belli oldu

Küresel ekonomide yaşanan yüksek enflasyon ve resesyon kaygısı otomobil satışlarına da yansıdı. rusya Ukrayna savaşının etkilediği Avrupa Birliği ülkelerinden otomobil satışları düşmeye devam ediyor. Açıklanan verilere göre kıtada en çok satılan marka belli oldu.

Yatırımcılar rotasını arsaya çevirdi! Arsa satışlarında rekor...

Konut fiyatlarındaki yükseliş yatırımcıların rotasını arsaya çevirmesine neden oldu. Yatırımlık arsa satışlarında yükseliş yaşandı. İstanbul başta olmak üzere pek çok ilde ortalama konut satış fiyatının 1 milyon liraya ulaşması düşük bütçeli yatırımcının rotasını arsaya çevirdi..

Metaverse'te arsa satışları 500 milyon doları geçti!

Son zamanlardaki popüler konuların zirvesinde yer alan metaverse dünyasındaki arsa satışına ilişkin yeni raporlar gündeme geldi. Metaverse arsa satışlarının 500 milyon doları geçtiği belirtildi.

Arsa satışında tüm zamanların rekoru kırıldı!

TÜİK ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan resmi verilere göre arsa satışlarında tüm zamanların rekoru kırıldı...

Metaverse'de ikinci el arsa satışları başladı!

Metaverse sanal evreninde arsa satışlarında patlama yaşanırken, platformda ikinci el piyasası da ortaya çıktı. Metaverse’de 15 bini İstanbul’da olmak üzere Türkiye genelinde 30 bin arsanın satışı yapıldı.

Ordu'da arsa satışları hareketlendi!

Konut satışlarının son günlerde düşüşe geçtiği Ordu'da arsa satışları artışa geçti. 

Koronavirüs arsa satışları Haberi

Koronavirüs arsa satışları

Tüm dünyayı etkisi altın alan COVID-19 pandemisi ya da koronavirüs pandemisi, 1 Aralık 2019'da Çin'in Hubei bölgesinin başkenti olan Vuhan'da ortaya çıkmış ve hıızla dünyaya yayılmaya başlamıştı. Türkiye’de ise ilk vaka Sağlık Bakanlığı tarafından 11 Mart 2020 tarihinde açıklanmıştı.

Kurumsal Office Gayrimenkul firmasının sahibi Emir Özcan Geçal yaptığı açıklamada. "Aradan geçen 13 aylık bir zaman diliminde, COVID-19 3. Dalga ile dünya genelinde hızla yayılmaya devam ediyor. Buna bağlı olarak nüfusun yoğun olduğu büyükşehirlerde sıkışıp kalan vatandaşlar. Bir nebzede olsa, daha özgür ve rahat yaşamak için, köylere akın etmeye başladı.’’ diye konuştu.

Sözlerini şu şekilde sürdüren Geçal "83 Milyon Nüfuslu Türkiye’nin, 4/1 nin yaşadığı İstanbul ve Kocaeli ‘de yaşayan Yurttaşlar. Yaşanana bu sıkıntılı günlerde yönünü köylere çevirdi. Özellikle Kuzey Marmara Otoyolunun da açılmasıyla...